National Instruments extinde sistemele de testare RF pentru platforma PXI la 14 GHz

by donpedro

Noul analizor vectorial de semnal asigură cele mai bune performanţe din industrie şi surclasează instrumentele tradiţionale

National Instruments a anunţat lansarea versiunii de 14GHz a analizorului vectorial de semnal (VSA) RF de înaltă performanţă a modulului NI PXIe-5665, care asigură cele mai avansate caracteristici de acurateţe şi domeniu dinamic din industrie pentru platforma PXI, eficient din punct de vedere al costurilor. De asemenea, noul VSA prezintă cele mai performante caracteristici de zgomot de fază şi domeniu dinamic, inclusiv în comparaţie cu instrumentele tradiţionale. Mulţumită platformei PXI, dispozitivul VSA poate asigura viteze de măsurare de până la 20 de ori mai rapide decât instrumentele tradiţionale, la un cost cu 40 de procente mai mic. În plus, beneficiază de avantajul arhitecturilor de calcul multicore şi de capacităţile de programare paralelă, cu ajutorul mediului grafic de programare NI LabVIEW. Acesta facilitează de asemenea, streaming-ul reţelelor punct-la-punct pentru procesarea semnalelor şi asigură o arhitectură flexibilă MIMO (intrări multiple, ieşiri multiple) pentru măsurătorile de coerenţă de fază. Astfel de caracteristici îl recomandă drept soluţia ideală pentru cele mai exigente aplicaţii pentru testare RF, inclusiv teste în materie de detectare prin radio şi determinarea distanţei (RADAR), sateliţi, radio sau testarea armonicelor.
Analizorul vectorial de semnal prezintă cele mai performante caracteristici din industrie, la fel ca şi versiunea de 3,6GHz a modulului NI PXIe-5665, extinzând domeniul de frecvenţe la 14 GHz. Dispozitivul VSA îmbină noul downconverter NI PXIe-5605, sintetizatorul oscilator local NI PXIe-5653 şi digitizorul de frecvenţă intermediară (IF) de 150MS/s. Această combinaţie constituie o soluţie ideală pentru măsurătorile vectoriale de semnal cu bandă largă, într-un domeniu de frecvenţă cuprins între 20Hz şi 14GHz, cu lăţimea de bandă instantanee de până la 50MHz. Prezintă cel mai bun punct de intercepţie de ordinul trei de +24 dBm şi acurateţe absolută a amplitudinii de ±0.10dB, cât şi un nivel al vectorilor de eroare (EVM) la mai puţin de 0,33% pentru un semnal cu modulaţie de amplitudine în cuadratură QAM-256. Prezintă de asemenea, un zgomot de fază extrem de redus cu un nivel de -129dBc/Hz la un decalaj de 10kHz faţă de frecvenţa purtătoare de 800MHz şi un nivel mediu de zgomot de -165dBm/Hz.

“Noul VSA PXIe-5665 dezvoltat de NI, oferă companiei ST-Ericsson performanţa şi precizia necesară pentru validarea în etapa de dezvoltare a circuitelor integrate de radiofrecvenţă (CI-RF) 3GPP în laboratoarele noastre de caracterizare,” a declarat Sylvain Bertrand, în calitate de RF Broadband Validation Manager în cadrul ST-Ericsson. “În concluzie, analizorul de semnal vectorial NI VSA reduce costurile sistemului nostru concomitent cu creşterea flexibilităţii şi reducerea volumului fizic, în comparaţie cu soluţiile clasice anterioare.”

Datorită faptului că modulul NI PXIe-5665 de 14GHz se alătură unui portofoliu specializat de peste 1.500 de instrumente modulare PXI definite prin software, inginerii pot integra VSA-ul cu o varietate de module, având astfel posibilitatea de a controla un sistem performant pentru testare automată, programat în întregime cu ajutorul mediului grafic de programare NI LabVIEW. Inginerii pot beneficia de performanţele definite la nivel software ale analizorului VSA cu ajutorul funcţiilor dedicate domeniului RF disponibile atât în LabVIEW,
cât şi în NI LabWindows™/CVI şi .NET, pentru testarea celor mai recente sisteme RADAR, satelit, radio şi numeroase standarde RF şi wireless, precum GSM/EDGE, WCDMA, LTE, WLAN şi WiMAX.
Noul analizor vectorial de semnal NI PXIe-5665 de 14 GHz va fi disponibil pentru livrare din octombrie a.c. Pentru informaţii suplimentare despre noul VSA, puteţi accesa www.ni.com/rf.

National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, etaj 1,
Cluj Napoca, CP 400228
Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
Web: romania.ni.com

Despre National Instruments
National Instruments transformă modul în care inginerii şi oamenii de ştiinţă proiectează, realizează prototipuri şi implementează sisteme de măsurare, automatizare şi aplicaţii integrate. NI oferă clienţilor produse software gata de utilizare, precum NI LabVIEW şi echipamente hardware modulare la costuri reduse, având o bază de clienţi care include peste 30.000 de companii în întreaga lume, din care, cel mai mare client reprezintă aproximativ 4% din venituri în anul 2010 şi nici o ramură industrială nu reprezintă mai mult de 15% din acestea. Având sediul central în Austin, Texas, NI are peste 5.500 de angajaţi şi filiale în peste 40 de ţări. În ultimii 12 ani, revista FORTUNE a desemnat NI drept unul dintre cei mai buni 100 de angajatori din Statele Unite ale Americii.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu