Encodere

by donpedro

Prin intermediul produselor orientate pe cererile clienţilor, SICK-STEGMANN a fost un partener indispensabil în industrie de peste 5 decenii. Encodere complexe şi

sisteme de comandă în reacţie pentru motoare îndeplinesc cerinţele beneficiarilor în cel mai bun mod posibil. Beneficiaţi de know-how-ul specialiştilor COMPEC în dezvoltarea unor multitudini de aplicaţii: pentru determinarea poziţiei şi a vitezei motoarelor electrice integrate în sistemele de acţionări electrice, cu precizie maximă.

Encodere rotative
Unghi, poziţie, rotaţii? Encoderele SICK rotative incrementale sau absolute (o tură sau multitură) sunt soluţii imbatabile, acolo unde determinarea poziţiei trebuie realizată foarte precis. Aici se poate remarca seria DFS60 de encodere complet programabile, uzura mecanică a acestora fiind extrem de redusă şi datorită folosirii unor rulmenţi special proiectaţi.

Encodere liniare
Sisteme de înaltă rezoluţie pentru măsurarea poziţiei pentru aplicaţii liniare. Sisteme non-contact de măsurare a lungimilor de până la 1700m (în funcţie de versiune) şi encodere cu fir retractabil pentru măsurarea lungimilor de până la 70m sunt sisteme avansate de furnizare a datelor cu privire la poziţie, chiar şi în medii ostile de funcţionare.

Sisteme de reglare în buclă
Sistemele de reglare în buclă cu interfaţă special concepută HIPERFACE® sunt folosite de către majoritatea producătorilor de motoare electrice: la servomotoare, pentru acţionările electrice cu autoventilaţie sau cu ventilaţie forţată, la motoarele asincrone sau cu rotor aparent ş.a.m.d.

Familia de encodere de înaltă rezoluţie: Encoderele incrementale DFS60
DFS60 reprezintă un encoder incremental de rezoluţie mare într-o carcasă de 60mm. Cu

un maxim de 65536 paşi, DFS60 este unic în clasa sa. Excentricitatea minimă precum şi robusteţea excepţională sunt obţinute datorită distanţei mari dintre bilele rulmenţilor folosiţi. Ca opţiuni avem: interfeţe TTL/RS422 sau HTL/push-pull, flanşă cu montare faţă sau servoflanşă, versiuni cu ax sau cu fantă aparentă sau falsă, conector M12 sau M23 şi programabilitate maximă, de la 1 pas la 65536 de paşi.

Design modular pentru soluţii adaptabile: Encoderele absolute ARS60

Tehnologia CoreTech permite dezvoltarea de soluţii adaptabile pentru fiecare aplicaţie. Encoderele absolute ARS60 sunt disponibile în versiuni cu 2 până la 32768 de paşi.
Se remarcă următoarele dotări de excepţie: ajustarea foarte simplă a punctului de zero prin simpla apăsare a unui buton, durată mare de viaţă a sursei de iluminare cu LED ca rezultat al reglării automate a nivelului de lumină, colete interschimbabile pentru diametre de 6 sau 15mm, versiuni cu conector sau cu cablu, dispuse axial sau radial, interfeţe paralele sau SSI.

Encoderele absolute AFS60

Cu rezoluţia de 30 de biţi şi o construcţie extrem de robustă, noua serie de encodere absolute AFS60 ridică ştacheta în ceea ce priveşte calitatea encoderelor. Datorită separaţiei de 30mm dintre rulmenţii axului, seria AFS60 oferă rezistenţă mai mare la solicitările mecanice atât de specifice mediilor industriale, decât encoderele clasice. Dintre opţiuni: servoflanşă, conector M12 sau M23, versiuni cu cablu de 1,5m, 3m sau 5m, rezoluţie de 18 biţi pentru singleturn şi 12 biţi pentru multiturn.

Encodere pentru măsurarea lungimilor de maxim 5m: seria BKS

În cazul acestor encodere compacte, encoderul propriu-zis este încorporat în mecanismul cu fir retractabil, pentru a minimiza dimensiunile unităţii. Numărul de rotaţii ale tamburului, care sunt proporţionale cu lungimea, sunt numărate de către un encoder şi convertite în semnal măsurabil. Diferitele dotări fac diferenţa: interfeţele SSI şi HIPERFACE sau TTL, lungimi măsurate de 2m până la 5m, rezoluţie de 0,05mm.

Seria BTF/PRF
Pentru măsurarea distanţelor mai mari de până la 70m, această serie este cea mai indicată. Paleta de interfeţe disponibile este mult mai amplă: SSI, Profibus, CANopen, DeviceNet, HTL sau TTL. Deasemenea, având în vedere domeniul mare de măsurare, şi rezoluţia trebuie să fie bună: 0,025mm pentru poziţionări şi determinări ale lungimii extrem de exacte.

Sistemul LinCoder L230 de măsurare a lungimilor
Sistemul de măsurare LinCoder constă dintr-o bandă magnetică şi un cap de citire. Banda magnetică constituie scala pentru secţiunea de măsurare de până la 40m. Informaţia absolută este magnetizată pe o bandă pe un cod secvenţial pe 12 biţi. Un cap de citire non-contact cu sistem electronic integrat de evaluare este ghidat pe deasupra benzii magnetice, furnizând poziţia pe parcursul a până la 40m.

Encoder liniar pentru medii ostile: KH53

Encoderul liniar POMUX KH53 funcţio­nează pe principiul transmiţător/receptor. Un cap de citire determină fără contact poziţia absolută a unei serii de secţiuni scalate, ce sunt montate de-a lungul secţiunii de măsurare. Cu o lungime maximă măsurabilă de 1700m, KH53 se foloseşte de obicei la sisteme de transport avansate din depozite de mari dimensiuni sau macaralele speciale din porturi.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu