Mouser oferă kitul de explorare XPLR-HPG-1 de la u-blox pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor GNSS de înaltă precizie

by gabi

Mouser Electronics, Inc. stochează acum kitul XPLR-HPG-1 Explorer de la u-blox. Kitul XPLR-HPG-1 Explorer oferă o platformă flexibilă și modulară de dezvoltare și prototipare pentru aplicații de poziționare cu precizie la nivel de centimetru, cum ar fi robotică autonomă, urmărirea activelor și asistența medicală conectată.

Kitul XPLR-HPG-1 Explorer de la u-blox este compus dintr-o placă de bază populată cu un modul NORA-W106, care integrează un microcontroler puternic pe 32-biți dual-core, cu conectivitate Wi-Fi® 802.11b/g/n și Bluetooth®  LE 5 dual-mode. Placa de bază dispune, de asemenea, de trei conectori mikroBUS™ cu plăci click (click boards™) premontate care găzduiesc modulele de poziționare și celulare de la u-blox.

Placa click GNSS RTK 2 include modulul ZED-F9R, un dispozitiv “dead-reckoning” de înaltă precizie care oferă poziționare prin sistemul global de navigație prin satelit (GNSS) în medii dificile cu un receptor multibandă. (n.red.: “Dead-reckoning” se referă la un dispozitiv care estimează poziția, viteza și orientarea unui obiect (cum ar fi o navă, vehicul sau robot) pornind de la o poziție cunoscută și utilizând date de direcție, viteză și timp). Placa click LBAND RTK include modulul NEO-D9S, un receptor de date prin satelit pentru transmisia de semnale de corecție în banda L, care permite accesul global la corecții GNSS la nivel de centimetru. Modulul implementează principiile de securitate u-blox și caracteristici avansate de securitate, inclusiv mecanisme de semnătură, anti-bruiaj și anti-spoofing, permițând astfel o poziționare GNSS fiabilă în produsele utilizatorilor finali.

Placa click 4G LTE 2 dispune de LARA-R6001D, un modul compact LTE Cat 1 multimodal care oferă acoperire globală, permițând recepționarea datelor de corecție PointPerfect prin intermediul rețelelor mobile. Modulul este securizat prin proiectare cu pornire securizată și actualizări securizate și este certificat în conformitate cu cerințele de securitate cibernetică RED.

Echipat cu modulele sale GNSS și de comunicație, kitul XPLR-HPG-1 Explorer poate accesa datele de corecție de la o transmisie prin satelit prin intermediul unui receptor GNSS prin satelit în banda L sau prin conectivitate IP folosind LTE sau Wi-Fi. PointPerfect, serviciul de augmentare GNSS u-blox, oferă date de corecție furnizate prin intermediul platformei de furnizare de servicii IoT Thingstream. XPLR-HPG-1 suportă, de asemenea, transportul în rețea RTCM prin protocolul internet (NTRIP), astfel încât poate fi utilizat și cu alte servicii de corecție a erorilor.

Designul modular al kitului XPLR-HPG-1 permite, de asemenea, utilizatorilor să schimbe plăcile click de la Mikroe. Având la dispoziție peste 1.400 de plăci click din care se poate alege, dezvoltatorii pot explora posibilități nelimitate de combinare a modulelor u-blox cu funcționalitatea oferită de alți furnizori de tehnologie folosind același kit.

Pentru a afla mai multe despre kitul XPLR-HPG-1 GNSS Explorer, vizitați: https://www.mouser.com/new/u-blox/ublox-xplr-hpg-1-gnss-kit/.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu