Mouser își extinde gama de soluții de mișcare și de poziționare cu noi soluții IMU, AHRS și accelerometre

În centrul atenției Mouser: Senzori MEMS de mișcare și poziționare

by gabi

Mouser Electronics, Inc., cel mai important distribuitor de produse noi (NPI) din industrie, cu cea mai largă selecție de semiconductori și componente electronice™, își extinde gama de soluții MEMS de mișcare și de poziționare.

Creșterea continuă a tehnologiei și integrarea mai strânsă a acesteia în viața de zi cu zi a sporit importanța abilității unui dispozitiv de a-și percepe mediul înconjurător. Aplicațiile de consum, cum ar fi navigația prin intermediul telefoanelor inteligente și controlerele de jocuri video, se bazează în mare măsură pe componente precum accelerometrele și giroscoapele care permit obținerea de informații de localizare și control. În mediile industriale, semnificația acestor senzori este, de asemenea, importantă. Giroscoapele, accelerometrele, unitățile combinate de măsurare inerțială (IMU) și sistemele de referință pentru atitudine și direcție (AHRS) joacă un rol esențial în asigurarea eficienței și siguranței soluțiilor, de la automatizare și drone la sisteme de navigație și stabilizare a platformelor.

Noile produse noi de mișcare și de poziționare disponibile la Mouser includ următoarele:

  • Modulul cu 9 axe FSM30x IMU/AHRS de la CEVA încorporează un accelerometru pe 3 axe, un giroscop pe 3 axe și un magnetometru pe 3 axe, cu o rată de eșantionare configurabilă de până la 1KHz. Tehnologia MotionEngineTM oferă date brute, calibrate și fuzionate privind orientarea senzorilor, cu cea mai bună stabilitate și precizie din clasa sa. Microcontrolerul ARM Cortex M0+ pe 32-biți rulează stiva software de înaltă performanță pentru hub-uri de senzori a diviziei de afaceri Hillcrest Labs din cadrul CEVA și permite gestionarea inteligentă a puterii, cu o stare gestionată a senzorilor și un consum redus pentru aplicații mereu active. Modulele dispun de algoritmi avansați de rejectare a interferențelor magnetice, precum și de calibrare dinamică și din fabrică pentru a asigura o măsurare precisă într-o gamă largă de condiții. Fiind o soluție la cheie de mici dimensiuni (20 mm × 25 mm), care include exemple de programe de driver pentru Android, Linux și proiecte embedded, FSM30X ajută la o lansare mai rapidă pe piață și la reducerea costurilor proiectelor. Printre aplicațiile ideale se numără navigația, audio 3D, monitorizarea stării de bine și a sănătății, sistemele de control al zborurilor, urmărirea activelor, detectarea mișcărilor corpului și urmărirea mișcării AR/VR.
  • WSEN-ISDS de la Würth Elektronik este o unitate de măsurare inerțială (IMU) versatilă și ușor de integrat pe 6 axe. Aceasta oferă date de ieșire pre-calibrate și date procesate care răspund funcționalităților specifice aplicațiilor, inclusiv căderea liberă, trezirea, atingerea, activitatea, mișcarea, înclinarea și detectarea orientării. În capsula LGA de dimensiuni reduse, de 2,5 mm × 3,0 mm × 0,86 mm, se află un senzor de accelerație pe 3 axe și un senzor giroscopic pe 3 axe, care dispun de intervale de măsurare și rate de date selectabile. Giroscopul permite rate de date de până la 937Hz, accelerometrul de până la 1400Hz, iar rata datelor de ieșire se extinde la 6,6kHz, cu o interfață digitală I2C și SPI și un buffer FIFO pentru stocarea datelor de ieșire. Măsurarea accelerației liniare și unghiulare variază de la înregistrarea unui singur eveniment până la monitorizarea continuă a vibrațiilor de înaltă frecvență. Printre aplicațiile pentru WSEN-ISDS se numără robotica, dronele, automatizarea, sistemele de localizare și navigație, uneltele și mașinile industriale, stabilizarea antenelor și a platformelor, precum și soluțiile pentru Internetul industrial al lucrurilor (IIoT).
  • Disponibil la comandă, noul senzor inerțial cu șase grade de libertate ADIS16550 de la Analog Devices este o soluție completă de mișcare, care încorporează un giroscop și un accelerometru cu trei axe. Combinând tehnologia MEMS de top din industrie cu condiționarea avansată a semnalului, fiecare senzor inerțial din cadrul ADIS16550 are performanțe dinamice optimizate și este calibrat din fabrică pentru sensibilitate, polarizare și aliniere pentru un interval de temperatură de la 40°C la +85°C. În comparație cu complexitatea și investiția în proiecte discrete, ADIS16550 oferă o metodă simplă și rentabilă de integrare a unei detecții precise, cu mai multe axe, în sistemele industriale, alinierea ortogonală strânsă simplificând alinierea cadrului inerțial în sistemele de navigație. ADIS16550 este livrat într-o capsulă din aluminiu de 47 mm × 44 mm × 15 mm și include o interfață periferică serială (SPI) cu o structură de regiștri pentru a permite colectarea simplă a datelor și controlul configurației. Ieșirile triaxiale, unghi delta și viteză delta, precum și rezistența solidă la șocuri mecanice de 1500 g recomandă ADIS16550 pentru mașini autonome de precizie și robotică, precum și pentru navigație, ghidare și estimare a vitezei pentru sistemele de poziționare globală (GPS).
  • Proiectat pentru a oferi răspuns de înaltă precizie la vibrații pe o singură axă și disponibil la comandă la Mouser, accelerometrul embedded LVEP-TO5 de la Amphenol Wilcoxon este un accelerometru piezoelectric de înaltă performanță cu un consum de putere ultra-redus de 180μW. Accelerometrele au o frecvență de rezonanță de 17 kHz, un timp de reglare a tensiunii de ieșire de polarizare (BOV) de <10 ms și o marjă de toleranță a sensibilității de ±5%, cu o tensiune operațională de numai 3 VDC și un consum de curent de numai 60μA. Senzorii sunt amplasați într-o capsulă standard TO-5 pentru semiconductori și au o etanșare ermetică care împiedică trecerea aerului, a oxigenului și a altor gaze. Cu dimensiuni de 8,4mm x 9,6mm și o greutate de doar 3,2g, aceștia pot fi ușor integrați în senzorii de vibrații wireless și în alte aplicații alimentate de la baterii. Exemple de aplicații tipice sunt produsele electrocasnice integrate de volum mare, senzorii de vibrații wireless și alte implementări alimentate de la baterii, inclusiv senzori de vibrații pentru motoare și soluții de monitorizare a sănătății structurale (SHM).

În al doilea trimestru al anului 2023, Mouser a lansat aproape 30.000 de noi componente gata de livrare. Pentru a vedea mai multe produse noi și inovatoare, vizitați https://info.mouser.com/new_Products/.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu