MITEL anunţă apariţia primului cip-set Bluetooth cu CODEC Full-Duplex, MT1020

by donpedro

Mitel Semiconductor a anunţat apariţia controlerului cu consum de putere foarte mic MT1020, primul controler Bluetooth ce include şi un CODEC full-duplex audio.
MT1020, care execută procesări de voce şi de date în aplicaţiile Bluetooth, se bazează pe o structură unică optimizată pentru voce şi care ţine cont în acelaşi timp de standardele Bluetooth de putere consumată, cost şi dimensiuni.

MT1020 este un procesor care utilizează o arhitectură cu consum de putere foarte scăzut, ideal pentru o mare varietate de aplicaţii Bluetooth, în special pentru traficul de voce. Modulul Bluetooth încorporat în MT1020 are un consum de putere mai redus cu cel puţin 50% faţă de consumul altor soluţii din domeniu. Cip-setul oferit de Mitel include un nucleu de microcontroler de tip ARM7TDMI, blocul “Bluetooth Baseband Perpheral (BBP)”, un CODEC audio, memorie program şi interfeţe USB şi UART. În concordanţă cu strategia Mitel pentru consumul redus de putere, CODEC-ul poate fi complet deconectat atunci când se execută doar aplicaţii de date.
CODEC-ul încorporat în MT1020, include un amplificator de microfon, driver de cască şi filtru standard ITU-T-G.712. Datorită consumului său foarte redus de putere, MT1020 este ideal pentru aplicaţiile Bluetooth portabile. Mitel minimizează consumul de putere implementând elementele cu timp de execuţie critic din protocolul Bluetooth în hardware şi nu în software, ceea ce diminuează suprasolicitarea unităţii centrale. În continuare, circuitul reduce consumul de putere prin alimentarea nucleului la o sursă de 1.8V şi este de asemenea compatibil cu dispozitive externe de 3.3V.

Mitel susţine circuitul MT1020 cu un kit de dezvoltare Bluetooth complet şi mostre. Kit-ul include software şi aplicaţii ce permit utilizatorilor să-şi testeze ideile de produse şi prototipurile şi să-şi dezvolte propriul software de aplicaţie.
Mostre pentru MT1020 sunt disponibile din august 2000, iar cantităţi de producţie din noiembrie 2000. Circuitele Bluetooth Mitel sunt deja implementate în telefoane mobile disponibile pe piaţă.

Informaţii suplimentare:
www.mitelsemi.com
www.codico.com

S-ar putea să vă placă și