Microchip reduce timpul de inovare prin cea mai eficientă stivă edge FPGA de gamă medie din industrie, din punct de vedere energetic, cu mai mult IP pentru biblioteca de bază și instrumente de conversie

Completările facilitează mai mult ca oricând trecerea la PolarFire® FPGA și SoC (System-on-Chip)

by gabi

Noile cerințe impuse de o periferie inteligentă (inteligence edge) – eficiență energetică, securitate și fiabilitate – îi obligă pe arhitecții de sistem și pe inginerii proiectanți să găsească noi soluții. Pentru numărul tot mai mare de proiectanți de sisteme care trec la sistemele PolarFire FPGA și SoC, Microchip Technology Inc. anunță noi resurse de dezvoltare și servicii de proiectare pentru a facilita această trecere, inclusiv prima stivă edge de nivel mediu de uz industrial, biblioteci criptografice și boot soft IP (proprietate intelectuală) gata de personalizare și noi instrumente pentru a converti proiectele FPGA existente în dispozitive PolarFire.

Aceste completări extind suita cuprinzătoare de instrumente și servicii FPGA Microchip, pentru susținerea familiei dovedite de dispozitive PolarFire – care include singurul FPGA SoC RISC-V livrat în producție de serie.

Pentru a-și susține portofoliul de procesoare embedded bazate pe FPGA, Microchip oferă un sprijin extins pentru dezvoltare RISC-V, cu peste 60 de companii care fac parte acum din ecosistemul Mi-V.

Cele șapte noi resurse și instrumente de conversie oferă beneficii imediate în fiecare etapă de proiectare și dezvoltare și facilitează mai mult ca oricând trecerea la PolarFire FPGA și SoC. Acestea includ:

  • O stivă edge de uz industrial cuprinzătoare pentru aplicații IIoT bazate pe OPC/UA (Open Platform Communications/Unified Architecture).
  • Biblioteci criptografice și boot soft IP care pot fi complet personalizate. Acestea se alătură celor peste 200 de nuclee de procesoare soft dovedite, optimizate și ușor de utilizat și altor elemente IP Microchip FPGA și peste 120 de nuclee de la terți. Fiecare element de bibliotecă este optimizat pentru cea mai bună zonă și sincronizare cu FPGA-urile PolarFire și SoC-urile pentru proiecte și prototipări rapide.
  • Scripturi de conversie directă pentru a trece rapid de la FPGA-urile altor furnizori, inclusiv tutoriale pas cu pas pentru a trece de la aceste familii FPGA alternative.
  • Un flux de dezvoltare AI/ML de înaltă performanță care permite creatorilor de algoritmi să își construiască propriile FPGA-uri de clasă medie. Această soluție include software-ul de compilare SmartHLS, kitul de dezvoltare software (SDK) al acceleratorului VectorBlox™ și IP pentru rețele neurale.
  • Un tutorial, o prezentare și un ghid de resurse privind modul de proiectare a nodurilor edge la temperaturi scăzute. Aceste resurse se alătură bibliotecii extinse a companiei de tutoriale video FPGA și SoC.
  • Microchip pune la dispoziție, de asemenea, un nou tutorial privind consumul de energie și un instrument de evaluare a eficienței energetice și a gestionării termice a oricărui proiect în cadrul estimărilor oferite de furnizor. Aceste resurse se alătură unei suite cuprinzătoare de servicii de proiectare FPGA, inclusiv consultanță, modelare de cazuri de utilizare și bancuri de testare până la programare, validare și construire de prototipuri, optimizare și adaptare a proiectării, dezvoltare de IP și firmware actuale și personalizate.

Suita de proiectare Libero® SoC de la Microchip FPGA integrează o bogată bibliotecă IP (disponibilă în versiuni de evaluare, fără costuri și RTL), iar acceleratorul VectorBlox suportă cele mai comune framework-uri. Ambele sunt disponibile pentru licențiere, inclusiv versiuni gratuite, de pe site-ul web al Microchip privind achizițiile și serviciile pentru clienți la www.microchipdirect.com. Stiva edge pentru aplicații industriale OPC/UA ar trebui să fie disponibilă în acest trimestru. Kiturile de dezvoltare și hardware PolarFire FPGA și SoC sunt, de asemenea, disponibile pe acest site web.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și