Renesas își extinde portofoliul de procesare embedded pentru controlul motoarelor, lider de piață, cu peste 35 de noi microcontrolere

Noile dispozitive din trei grupuri diferite de microcontrolere de la două familii se adaugă la cea mai largă ofertă de control al motoarelor din industrie.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat în premieră trei noi grupuri de microcontrolere destinate aplicațiilor de control al motoarelor. Renesas a lansat peste 35 de produse noi, inclusiv dispozitive din ambele familii RX și RA. Noile microcontrolere se adaugă la cel mai important portofoliu de control al motoarelor din industrie, care include mai multe familii de microcontrolere și microprocesoare, soluții analogice și de putere, senzori, dispozitive de comunicație, condiționatoare de semnal și multe altele.

Renesas a lansat două noi grupuri de microcontrolere din familia RA de dispozitive Arm® Cortex®-M. Grupul RA4T1 oferă performanțe de 100 MHz cu până la 256KB de memorie flash și 40KB SRAM. Noul grup RA6T3 oferă o frecvență de operare de 200 MHz și dispune de 256KB de memorie flash și 40KB SRAM. Noile grupuri oferă o gamă impresionantă de caracteristici și funcții specifice aplicațiilor de control al motoarelor, inclusiv unități de funcții trigonometrice (TFU) pentru accelerare, ADC avansat cu PGA integrat, precum și o gamă largă de interfețe de comunicație, inclusiv CAN FD. Noile componente sunt susținute de Renesas Flexible Software Package (FSP) pentru portarea ușoară a proiectelor de la alte dispozitive din familia RA.

Renesas oferă, de asemenea, noi microcontrolere RX26T din familia RX, care operează la 120 MHz cu până la 512KB de memorie flash și 64KB SRAM. Acestea suportă surse de alimentare de 5V, oferind o imunitate ridicată la zgomot și acuratețe înaltă a controlului. De asemenea, acestea oferă TFU, sincronizare on-chip și control al întreruperilor. Clienții popularelor microcontrolere RX24T pot scala cu ușurință proiectele la noile produse RX26T pentru a profita de software-ul de proiectare existent, realizând în același timp îmbunătățiri în ceea ce privește performanța și eficiența controlului.

Renesas este lider în procesarea embedded pentru controlul motoarelor

Renesas a lansat microcontrolere proiectate special pentru controlul motoarelor de mai bine de 10 ani. În prezent, compania a livrat peste 1,1 miliarde de procesoare embedded specifice controlului motoarelor către mii de clienți din întreaga lume. În plus față de familiile RX și RA, Renesas oferă microcontrolere RL78 pe 16-biți și microprocesoare RZ pe 64-biți optimizate pentru aplicații pentru motoare. În 2022, Renesas a lansat primul ASSP bazat pe RISC-V din industrie destinat controlului motoarelor.

Toate noile microcontrolere sunt susținute de kitul de dezvoltare pentru controlul flexibil al motoarelor de la Renesas – care permite evaluarea facilă a controlului motoarelor folosind motoare sincrone cu magneți permanenți (motoare de curent continuu fără perii) – și de instrumentul de dezvoltare Renesas Motor Workbench. Prin îmbunătățirea eficienței controlului motoarelor, microcontrolerele de la Renesas pot economisi energie în sistemele finale.

Disponibilitate

Noile grupuri de microcontrolere și kiturile de dezvoltare asociate sunt disponibile în prezent la Renesas și la distribuitorii săi autorizați. Mai multe informații sunt disponibile la renesas.com/RA4T1, renesas.com/RA6T3 și, respectiv, renesas.com/RX26T.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și