Renesas lansează un mediu bazat pe cloud pentru a accelera dezvoltarea și evaluarea de software AI pentru automobile

AI Workbench permite o abordare de tip Shift-Left a dezvoltării de software și separă proiectarea de software de disponibilitatea cipurilor

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat un nou mediu de dezvoltare bazat pe cloud, menit să eficientizeze procesul de proiectare software pentru inginerii AI din domeniul auto. Noua platformă, AI Workbench, este un mediu de dezvoltare virtuală care permite proiectanților să proiecteze, să simuleze și să își ajusteze fin software-ul pentru automobile – totul în cloud.

Cu ajutorul acestui mediu, inginerii pot începe imediat să proiecteze software pentru automobile, valorificând serviciile Microsoft Azure, inclusiv Azure Compute, serviciile IaaS, Microsoft Entra ID și Azure Security. În loc să instaleze instrumente pe un PC sau să obțină o placă de evaluare, ei pot efectua sarcini precum evaluarea performanțelor, depanarea și verificarea folosind instrumente de simulare online. Această abordare se aliniază cu abordarea “Shift-Left”, care permite crearea și testarea software-ului mai devreme în ciclul de proiectare, chiar înainte ca hardware-ul real să devină disponibil. De exemplu, este posibil să se înceapă dezvoltarea de software de aplicație cu inteligență artificială pentru a sprijini ADAS (Advanced Driver Assistance System) și conducerea autonomă pentru viitorul sistem pe cip (SoC) R-Car de generația a cincea, înainte de disponibilitatea mostrelor de hardware. Acest mediu va servi drept platformă de dezvoltare unificată pentru proiectarea și testarea SoC-urilor și microcontrolerelor (MCU) scalabile pentru automobile de la Renesas, indiferent de tipul de produs sau de aplicație.

Renesas intenționează să-și îmbunătățească oferta în viitor cu caracteristici suplimentare, cum ar fi funcționalități selectate sau opțiuni de personalizare adaptate pentru a sprijini diverse procese de dezvoltare.

  • Lanțul de instrumente de compilare AI actualizat

Renesas își va actualiza lanțul de instrumente de compilare AI SoC cu o nouă arhitectură “Hybrid Compiler (HyCo)” și îl va pune la dispoziție prin intermediul AI Workbench. Noua arhitectură HyCo dezvoltată intern și bibliotecile kernel vor permite inginerilor să acceseze o gamă mai largă de modele de inteligență artificială și de operatori ONNX, dincolo de sfera compilatoarelor de acceleratoare hardware de la terți existente, disponibile pe sistemele SoC de la Renesas, cum ar fi DSP-urile și NPU-urile.

  • Mediu de testare a performanțelor modelului AI

Renesas va furniza NNPerf, un mediu de testare online pentru dezvoltatori, pentru a evalua performanța modelelor AI care rulează în timp real pe SoC-urile Renesas cu un compilator AI hibrid actualizat. Testarea se va desfășura pe hardware real în ferma globală de dispozitive Renesas, fără a fi nevoie de plăci de evaluare. Având posibilitatea de a dezvolta cod, de a efectua teste de inferență în timp real și de a compara performanța între diferite modele AI, inginerii de aplicații pot estima și lua decizii privind compromisurile dintre modele, amprentele de memorie, latența și multe altele.

  • Mediu de dezvoltare software

Editorul de cod de la Microsoft, Visual Studio Code (VSCode) și un kit de dezvoltare software (SDK) de la Renesas sunt ambele disponibile în cloud. Utilizând suita de instrumente, dezvoltatorii își pot lansa mediul de dezvoltare în cloud în câteva minute. Aceștia își pot personaliza mediul de dezvoltare independent și pot efectua toate lucrările de proiectare folosind doar un browser web de pe PC-ul lor.

  • Mediu de evaluare/verificare a software-ului

Renesas va oferi, de asemenea, un mediu pentru ca dezvoltatorii să-și testeze și să-și verifice software-ul de aplicație folosind modelele AI definite în instrumentul de testare a performanței modelelor AI NNPerf. Acest lucru include simulatoare precum SILS (Software in the Loop Simulator) și HILS (Hardware in the Loop Simulator), permițând utilizatorilor să verifice funcționarea aplicației lor AI.

Disponibilitate

AI Workbench va fi disponibil în ianuarie 2024 în previzualizare limitată. Renesas plănuiește să extindă disponibilitatea AI Workbench din al doilea trimestru al anului 2024 și să construiască medii similare pentru alte servicii cloud importante în viitor. În plus, Renesas va lua în considerare integrarea instrumentelor furnizate de partenerii Consorțiului R-Car în mediul cloud pentru o mai bună eficiență. Mai multe informații despre AI Workbench sunt disponibile la: renesas.com/ai-workbench.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu