Microchip lansează MPLAB® Machine Learning Development Suite pentru a încorpora mai ușor ML în microcontrolere și microprocesoare

Această soluție unică este prima care suportă microcontrolere pe 8-, 16- și 32-biți și microprocesoare pe 32-biți pentru ML la marginea sistemului.

by gabi

Învățarea automată (ML) devine o cerință standard pentru proiectanții de sisteme embedded care lucrează pentru a dezvolta sau îmbunătăți o gamă largă de produse. Venind în întâmpinarea acestei nevoi, Microchip Technology a lansat un flux de lucru complet și integrat pentru dezvoltarea simplificată a modelelor ML cu noua sa suită MPLAB® Machine Learning Development Suite. Acest set de instrumente software poate fi utilizat pentru tot portofoliul de microcontrolere (MCU) și microprocesoare (MPU) de la Microchip pentru a adăuga rapid și eficient o inferență ML.

ML utilizează un set de metode algoritmice pentru a colecta tipare din seturi mari de date care să permită luarea de decizii. De obicei, această metodă este mai rapidă, mai ușor de actualizat și mai precisă decât procesarea manuală. Un exemplu al modului în care acest instrument va fi utilizat de clienții Microchip este acela de a permite soluții de întreținere predictivă pentru a prevedea cu exactitate eventualele probleme ale echipamentelor utilizate într-o varietate de aplicații industriale, de producție, de consum și auto.

MPLAB Machine Learning Development Suite ajută inginerii să construiască modele ML foarte eficiente și de dimensiuni reduse. Propulsat de AutoML, setul de instrumente elimină multe sarcini repetitive, plictisitoare și consumatoare de timp de construire a modelelor, inclusiv extragerea, instruirea, validarea și testarea. De asemenea, oferă optimizări ale modelelor astfel încât să fie respectate constrângerile de memorie ale microcontrolerelor și microprocesoarelor.

Atunci când este utilizat în combinație cu mediul de dezvoltare integrat (IDE) MPLAB X, noul set de instrumente oferă o soluție completă care poate fi implementată cu ușurință de către cei care nu au cunoștințe de programare ML, ceea ce poate elimina costurile de angajare a specialiștilor în domeniul datelor. De asemenea, este suficient de sofisticat pentru a fi controlat de proiectanți ML mai experimentați.

Microchip oferă, de asemenea, opțiunea de a aduce un model din TensorFlow Lite și de a-l utiliza în orice proiect MPLAB Harmony v3 – o fereastră de dezvoltare de software embedded complet integrată care oferă module software flexibile și interoperabile pentru a simplifica dezvoltarea de funcții cu valoare adăugată și pentru a reduce timpul de lansare pe piață a unui produs. În plus, kitul de dezvoltare software (SDK) VectorBlox™ Accelerator oferă cea mai eficientă putere de inferență bazată pe rețele neurale convoluționale (CNN) de inteligență artificială/învățare automată (AI/ML) cu FPGA PolarFire®.

MPLAB Machine Learning Development Suite oferă instrumentele necesare pentru proiectarea și optimizarea produselor de vârf care rulează inferența ML. Vizitați pagina Microchip Machine Learning Solutions‘ (Soluții de învățare automată) pentru a afla mai multe despre eficientizarea procesului de dezvoltare, menținând în același timp costurile la un nivel scăzut și obținând un timp mai scurt de lansare pe piață cu ajutorul instrumentelor “ML intuitive” de la Microchip.

Prețuri și disponibilitate

Prețurile variază în funcție de licențiere. O versiune gratuită a MPLAB Machine Learning Development Suite este disponibilă pentru evaluare. Pentru informații suplimentare sau pentru achiziționare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip la www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și