Microchip își extinde familia de microcontrolere PIC® pe 8-biţi de uz general cu număr redus de pini pentru aplicaţii critice pentru siguranţă

by donpedro

Microchip a anunțat la Embedded World, o extindere a portofoliului său de microcontrolere PIC® (MCU) pe 8 biți cu mai multă periferie şi anume familia cu număr redus

de pini, PIC16(L)F161X. Aceste noi microcontrolere extind oferta Microchip de periferice independente de nucleu (CIP) executând sarcini critice de temporizare în circuit deschis și de nucleu primite de la CPU, permițându-i unităţii centrale să se concentreze pe alte aplicaţii. În plus, această familie integrează – detectarea anomaliilor caracteristicilor hardware pentru a asista inginerii în dezvoltarea de aplicații critice pentru siguranță.
Familia PIC16(L)F161X oferă o varietate de caracteristici cheie, incluzând Windowed Watchdog Timer (WWDT) care monitorizează operarea cu software adecvat în limite prestabilite, îmbunătățind fiabilitatea. Verificarea ciclică a redundanţei prin scanerea memoriei (Cyclic Redundancy Check with Memory Scan (CRC/SCAN) detectează datele corupte. Această familie include, de asemenea, un HLT (Hardware Limit Timer) care detectează defectele hardware incluzând blocări şi opriri pentru a simplifica aplicațiile de control în buclă închisă. Aceste periferice simplifică munca proiectanţilor de punere în aplicare a standardelor de siguranță precum UL & clasă B sau de siguranță în funcționare.
Pe lângă HLT, PIC16(L)F161X oferă un SMT (Signal Measurement Timer) pe 24 de biți. Acesta efectuează măsurători de înaltă rezoluție cu privire la orice semnal digital rezultând mai multe măsurători precise și corecte. Acest lucru este ideal pentru aplicaţii precum controlul vitezei, indicatori de distanţă și RPM. Ambele timere sunt proiectate pentru a reduce complexitatea de proiectare prin eliminarea necesității de cod suplimentar și componente externe.
Familia PIC16(L)F161X este suportată de către suita standard de instrumente de dezvoltare de clasă mondială de la Microchip precum MPLAB® ICD 3 (DV164035) și programatorul/depanatorul PICkit™ 3 (PG164130) la preţul de 189.99 USD și, respectiv, 44.95 USD șiPICkit™ 3 Low Pin Count Demo Board (DM164130 – 9) disponibilă la preţul de 25.99 USD.
Microcontrolerele PIC12(L)F1612 sunt disponibile acum pentru mostre sau volume de producţie în capsule PDIP 8-pini, SOIC și capsule DFN şi UDFN de 3 mm × 3 mm. PIC16(L)F1613 sunt, de asemenea, disponibile acum în capsule PDIP cu 14-pini, SOIC, TSSOP și capsule UQFN şi QFN de4 mm × 4 mm.

www.microchip.com/get/VDLM

S-ar putea să vă placă și