Microchip îşi extinde portofoliul de microcontrolere PIC® pe 8 biţi

by donpedro

Microchip a anunțat la Embedded World o extindere a portofoliului său de microcontrolere (MCU) PIC® pe 8 biți cu familia PIC12(L)F157X, care oferă modulatoare de puls (PWM)

multiple de 16 biți, un set de periferice analogice și comunicații seriale într-o capsulă cu 8- pini. Aceste MCU conţin trei PWM-uri de 16-biţi cu temporizatoare independente pentru aplicaţii care necesită înaltă rezoluție, precum iluminatul cu LED-uri, motoare pas cu pas, încărcătoare pentru baterii și alte aplicații de uz general. În plus față de modurile de ieșire PWM standard, perifericul are, de asemenea, patru moduri de comparare ce pot servi ca un timer suplimentar de 16-biţi.
Generatorul complementar de forme de undă (CWG – Complementary Waveform Generator) în combinație cu PWM-urile de 16-biți poate fi folosit pentru controlul driver-elor Half-/Full-Bridge. CWG este un generator de undă puternic, care poate genera forme de undă complementare cu control fin al parametrilor cheie precum polaritatea, banda de insensibilitate și stări de oprire de urgență. Acesta oferă o soluție cost-eficientă, economisind spațiu pe placă și reducere a numărului de componente atunci când este utilizat în aplicaţii de comandă a FET-urilor pentru controlul motoarelor sau în aplicații de conversie a puterii. CWG-ul şi PWM-urile de 16-biți sunt periferice independente de nucleu (CIP – Core Independent Peripherals) care sunt cuplate cu convertoare ADC de 10-biți, comparatoare şi convertoare DAC Analogue Peripherals de 5-biţi pentru a permite reacţie și control în buclă închisă. PIC12F157X MCU sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi iluminat interior/exterior cu LED-uri, efecte de lumină cu LED-uri RGB, aplicații de consum precum aparate de ras electrice, controlul prin radio al jucăriilor sau aplicaţii de iluminat interior cu LED-uri la bordul autoturimelor.
PIC12F1572 permite comunicarea cu un EUSART la cel mai mic preț posibil în cadrul portofoliului de microcontrolere PIC. Adăugarea EUSART-ului permite comunicaţii seriale cu scop general și LIN pentru control auto și industrial. Convertoarele integrate ADC de 10-biţi permit aplicații de interfaţare om-maşină / touch folosind soluţii capacitive de detectare mTouch™ de la Microchip. În plus, PIC12F157X oferă posibilitatea de stocare a datelor non-volatile prin intermediul memoriei Flash (HEF) – High Endurance Flash. Versiunile “LF” sunt dotate cu tehnologie de consum redus de energie, pentru curenți activi mai mici de 35mA/MHz și curenţi de sleep sub 20nA, caracteristici care le recomandă pentru aplicații alimentate de la baterii.
Suita completă de instrumente de dezvoltare de la Microchip suportă PIC12F157X MCU, inclusiv mediul integrat de dezvoltare MPLAB® X IDE și PICkit™ 3 (PG164130) disponibile la preţul de 44.95 USD, Kit-ul Low Pin Count Development pe 8-biţi (DM164130 – 9), la 25.99 USD, MPLAB ICD 3 (DV164035) la 189.99 USD și Kit-ul PICDEM™ Lab Development (DM163045) la preţul de 134.99 USD. Microchip a creat, de asemenea, platforma de lucru RGB Badge și nota de aplicaţie AN1562 – High Resolution RGB LED Colour Mixing – pentru a ajuta proiectanţii să dezvolte aplicații de iluminat pe baza familiei PIC12F157X.
Toate MCU-urile PIC12LF1571, PIC12LF1572, PIC12F1571 și PIC12F1572 sunt disponibile acum în volume de producţie sau mostre în capsule PDIP cu 8-pini, SOIC, MSOP și capsule DFN de 3 mm × 3 mm.

www.microchip.com/get/G6RB

S-ar putea să vă placă și