Freescale micşorează cu 15% dimensiunile celui mai mic microcontroler din lume bazat pe arhitectura ARM

by donpedro

Mai mic decât scobitura unei mingi de golf, noul Kinetis KL03 dezlănțuie imaginaţia proiectanţilor de dispozitive IoT.

Freescale Semiconductor anunță o extensie a portofoliului de microcontrolere Kinetis mini cu introducerea Kinetis KL03 MCU, cel mai mic și mai eficient energetic microcontroler pe 32-biţi bazat pe tehnologia ARM® din lume. Kinetis KL03 MCU este construit pe generația anterioară de dispozitive Kinetis KL02 cu noi caracteristici, integrare avansată şi uşurinţă în utilizare mai mare – totul într-o capsulă chiar mai mică de 1,6 × 2.0mm2. Noile capabilități ale microcontrolerului Kinetis KL03 ajută clienții să dezvolte dispozitive cu un consum mic de energie, dimensiuni reduse, scurtarea timpilor de proiectare și costuri minime.
Beneficiind de o tehnologie excepţională, Kinetis KL03 este acum mai mic cu peste 15% decât dispozitivele Freescale KL02 din generația anterioară și cu 35% mai mic decât microcontrolerele ARM pe 32 de biți concurente. Noul circuit este ideal pentru proiectele care necesită limitări de spațiu, inclusiv pentru o gamă largă de aplicații de consum, de asistență medicală, dar și pentru piețele industriale. Este ideal pentru piaţa cu cea mai mare şi rapidă dezvoltare din acest moment – IoT (Internet of Things – Internetul lucrurilor), unde nodurile de rețea necesită din ce în ce mai multă inteligență în factori de formă din ce în ce mai mici.
Kinetis KL03 MCU combină eficiența energetică a seriei Kinetis L bazată pe nucleul ARM® Cortex®- M0+ cu funcționalități low-power îmbunătățite incluzând fișiere de registru, SRTC, UART de mică putere și pini suplimentari low power wake up.
În plus, noul produs oferă o mai mare uşurinţă în utilizare față de generația anterioară. Memoria ROM adăugată pentru încărcarea programului de operare permite programarea din fabrică și actualizări de firmware ale sistemului on-line, fără a adăuga circuite suplimentare pe placă şi reducerea costurilor legate de programare pentru clienţi. O referință internă de tensiune de înaltă precizie (Vref) oferă performanță analogică îmbunătățită prin furnizarea unei referinţe de tensiune de 1,2 volți pentru ADC, foarte utilă pentru aplicațiile care necesită o înaltă precizie ADC.

www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu