Matsushita Electric (Panasonic) a anunţat lansarea Web-Based Tele-Homecare System

by donpedro

Monitorizarea sănătăţii duce la reducerea cheltuielilor medicale şi la economii pentru instituţiile medicale

Matsushita Electric a anunţat că va lansa pe piaţa japoneză, la 1 februarie 2002, un nou sistem tele-homecare cu legătură prin Web.
Sistemul conţine un Network Server, terminalul pacientului şi software pentru terminalul doctorului, toate acestea fiind legate prin Internet. Pacienţii din regiuni îndepărtate vor putea să-şi măsoare semnalele vitale şi să trimită informaţii către server, unde medicii vor putea monitoriza şi diagnostica aceste semnale. Terminalul pacient măsoară semnalele vitale folosind un termometru, un aparat pentru măsurarea tensiunii arteriale, traductori pentru măsurarea concentraţiei de zahăr şi de oxigen din sânge, un stetoscop, un dispozitiv pentru electrocardiogramă, etc. Terminalul pacient are un touch-screen interactiv, uşor de folosit, o cameră video şi un ghid voice /picture. Sistemul aminteşte pacienţilor să îşi măsoare semnalele vitale sau îndeplinirea de activităţi pentru însănătoşire.

Suplimentar, atunci când medicul se va conecta la sistem, acesta va fi informat dacă nivelele maxime sau minime ale semnalelor vitale au fost depăşite.
În sistemul de la Panasonic software-ul pentru Network Server oferă pentru pacient un domeniu larg de funcţii sofisticate fără ca acesta să aibă cunoştinţe despre calculatoare. Network Server îl atenţionează pe pacient care traductor monitorizează un anumit semnal vital la un anumit moment, pe baza planului individual stabilit de medic. Atunci când valorile unui anumit semnal vital, cum ar fi presiunea sângelui sau pulsul, sunt în afara unui domeniu prestabilit, Network Server atenţionează medicul sau sora medicală. Mai mult, datorită Network Server, caracteristicile specifice pacientului – inclusiv întrebări/indicaţii date pacientului sau intrări pentru traductoare specifice – pot fi prestabilite.
Software-ul pentru Doctor Terminal permite medicului să observe informaţiile stocate pe server privind pacientul şi să comunice cu pacientul. Cu ajutorul Doctor Terminal, un medic poate da indicaţii şi informaţii prin e-mail; el permite de asemenea comunicaţii prin intermediul unui videofon cu pacientul.
Organizaţiile guvernamentale şi companiile de asigurare de sănătate vor putea să folosească aceste sisteme pentru a-i ajuta pe oameni să depisteze simptomele iniţiale privind problemele de sănătate. O diagnosticare timpurie a unei astfel de probleme ajută la prescrierea unui tratament mai eficient, acest lucru contribuind la reducerea cheltuielilor medicale.
Deoarece costul asigurărilor medicale este o problemă socială din ce în ce mai importantă, organizaţiile guvernamentale, instituţiile medicale şi companiile de asigurări de sănătate caută sisteme mai eficiente pentru analizarea informaţiilor medicale privind pacienţii pentru un tratament preventiv mai bun. Noul sistem tele-homecare va oferi o soluţie eficace pentru aceste probleme.
Sistemul a fost testat de organizaţiile medicale din Statele Unite şi este disponibil pe piaţă din iunie.
www.panasonic.co.jp/global/top

S-ar putea să vă placă și