Infineon este “Furnizor oficial” al echipei Ferrari de Formula 1

by donpedro

Infineon Technologies şi Ferrari SpA au convenit asupra unei cooperări tehnice într-un domeniu larg. Infineon, unul dintre producătorii mondiali de frunte de semiconductoare, este “furnizor oficial” cu efect imediat al echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari Marlboro.
Ca parte a contractului de cooperare tehnică, Infineon contribuie cu tehnologia sa de frunte din domeniul electronicii auto şi cu o echipă de ingineri experimentaţi în motoare sport. Pe durata sezonului de Formula 1 din 2003, inginerii Infineon vor lucra cu Ferrari asupra sistemelor avansate de curse, oferind expertiză în domeniul sistemelor electronice de comandă a motorului, sistemelor telemetrice, distribuţia electronică a puterii, tehnologii pentru senzori şi sisteme de măsurare a vitezelor mari. Prin activităţile sale în sportul cu motor, Infineon este capabilă să optimizeze produse înainte de producţia de masă.

“Suntem bucuroşi de parteneriatul cu campionul mondial actual al Formulei 1.
Această cooperare subliniază poziţia noastră de frunte în electronica auto şi se bazează pe succesele noastre remarcabile în cooperările din domeniul sportului cu motor” a comentat Dr. Reinhard Ploss, CEO al Automotive and Industrial Group al Infineon. “Cooperarea cu Ferrari va consolida mai mult experienţa noastră în domeniul auto şi astfel cresc capacităţile noastre inovatoare precum şi oportunităţile noastre pentru afaceri viitoare”
Lucrând cu Ferrari, Infineon va dezvolta tehnologii care fixează noi standarde în electronica auto şi va aplica ideile şi experienţa câştigată din această colaborare în dezvoltări de produse viitoare pentru baza sa de clienţi din întreaga lume. Infineon este cel mai mare din Europa şi al doilea din lume furnizor de soluţii semiconductoare pentru electronica auto şi este considerat un pionier în tehnologii cheie de viitor, cum ar fi telematica, managementul siguranţei, controlul motorului şi tehnologia senzorilor. Grupul auto şi industrial al Infineon a îmbunătăţit continuu performanţa afacerilor sale şi a obţinut venituri record în fiecare din ultimele patru trimestre. Excelenţa firmei în domeniul auto se bazează pe forţa inovatoare a mai mult de 500 ingineri. Partneriatul cu furnizori de frunte de sisteme auto este baza succesului firmei atât în cooperarea în domeniul sportului cu motor cât şi în afacerile globale din domeniul auto.
Infineon are 25 de ani de experienţă în sectorul auto. Firma furnizează chip-uri şi chip-seturi fiabile, uşor integrabile, ieftine, care permit producătorilor de sisteme electronice auto să implementeze aplicaţii inovatoare într-o gamă largă de automobile cum ar fi BMW, Daimler Chrysler, VW şi General Motors. Fiecare al treilea automobil din lume şi fiecare al doilea automobil din Europa are un chip Infineon în controlerul motorului. În fiecare a doua maşină fabricată oriunde în lume, chip-urile Infineon controlează încărcările de putere, de la becul vitezometrului până la starterul lămpii de ceaţă din spatele maşinii.
În lume, circa 55 de milioane de noi vehicule sunt produse anual. Fiecare automobil conţine aproximativ 1.000 de componente electronice.

Activităţi suplimentare ale Infineon în sportul cu motor
Activitatea Infineon în sportul cu motor se concentrează predominant asupra contractelor de cooperare tehnică care permit Infineon să demonstreze tehnologia şi competenţa soluţiilor sale în electronica auto. De asemenea, Infineon beneficiază de rolul important pe care cursele automobilistice îl joacă în dezvoltarea automobilului. Prin cooperări tehnice, Infineon lucrează în sectorul furnizorilor de frunte pentru industria de automobile şi este capabilă să perfecţioneze tehnologii inovatoare şi aplicaţii care îşi găsesc drumul către producţia de serie a autovehiculelor.
De asemenea, Infineon are un parteneriat de mare succes cu Audi în domeniul sportului cu motor. Infineon-Audi R8 este dotat cu numeroase componente Infineon pentru transmisie şi unităţi de control suplimentare. Cu triplul succes în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2002 şi trei campionate consecutive la Le Mans, echipa Audi motor ocupă un loc de clasă mondială în termeni de viteză, anduranţă şi fiabilitate. Infineon a fost de la început partener al proiectului maşinii de curse Audi R8 şi este sponsor principal din sezonul 2001.
Sponsorizarea în sportul cu motor din Europa în 2003 include, de asemenea, Supercupa Porsche Michelin, unde Infineon acţionează ca sponsor principal al “Infineon Team Farnbacher/PZM”. Şi aici inginerii Infineon colaborează îndeaproape cu echipa de curse în ceea ce priveşte înregistrarea şi interpretarea datelor pentru a optimiza şasiul. Co-sponsorizarea unei echipe la FIA GT Championship completează cooperarea tehnică cu Ferrari.
În SUA, Infineon este sponsor principal al “Infineon Team Joest” care va lua parte în American Le Mans Series 2003 cu Infineon-Audi R8 şi concurează în curse din America de Nord. În afară de aceasta, Infineon este co-sponsor al echipei “Visteon/Patrick Racing” în “2003 Champ Car World Series” şi va utiliza aceasta mai ales ca platformă pentru diverse evenimente în toată America de Nord.
Infineon Technologies este, de asemenea, co-sponsor al uneia dintre maşinile care participă la “Porsche Carrera Cup Asia 2003”. Acest angajament serveşte, în principal, pentru publicitatea numelui firmei şi la creşterea cunoaşterii mărcii firmei în Asia.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu