NOUA FAMILIE DE CONVERTOARE BOOST A FIRMEI TI SATISFACE CERINŢE DE CURENT RIDICAT PENTRU DISPOZITIVE ALIMENTATE DE LA BATERIEOZITIVE ALIMENTATE DE LA BATERIE

by donpedro

Pornind de la realizările tehnice recente, de a furniza integrare mai mare în carcase mai mici, Texas Instruments Incorporated a anunţat o familie de convertoare boost sincrone cu tranzistoare cu efect de câmp încorporate (FET-uri). Noile convertoare economisesc spaţiu pe placă, îmbunătăţesc eficienţa consumului de putere şi pot furniza curenţi ridicaţi pentru funcţionarea media playere-lor, PDA-urilor şi a altor aplicaţii portabile alimentate cu baterii mono-element litiu-ion (Li-Ion), litiu-polimer (Li-Pol) sau bi-element alcaline sau NiMH.

Familia TPS6103x a TI de convertoare boost furnizează eficienţă de conversie a puterii de până la 96% şi este capabilă să furnizeze curenţi de ieşire până la 1A / 5V (având o tensiune de intrare de minimum 1,8V).
TPS6103x este furnizată cu opţiuni de tensiune de ieşire fixă, precum şi opţiune reglabilă printr-un divizor rezistor extern.
Bazat pe un controler (PWM), frecvenţă fixă, TPS6103x foloseşte rectificare sincronă pentru a obţine eficienţă maximă. În plus, convertorul foloseşte un mod de economisire energie pentru a creşte eficienţa la sarcini mici şi un curent rezidual foarte scăzut de 20µA pentru a creşte durata de viaţă a bateriei. De asemenea, TPS6103x poate fi dezactivat pentru a minimiza drenarea bateriei. În mod oprire, dispozitivul consumă numai 0,1µA şi deconectează complet sarcina de la baterie pentru a evita epuizarea bateriei.

Caracteristicile suplimentare includ:
Convertor boost sincron cu eficienţă de 96%, curent de ieşire de 1000mA de la o intrare de 1,8V;
Capsule opţionale: TSSOP-16 şi 4 x 4 mm2 QFN-16 (disponibilă din al doilea trimestru);
Curent rezidual al dispozitivului de 20µA (tipic);
Domeniul tensiunii de intrare de 1,8V la 5,5V;
Tensiune de ieşire ajustabilă până la 5,5V;
Mod economisire energie pentru eficienţă îmbunătăţită la putere de ieşire joasă;
Comparator baterie slabă (descărcată);
Deconectare sarcină în timpul opririi;
Protecţie la supra temperatură.

Disponibilitate
Familia TPS6103x de convertoare este disponibilă acum, în cantităţi mari, de la TI şi distribuitorii săi autorizaţi. Dispozitivele sunt furnizate în capsulă TSSOP cu 16 terminale. O opţiune 4 x 4 mm2 QFN (Quad-Flat Package, No Leads) cu 16 pini este programată a fi disponibilă până la sfârşitul celui de al doilea trimestru.

http://power.ti.com.

Adaugă un comentariu