Micronas introduce un convertor audio digital-analog integrat pentru audiţie îmbunătăţită în dispozitivele multimedia portabile

by donpedro

Adresat direct aplicaţiilor multimedia, Micronas introduce DAC 3560C, un chip audio destinat, în special, cerinţelor în creştere pentru dispozitivele multimedia portabile. Cu înaltul său grad de integrare, ce include un convertor digital-analog stereo de înaltă precizie, DAC 3560C minimizează cantitatea de componente externe făcând din el o soluţie economică pentru o varietate de aplicaţii audio cum ar fi PDA – uri, playere audio digitale şi înregistratoare de voce, precum şi pentru telefoanele mobile recente de 2,5G şi 3G.
DAC 3560C este în mod curent implementat în produse de Microcell, un producător original de dispozitive, focalizat pe oferirea de soluţii complete pentru dispozitive de telecomunicaţii fără fir, cum ar fi telefoane mobile şi PDA-uri bazate pe specificaţiile şi brand-ul clienţilor. Crearea de noi produse cu mai multe caracteristici şi cicluri de proiectare mai scurte sunt caracteristici cheie ale pieţei telefoanelor mobile de astăzi. “La Microcell, facem eforturi să transfomăm cerinţele beneficiarilor noştri în produse competitive”, conform Microcell. “Înalta flexibilitate şi performanţă a DAC 3560C de la Micronas ne permite să proiectăm rapid sisteme fără fir de înaltă performanţă şi ieftine pentru clienţii noştri.”
Această nouă soluţie mono-chip permite integratorilor de sistem şi producătorilor să implementeze o gamă largă de caracteristici inovatoare, încorporând caracteristicile audio excelente şi de performanţă electrică ale dispozitivului stereo DAC, cască, amplificatoarele difuzor şi casca stereo. În plus, DAC 3560C include atât intrări audio analogice stereo cât şi mono, care pot fi mixate cu sursa audio digitală şi transmise amplificatorului audio selectat.

Acesta este un progres semnificativ al produsului pentru sisteme audio portabile optimizate deoarece aduce o soluţie completă pentru sisteme audio digitale şi analogice îmbunătăţite în lumea mobilă” a spus Shawn Richards, director marketing multimedia la Micronas. “Produsele portabile au devenit generatoare audio setate cu sonerii muzicale personalizate, caracteristici ale sistemelor bazate pe jocuri şi muzică completează această cerere. Înserarea unor difuzoare miniaturale şi utilizarea de căşti stereo cu dispozitive mobile, PDA -uri şi dispozitive utilizator demonstrează această tendinţă provocatoare. Noul DAC 3560C oferă performanţa, flexibilitatea şi eficienţa costului care satisfac cerinţele audio pentru toate aceste aplicaţii şi nu numai”.
DAC 3560C suportă un domeniu larg de tensiuni între 2,2 şi 5,5V, oferind producătorilor de sisteme flexibilitate în implementare şi nivele de aplicare şi performanţă. Alte caracteristici cheie sunt arhitectura ceas intern optimizată, circuitul de suprimare a pocniturilor, comanda integrată a puterii, conectarea fără condensator a căştii, precum şi avantajul oferit prin carcasa miniaturală PQFN40.
Pentru aplicaţii care au sursă de alimentare zgomotoasă, DAC 3560C include un regulator LDO (Low-dropout regulator) pentru a îmbunătăţi raportul de rejecţie a sursei de alimentare a căştii la tensiuni joase de nivelul a 3V. Dacă aceasta nu este necesară, DAC poate trece peste LDO permiţând o tensiune de alimentare micşorată la limita a 2,2V. Interfeţele digitale I/O au, de asemenea, un pin de alimentare separat admiţând configurări până la 1,8V şi permiţând astfel conexiunea directă la DSP-urile şi sistemele de microcontrolere de astăzi. Implementarea DAC 3560C în diferite arhitecturi bazate pe DSP-uri este, de asemenea, uşurată în mare măsură de încorporarea de interfeţe de control şi de date standard cum ar fi PCM, SPI şi I²C. Acestea fac ca implementarea DAC în arhitectura oricărui produs să fie o sarcină uşoară.

DAC 3560C vine într-o capsulă 40-pin Plastic Quad Flat No leads (PQFN40) de 6 x 6 x 0,9 mm.

http//www.micronas.com

Adaugă un comentariu