har-flexicon®: Mini Single pe placă

by donpedro

Miniaturizarea, ca o tendinţă inovativă a dezvoltării aparatului, înseamnă noi provocări pentru conectivitatea aparatului. Cu tehnologia nouă, miniaturizată şi cu instalare pe teren, de conexiune cu un singur fir har-flexicon®, HARTING Technology Group stabileşte noi standarde în conexiunea echipamentelor industriale pentru dimensiunea de 1,27 mm a reţelei.

de Lennart Koch, Product Manager, Germany, HARTING Technology Group

Conexiunea flexibilă cu un singur fir a echipamentului industrial cu plăci de circuit imprimate, drept componentă centrală, este una din cerinţele principale în

Firul unic (mărime reţea 1,27 mm) se poate cupla rapid pe PCB.

tehnologia de echipament modernă. Domeniul de utilizare al tehnologiei de conexiune PCB trebuie să continue să fie universală pentru conexiunea la faţa locului al ansamblurilor de senzori şi actuatori. Flexibilitatea în conectarea de semnale I/O cu fire unice fără a utiliza scule, şi astfel realizarea de personalizare pe teren, aşa cum se cere.
Pe de o parte pentru placa de circuit imprimată, ca şi componentă centrală a echipamentului industrial, tendinţa spre manipularea standardizată a componentelor predomină în grad ridicat piaţa.
În timp ce componentele electronice cum ar fi condensatorii şi circuitele integrate (IC) sunt montate pe PCB prin tehnologia de montare pe suprafaţă (SMT), tehnologia de conexiune pe PCB este lăsată adesea ca partea cablată de la urmă.
Se cer totuşi, terminaţii PCB care să fie executate într-o operaţie, în timpul aceluiaşi proces şi cu acelaşi echipament ca şi pentru alte componente electronice SMD, şi care să reziste la sarcini ridicate pe pinii montaţi pe suprafaţă în acelaşi timp.

Asamblare pe teren cu conector cu secţionarea izolaţiei (IDC).

Terminaţiile SMD PCB nu garantează numai utilizarea aceloraşi utilaje complet automatizate pick-and-place şi ale sistemelor de lipire în reflux ca şi componentele SMD convenţionale, ci garantează de asemenea cele mai ridicate densităţi de montare cu populare pe ambele părţi ale PCB-ului.

ETAPA HARTING


În har-flexicon®, HARTING Technology Group a dezvoltat o tehnologie de conector PCB inovativă pentru conexiunea semnalelor I/O ale echipamentelor industriale care satisfac toate cerinţele importante – conexiune rapidă cu un singur fir fără utilizarea de scule pentru funcţionare flexibilă pe teren, tehnologia eficientă de montaj pe suprafaţă (SMT), dimensiuni de reţea miniaturizate şi un grad ridicat de robusteţe mecanică.

Nivel ridicat de robusteţe mecanică la zone mari de fixare SMT.

Reţeaua de 1,27 mm de la HARTING har-flexicon® este cel mai mic conector cuplabil PCB ce se poate instala pe teren pentru fire unice. În dimensiune miniaturizată, conectorul cu 4 pini, conţinând conector PCB şi conector de cuplare, aduce la PCB toate tipurile de semnale de joasă tensiuni, semnale digital/analog I/O, semnale senzor serie şi semnale de comunicare – în mod fiabil şi convenabil.
Se pot realiza contacte pentru fire flexibile (AWG 28-26 sau 0.05-0.14 mm²) fără exfolierea izolaţiei cu tehnologia IDC. Conectorul de cuplare este foarte simplu şi se poate utiliza rapid în ciuda configuraţiei sale de dimensiuni reduse.
Conectorul de cuplare prezintă toate atributele care se aşteptă de la conectoarele de înalt nivel tehnologic pentru PCB-uri.

Adecvat pentru ambalare cu maşini automate pick & place.

Conexiunea cu un singur fir, la faţa locului nu necesită scule fiind astfel foarte flexibilă.
Conectorul pentru PCB este proiectat pentru procesul de lipire SMT şi oferă beneficii de cost în procesul de fabricaţie prin utilizarea de procese de montaj şi lipire standardizate şi automatizate.
Conectorul PCB are o înălţime de numai 5mm măsurată de la marginea superioară a PCB-ului.
har-flexicon® se mândreşte cu un nivel ridicat de flexibilitate când este desfăşurat în echipamente industriale, posibilitatea de asamblare pe teren însemnând că lungimile de cablu nu mai necesită planificare la clientul final pentru conectarea echipamentului deoarece cablajul individual se poate realiza personalizat la faţa locului.

PE SCURT


• Cel mai mic conector de cuplare PCB pentru conexiune rapidă cu fir unic
• Conexiune de semnale I/O utilizând tehnologie conector cu secţionarea izolaţiei (IDC) fără să fie necesare scule
• Adecvat pentru tehnologia de montare pe suprafaţa (SMT)
• Densitate de ambalare ridicată prin dimensiune mică de reţea 1,27 mm

Contact:

HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu