Dispozitivele SPE (Single Pair Ethernet) 10BASE-T1S și 100BASE-T1 activează IIoT la marginea rețelei și în aplicații de mare viteză

Oferta SPE de la Microchip reduce costul și complexitatea dispozitivelor IIoT edge, susținând în același timp arhitecturi și aplicații Ethernet de viteză mai mare la orice oră.

by gabi

Tehnologia SPE pregătește terenul pentru rețelele IIoT all-Ethernet și pentru rețelele industriale de tehnologie operațională (OT) care sunt construite cu o nouă clasă de dispozitive Ethernet edge sincronizate, de viteză redusă și o infrastructură de cablare simplificată pentru fluxurile de trafic sensibile la latență. Microchip Technology Inc. anunță noi produse SPE de nivel industrial pentru a contribui la îndeplinirea promisiunii SPE, de la MAC-PHY-uri 10BASE-T1S care conectează mai ușor dispozitivele IIoT periferice la cloud, până la versiuni industriale ale transmițătoarelor și switch-urilor PHY Ethernet 100BASE-T1 Time Sensitive Networking (TSN) care permit aplicații de viteză mai mare în rețele Ethernet de rază mare de acțiune.

Noile controlere Ethernet 10BASE-T1S MAC-PHY LAN8650 și LAN8651 10BASE-T1S cu interfață serială periferică (SPI) de la Microchip simplifică implementarea arhitecturilor zonale, permițând utilizarea unor microcontrolere simple, mai degrabă decât a unor microcontrolere de nivel superior cu un controler MAC (Media Access Controller), în cazul creării de senzori, actuatoare și alte dispozitive aflate la marginea rețelelor OT și IT. Aceste dispozitive de viteză redusă nu au nevoie de un sistem de comunicație propriu, iar MAC-PHY-urile de la Microchip le conectează la un sistem Ethernet standard până în cloud prin intermediul unei simple cablări cu perechi torsadate.

Pentru aplicațiile industriale care necesită o lățime de bandă mai mare, proiectanții pot utiliza microcontrolere cu un MAC Ethernet integrat. Microchip oferă acum o versiune de nivel industrial a transceiverului său LAN8770 100BASE-T1 Ethernet PHY care oferă capabilități de transmisie și recepție de 100 Mbps pe un singur cablu UTP (Unshielded Twisted Pair).

Portofoliul SPE al Microchip este îmbunătățit cu versiuni de calitate industrială ale switch-urilor LAN937x și LAN938x Gigabit Ethernet TSN cu PHY-uri 100BASE-T1 integrate. Aceste switch-uri SPE scalabile, sigure și compacte includ caracteristici hardware de marcare a timpului pentru a suporta sincronizare temporală IEEE 802.1AS (gPTP) și IEEE 1588v2 (PTP), printre alte funcționalități TSN. Caracteristicile de eficiență energetică includ oprirea în stare de veghe ultra-adâncă cu trezire de la distanță pentru aplicații alimentate de la baterii.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu