Switch-ul PoE (Power over Ethernet) adaugă funcții avansate de rețea și de securitate pentru aplicații de exterior

PDS-204GCO de la Microchip, soluția de ultimă generație a popularului PDS-104GO, oferă, de asemenea, o instalare ușoară și protecție a mediului înconjurător

by gabi

Switch-urile PoE proiectate pentru utilizare în exterior în clădirile și orașele inteligente permit servicii care variază de la Wi-Fi® public și supraveghere video până la iluminat public conectat, care au nevoie din ce în ce mai mult de o fiabilitate mai bună și de protecție cibernetică. Extinzând familia de switch-uri PoE de nivel industrial, Microchip Technology Inc. anunță switch-ul PDS-204GCO, care adaugă protecție cibernetică sporită, plus redundanța necesară pentru o disponibilitate ridicată a rețelei în aplicații critice cu conectivitate pe distanțe mari.

Tehnologia PoE permite livrarea de energie prin intermediul infrastructurii Ethernet standard pentru instalarea rapidă și ușoară a punctelor terminale IoT periferice (edge). Switch-urile PoE pentru exterior conectează aceste dispozitive la rețea și le alimentează într-o gamă largă de condiții de mediu, monitorizând și controlând în același timp starea, inclusiv resetarea de la distanță. Switch-ul PDS-104GO de la Microchip este primul care suportă în aceste aplicații gradul ridicat de protecție la apă Ingress Protection 67 (IP67) specific industriei, eliminând în același timp necesitatea de a deschide unitatea în timpul instalării și de a pune în pericol siguranța, performanța sau fiabilitatea. Switch-ul PDS-204GCO face următorul pas, adăugând caracteristici de securitate cibernetică pentru rețelele Ethernet pentru a proteja aplicațiile împotriva amenințărilor la toate nivelurile rețelei, precum și caracteristici de redundanță care permit o disponibilitate ridicată a rețelei.

PDS-204GCO include patru porturi PoE Gigabit Ethernet care suportă standardul IEEE 802.3bt (Tip-4) și două conexiuni de fibră optică Small Form-Factor Pluggable (SFP) care suportă fiecare viteze de 1 Gigabit pe secundă (Gbps) sau 2,5 Gbps. Conexiunile de fibră optică pot fi utilizate ca porturi de uplink optic pentru camerele de supraveghere și ca o cale de uplink redundantă pentru creșterea disponibilității rețelei.

Caracteristicile de securitate cibernetică ale PDS-204GCO protejează atât traficul de date transmis în cadrul switch-ului, cât și managementul sistemului switch-ului. Caracteristicile cheie pentru protejarea datelor transmise în switch includ autentificarea și autorizarea dispozitivelor endpoint, gestionarea manuală a politicilor de trafic din switch și prevenirea atacurilor de tip DoS (Denial-of-Service). Caracteristicile cheie pentru protejarea managementului și configurației switch-ului includ securizarea navigării pe web folosind certificări semnate de sine sau semnate de Autoritatea de Certificare (CA) și autentificarea și autorizarea utilizatorilor de către serverele la distanță folosind mecanisme de securitate RADIUS sau TACACS+.

Switch-ul PoE pentru exterior PDS-204GCO se bazează pe switch-ul Ethernet industrial cu 10 porturi VSC7514 de la Microchip, pe pachetul software VCS6817 IStaX și pe circuitele integrate PoE.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și