CES 2024: Siemens oferă inovații în domeniul ingineriei imersive și al inteligenței artificiale pentru a permite crearea unui metavers industrial

by gabi

(Sursă imagine: Sony Corporation)

Siemens a prezentat inovații care combină lumea reală și cea digitală pentru a redefini realitatea, cu ocazia deschiderii CES 2024, cea mai importantă reuniune tehnologică din lume. Siemens a anunțat noi parteneriate și descoperiri în domeniul inteligenței artificiale și al ingineriei imersive pentru a permite dezvoltarea metaversului industrial și a evidențiat modul în care aceste tehnologii permit inovatorilor din lume să prospere folosind platforma sa digitală deschisă de afaceri, Siemens Xcelerator.

Parteneriatul dintre Siemens și Sony pentru a permite ingineria imersivă

Siemens și Sony Corporation (Sony) au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta o nouă soluție, care combină portofoliul Siemens Xcelerator de software industrial cu noul sistem de creare de conținut spațial de la Sony, care cuprinde display-ul montat pe cap XR cu microdisplay-uri OLED 4K de înaltă calitate și controlere pentru interacțiunea intuitivă cu obiectele 3D.

(Sursă imagine: Sony Corporation)

Permițând designerilor și inginerilor să creeze și să exploreze concepte de design într-un spațiu de lucru imersiv fără frontiere, noua soluție va da startul creării de conținut pentru metaversul industrial. Așteptată să fie disponibilă mai târziu în 2024, NX™ Immersive Designer de la Siemens, o soluție integrată care combină software-ul NX de la Siemens și tehnologia Sony, aduce capabilități de proiectare imersivă și de inginerie colaborativă a produselor la soluția emblematică de inginerie a produselor de la Siemens.

Urmăriți aici videoclipul parteneriatului Siemens + Sony

În plus, Siemens și Amazon Web Services (AWS) își consolidează parteneriatul și facilitează crearea și extinderea aplicațiilor de inteligență artificială (AI) generativă pentru întreprinderile de toate dimensiunile și sectoarele de activitate. Siemens integrează Amazon Bedrock – un serviciu care oferă o selecție de modele de bază performante de la companii de top din domeniul AI prin intermediul unui singur API, împreună cu capabilități de securitate, confidențialitate și AI responsabilă – cu Mendix, principala platformă ‘low-code’ care face parte din portofoliul Siemens Xcelerator.

Printr-un discurs și prin prezența la expoziție, Siemens evidențiază modul în care clienții săi folosesc platforma de afaceri deschisă Siemens Xcelerator pentru a transforma modul în care trăim (Live), lucrăm (Work), ne jucăm (Play) și creăm (Make).

  • Live – Siemens prezintă la CES portofoliul său de management inteligent al energiei pentru locuințe – Inhab™. Suita de soluții Intelligent Habitat permite utilizatorilor să aibă transparență și control total asupra surselor care furnizează energie la un moment dat și asupra modului în care această energie este distribuită în întreaga locuință. Caracteristici precum alertele în timp real, monitorizarea 24/7 și setările obiectivelor energetice oferă locatarilor transparența de care au nevoie pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. Pe măsură ce tot mai multe echipamente casnice devin electrice și introducem încărcarea vehiculelor electrice și panourile solare în locuințe, soluțiile de monitorizare și management extrem de precise vor contribui la reducerea consumului de energie și a facturilor la utilități, sporind în același timp siguranța și capacitatea.
  • Work – Siemens își prezintă parteneriatul cu Sony pentru a oferi următoarea generație de metavers industrial prin combinarea noilor inovații în materie de software de inginerie imersivă în platforma open-business Siemens Xcelerator cu hardware-ul revoluționar de realitate mixtă de la Sony. Prezentată în colaborare cu Red Bull Racing, Siemens demonstrează modul în care această nouă soluție permite inginerilor să se elibereze de constrângerile tradiționale pentru a reuni lumea virtuală și cea fizică prin imersiunea în metaversul industrial.
  • Play – Experiența Siemens la CES evidențiază cum folosesc inovatorii platforma Siemens Xcelerator pentru a transforma modul în care lumea se joacă. Unlimited Tomorrow contribuie la schimbarea vieții prin proiectarea de proteze accesibile, personalizabile și scalabile și lucrează alături de clienți pentru a ajuta la dezvoltarea unor mijloace de transport mai puțin poluante și mai sigure pentru toată lumea, oriunde.
  • Make – Blendhub utilizează tehnologia Siemens pentru a aborda insecuritatea alimentară și a transforma producția de alimente. Implementând și conectând o rețea multilocalizată de fabrici de alimente și de nutriție personalizată, apropiindu-le de aprovizionarea cu ingrediente și de consumatorii finali, Blendhub permite o abordare bazată pe tehnologie pentru generarea de valoare comună în sistemul alimentar global.

Creșterea ecosistemului Siemens Xcelerator

În colaborare cu Microsoft, Siemens Xcelerator Developer Portal introduce un Chatbot, oferind un companion inovator de inteligență artificială pentru a îmbunătăți experiența de dezvoltare.

Alături de experiența vizitatorilor la CES 2024, Siemens prezintă oportunități pentru clienți, parteneri și dezvoltatori prin intermediul Siemens Xcelerator Developer Experience. Odată cu lansarea Siemens Xcelerator Developer Portal, Siemens face un pas uriaș înainte, oferind o platformă unică în felul ei, care consolidează toate API-urile și resursele pentru dezvoltatori ale Siemens. Acest portal (parte a Siemens Xcelerator) funcționează pe principii de deschidere și colaborare, oferind dezvoltatorilor un spațiu unificat pentru a explora și accesa API-urile Siemens și ale partenerilor.

În colaborare cu Microsoft, portalul pentru dezvoltatori introduce un Chatbot, oferind un companion AI inovator pentru a îmbunătăți experiența de dezvoltare. Integrat perfect cu platforme API de top din industrie, cum ar fi Postman, portalul Siemens Xcelerator Developer Portal asigură o călătorie simplificată și prietenoasă pentru dezvoltatori, de la etapa de cercetare la cea de implementare.

Siemens

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu