Mouser explorează provocările legate de securitatea cibernetică prin intermediul unui hub de resurse tehnice

by gabi

Mouser Electronics, Inc. cercetează lumea complexă a securității cibernetice, încurajând și îndemnând inginerii să fie informați cu privire la provocările de proiectare emergente în acest domeniu critic. Securitatea cibernetică este un domeniu în continuă evoluție, cu un aflux continuu de amenințări și vulnerabilități care apar în fiecare zi.

În lumea interconectată de astăzi, necesitatea de a integra securitatea la nivelul de bază al proiectării este esențială. Soluții precum autentificarea biometrică și inteligența artificială (AI) pot spori acuratețea identificării atât la nivelul dispozitivelor de consum, cât și al sistemelor industriale care găzduiesc date extrem de sensibile. Mouser recunoaște importanța securității cibernetice, dezvoltând un centru cuprinzător de resurse de securitate care oferă articole detaliate, cărți electronice și bloguri vizând sfaturi practice pentru securitatea sistemelor embedded și răspunzând preocupărilor de securitate asociate cu tehnologia 5G și Industrie 4.0.

Echipa tehnică a companiei Mouser analizează peisajul larg al securității, de la autentificare la casele inteligente, astfel încât inginerii din toate profesiile pot obține informații utile de la liderii din industrie – experți în domeniu. Multe sisteme sunt conectate fără fir și devin și mai integrate, ceea ce le face o țintă atractivă pentru atacurile cibernetice, dar Mouser și partenerii săi au colaborat pentru a oferi resurse de încredere care pot preveni și bloca potențialele riscuri. Cu acest hub all-in-one, clienții vor avea la dispoziție produse, ghiduri și multe altele pentru a-i sprijini în proiectele lor de securitate cibernetică.

Mouser are în stoc cea mai largă selecție de semiconductori și componente electronice din industrie, inclusiv următoarele soluții pentru aplicații de securitate:

  • Circuitul integrat de autentificare SHA105 de la Microchip Technology a fost proiectat pentru a oferi 128 de biți de securitate simetrică, destinat aplicațiilor de unică folosință și de control al ecosistemului, fiind perfect pentru utilizarea ca dispozitiv însoțitor. Circuitul integrat de autentificare SHA105 oferă măsuri de securitate cuprinzătoare împotriva atacurilor și mecanisme puternice de protecție fizică împotriva atacurilor invazive. Printre aplicații se numără suportul de autentificare la nivel de gazdă pentru autentificarea produselor de unică folosință și a accesoriilor, controlul ecosistemului și anti-clonarea.
  • Autentificatorul securizat EEPROM MAX66250 de la Analog Devices combină un algoritm hash securizat (SHA-3) conform FIPS 202 cu un EEPROM securizat și un set de bază de instrumente criptografice derivate din blocuri integrate. Acest dispozitiv comunică printr-o interfață RF conformă cu ISO/IEC 15693 și este potrivit pentru aplicații precum instrumente medicale, sisteme embedded cu NFC, urmărirea activelor și altele.
  • Familia de elemente securizate EdgeLock® SE050 Plug and Trust de la NXP Semiconductors oferă securitate îmbunătățită cu certificare Common Criteria EAL 6+ și FIPS 140-2, asigurând o protecție puternică împotriva scenariilor de atac și un set extins de caracteristici pentru o gamă largă de cazuri de utilizare IoT. Acest element securizat gata de utilizare pentru dispozitive IoT oferă o rădăcină de încredere la nivel de circuit integrat. Are o gamă largă de cazuri de utilizare, de la susținerea standardului Matter până la conectarea securizată în cloud. Familia Trust Secure Element a fost creată pentru aplicații industriale, încărcătoare EV, orașe inteligente și alte aplicații IoT.
  • Circuitul integrat de autentificare STSAFE-A110 de la STMicroelectronics este o soluție extrem de sigură care acționează ca element securizat, oferind servicii de autentificare și de gestionare securizată a datelor pentru o gazdă locală sau la distanță. Acesta suportă o gamă largă de caracteristici de securitate, inclusiv autentificarea, stabilirea de chei cu canal securizat, verificarea semnăturilor și chei simetrice. De asemenea, poate fi portat pe un spectru larg de microcontrolere sau microprocesoare de uz general.
  • Autentificatoarele hardware iShield Key de la Swissbit protejează utilizatorii împotriva atacurilor online, cum ar fi phishing-ul, ingineria socială și preluarea de conturi. Oferă o autentificare simplă, sigură și flexibilă pentru a înlocui autentificarea deficitară bazată pe parole și chei de Securitate, cu un singur cip pentru o securitate sporită. Acest produs ‘plug-and-play’ este gata de utilizare cu sute de servicii compatibile FIDO2/U2F, inclusiv Google, Microsoft, Salesforce, Amazon Web Services și multe altele.

Pentru a afla mai multe, vizitați: https://resources.mouser.com/security.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu