Cabluri audio marca Tasker

O gamă largă de cabluri specializate de înaltă calitate.

by gabi

În domeniul amplificării sunetului și al playerelor audio, semnalele analogice sunt încă utilizate pe scară largă. În consecință, parametrii cablurilor de conectare afectează direct calitatea conexiunilor. Prin urmare, cablarea instalațiilor de sonorizare este o parte extinsă în gama furnizorilor de specialitate.

Compania Tasker oferă o gamă largă de cabluri pentru o varietate de aplicații – iar articolele audio ale mărcii au fost adăugate recent în catalogul TME. Acestea sunt cabluri și prelungitoare create pentru aplicații profesionale, dar datorită prețurilor accesibile, multe dintre ele reprezintă, de asemenea, o ofertă atractivă pentru școli, universități, birouri sau gospodării. Mai jos, vă, oferim o scurtă prezentare generală a soluțiilor producătorului, concentrându-ne asupra tipurilor de conectori utilizați în acest cablaj.

Oferta de cabluri audio Tasker

Jack de 3,5mm și 6,3mm

Două dintre cele mai comune formate de mufă sunt de 3,5 mm și 6,3 mm, pe care le găsim în telefoane și electronice de consum (prima dimensiune) și în amplificatoare, aparate de înregistrare, echipamente și instrumente muzicale profesionale (a doua variantă). Avantajul unor astfel de prize este că se previne o conexiune cu polaritate inversă, precum și o performanță relativ bună a curentului.

Datorită utilizării sale pe scară largă, Tasker a pregătit cabluri cu conectori jack într-o mare varietate de configurații. Acestea au lungimi de la 1,5 m la 12 m și sunt terminate cu mufă stereo de 3,5 mm sau mono de 6,3 mm. Alegerea culorilor ajută la organizarea cablurilor, articolele pot avea o manta exterioară în negru, maro, albastru, verde portocaliu sau galben.

Bineînțeles, liniile de semnal sunt protejate de un ecran împletit. Deoarece mufele Jack sunt foarte populare, cablurile terminate cu astfel de conectori sunt disponibile în versiuni care îndeplinesc rolul de adaptoare pentru toate celelalte tipuri de fișe discutate mai jos, adică RCA, SpeakON și XLR.

RCA

Conectorii RCA, denumiți în mod obișnuit și cinch sunt bine cunoscuți datorită utilizării lor pe scară largă în aparatele electronice de consum (playere, home cinema, turnuri HiFi). Aceștia sunt conectori coaxiali cu un singur pin amplasat central pentru a oferi o conexiune cu rezistență redusă, ecranând bine semnalele de interferențele electromagnetice. Tasker a pregătit cabluri cu fișe și prize RCA într-o varietate de configurații, care pot crea conexiuni pe cont propriu sau pot acționa ca adaptoare, conectând echipamente care utilizează alte cabluri. Oferta include cel mai popular model de astfel de cabluri, în care se folosesc conectori RCA combinați cu o mufă jack stereo de 3,5 mm.

Cea mai comună aplicație a acestora este conectarea telefoanelor și a playerelor portabile la intrările amplificatoarelor de birou. O soluție interesantă din gama Tasker este un cablu care conectează ieșirea analogică, stereo USB C, la mufele RCA.

Unele dispozitive mai noi (laptopuri, smartphone-uri) au circuite integrate care permit ieșirea semnalului audio prin USB (ca și prin intermediul unui cablu de căști), în conformitate cu specificațiile celor mai recente generații ale acestui standard.

Cablul Tasker facilitează introducerea acestui semnal într-un receptor tradițional, cum ar fi un amplificator.

SpeakON

Conectorii SpeakON se întâlnesc aproape exclusiv în aplicațiile profesionale, unde sunt utilizați pentru conectarea difuzoarelor în sistemele de sunet de scenă. Datorită aplicațiilor lor tipice, cablurile Tasker cu acești conectori sunt printre cele mai lungi cabluri din gama prezentată (de la 3m la 30m).

Acestea au mufe mamă cu 2 sau 4 pini (stereo). Tipice pentru aceste modele, ele sunt echipate cu un mecanism de blocare care se eliberează cu ajutorul unui buton situat în fanta corpului metalic. Pentru a asigura cei mai buni parametri de conectare posibili, cablurile au conductoare cu o secțiune transversală de 1,5 mm2 sau 2,5mm2.

XLR

Conectorii XLR sunt o soluție comună în instalațiile de sonorizare (concerte) și de înregistrare, deoarece sunt utilizați ca prize pentru microfoane profesionale și pentru transmiterea de semnale simetrice. Aceștia sunt, de asemenea, întâlniți în sistemele de iluminat de scenă. Cablurile Tasker de acest tip sunt în mare parte extensoare de semnal mono (2 pini) în lungimi de 3m, 6m, 9m și 12m. Și în acest caz, furnizorul a avut grijă să selecteze diferite culori de izolație.

Alternativ, clienții pot achiziționa cabluri cu conectori jack de 6,3 mm montați din fabrică (printre alte variante stereo), care sunt utilizați pentru a conecta microfoanele la preamplificatoare și echipamente de înregistrare.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

 

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu