Prezentare generală a noilor convertoare DC/DC marca RECOM

Sisteme universale, înlocuitori, precum și soluții pentru căile ferate.

by gabi

Noile convertoare de la binecunoscuta marcă RECOM sunt sisteme de alimentare în miniatură create pentru circuitele de comandă, control și măsurare, pe lângă alte aplicații. Printre noutățile adăugate la ofertele TME se numără și circuitele realizate în conformitate cu standardele internaționale de transport feroviar.

Sistemele de alimentare cu energie, care includ convertoare DC/DC, determină adesea gradul de funcționare fără defecțiuni a unor întregi dispozitive. Componentele care alimentează circuitele electronice, receptoarele și senzorii trebuie să își dovedească nu numai precizia și durabilitatea în condiții normale de funcționare, ci și rezistența la o serie de factori mai puțin tipici, cum ar fi temperaturile ridicate, scurtcircuitele, impulsurile, interferențele și chiar șocurile. Prin utilizarea de componente de marcă, de înaltă calitate, producătorii de electronice pot garanta cea mai bună calitate a produselor lor. În același timp, siguranța operatorilor și a utilizatorilor, nu este nesemnificativă, deoarece depinde în mare măsură de componentele instalate în circuite.

Utilizarea de piese din surse dovedite minimizează riscul de defecțiune, maximizează eficiența și durata de viață a echipamentelor electrice și, după cum se poate observa la convertoarele RECOM: nu trebuie deloc să aibă un cost ridicat.

Noi convertoare de la RECOM

Economie și universalitate

Carcasa SIP permite un design compact al convertorului izolat.

Printre noutățile aduse în gama TME se numără o serie de convertoare RECOM accesibile, cu performanțe diferite. Acestea includ elemente cu ieșiri de putere de 1W, 2W și 3W, și anume proiectate pentru a funcționa în principal ca circuite de alimentare pentru circuite electronice (3,3V și 5VDC), cum ar fi controlere sau senzori, deși gama include, de asemenea, circuite cu tensiuni de ieșire de 9V, 12V, 15V și 24VDC, care pot servi ca furnizori de putere pentru actuatoare (ventilatoare, micromotoare, servomotoare, afișaje). Acestea sunt disponibile atât în format THT (montare prin inserție): SIP7, SIP8), cât și în format SMD (montare pe suprafață). Un avantaj semnificativ al produselor este intervalul relativ larg de tensiune de intrare și toleranța extinsă la temperatură (de exemplu, de la -40°C la 105°C). Trebuie remarcat că produsele descrise aparțin convertoarelor izolate, cu tensiuni de izolație de până la 1,6kV sau inclusiv 3kV, ceea ce asigură o siguranță ridicată în exploatare. Dimensiunile externe reduse, combinate cu prețurile competitive și clasa înaltă a furnizorilor fac din convertoarele seriile RKK, RYK, RS3K-Z, RSK-RUW, RSOK-Z, R1M, R2M și R3M o alegere atractivă pentru producătorii de dispozitive electronice, componente și module pentru o gamă largă de industrii, inclusiv soluții de consum.

Convertoare universale

Compatibilitate cu stabilizatori liniari

Elementele sunt echipate cu pini compatibili cu stabilizatori 78xx.

Până relativ recent, stabilizatoarele liniare au fost utilizate în mod obișnuit pentru a regla tensiunile de curent continuu. Deși au simplificat în mod cert proiectarea circuitelor de putere, au unele dezavantaje – eficiență și capacitate de curent scăzute. În plus, astfel de circuite degajă un exces de energie sub formă de căldură, ceea ce necesită radiatoare atunci când tensiunea este redusă semnificativ. Seria de convertoare R78K, R78CK, R78K-L de la RECOM oferă o alternativă atractivă la stabilizatoarele liniare în carcasele TO-220. Atu-ul lor este compatibilitatea interfeței – la fel ca și componentele 78xx implementate pe scară largă, acestea au doar trei pini: intrare, ieșire și masă. Acest lucru înseamnă că pot fi utilizate ca înlocuitori sau pentru a moderniza circuitele existente, oferind în același timp eficiențe de până la 96% (modele selectate). Deoarece, spre deosebire de stabilizatoarele liniare, acestea nu necesită componente externe, utilizarea lor, de fapt, reduce suprafața PCB necesară pentru asamblare.

Convertoarele R78 sunt închise în carcase SIP3 cu cabluri pentru montare prin inserție (THT). Acestea sunt disponibile în versiuni cu tensiuni de ieșire de la 1,2V la 15VDC (inclusiv valori populare, cum ar fi 3,3V, 5V și 12VDC). Avantajul lor semnificativ este gama foarte largă de tensiuni de intrare. De exemplu, convertorul R-78CK5.0-0.5 poate furniza 5V atunci când este alimentat de la o gamă de 6,5V până la 40VDC. În același timp, circuitele R78 se mândresc cu o toleranță termică extinsă, funcționând într-un interval de temperatură de la -40°C până la 100°C; acestea au avantajul suplimentar de a avea încorporată protecția împotriva scurtcircuitelor. Deoarece produsele demonstrează conformitatea cu standardele internaționale IEC62368 și EN55032 (privind compatibilitatea electromagnetică), acestea pot fi utilizate cu succes în echipamente multimedia și IT, cum ar fi componente de rețea Ethernet, periferice PC, echipamente RTV.

Convertoare seria R78xx

Gamă largă de parametri

În pofida parametrilor lor impresionanți, convertoarele au un format cu profil redus.

Seriile de convertoare RP03-RAW, RP06-RAW, RP10-RAW sunt circuite izolate, furnizând tensiuni de la 3,3V la 24VDC. Au două caracteristici esențiale: o gamă foarte largă de tensiuni de intrare și adecvarea la aplicațiile de transport feroviar – și anume conformitatea cu standardul EN50121, funcționarea în sisteme de 72V, 96V și 110VDC. În plus, sunt disponibile în variante cu 2 ieșiri (5V, 12V și 15VDC), astfel încât o singură componentă poate servi, de exemplu, nu numai la alimentarea circuitului de control digital al echipamentelor de pe placă, ci și a “actorilor” acestora (încuietori, retroiluminare, case de marcat etc.), ceea ce duce la un design simplificat și mai mic. O altă caracteristică importantă în acest caz este puterea maximă de ieșire a convertoarelor, care, în pofida dimensiunilor compacte, poate fi cuprinsă între 3W și 10W. Toate componentele prezentate sunt incluse în carcase DIP24 (31,8×20,3×10,6 mm).

De asemenea, trebuie menționat aici că, similar convertoarelor descrise mai sus, componentele din seria RPxx îndeplinesc cerințele aplicațiilor din domenii precum telecomunicații și echipamente de birou. Sunt incluse protecția integrată la suprasarcină (OLP, Over-Load Protection), protecție la supratensiune (OVP, Over-Voltage Protecton) și protecția la scurtcircuit (SCP, Short Circuit Protection).

Convertoare cu 1 și 2 ieșiri

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu