Aveţi nevoie de o soluţie de vizualizare a informaţiilor? Nimic mai simplu! MSC Gleichmann vă oferă soluţia completă!

by donpedro

Informaţia. O noţiune vastă cu implicaţii uriaşe a cărei valoare este condiţionată –printre altele- de modul în care aceasta este livrată. Cum şi când trebuie vizualizată aceasta este factorul cheie care transmite impactul de la emiţător la ţintă. Dacă la întrebarea “când” este rândul strategilor de marketing să răspundă, MSC Gleichmann vă oferă soluţia pentru modul în care se vizualizează informaţiile. Fie că vorbim de un simplu POS, de un chioşc sau de un Digital Signage, elementul de bază îl reprezintă display-ul la care ataşăm partea de interfaţă atât cu sursa de informaţii – un Single Board Computer conectat la o reţea sau un echipament media – cât şi interacţiunea cu targetul aplicaţiei respective, elementul uman.
Digital Signage spre exemplu, este o formă de afișaj electronic care poate prezenta programe de televiziune, meniuri, informare, publicitate și alte mesaje. Digital Signage care pentru vizualizarea informaţiilor utilizează frecvent tehnologii, cum ar fi LCD-uri, LED-uri, ecrane cu plasmă, sau video proiecţie, pot fi găsite atât în mediile publice cât și private, inclusiv magazine, hoteluri, restaurante, și clădiri corporative.
Articolul de faţă propune realizarea de soluţii complete modulare care pe baza echipamentelor disponibile la MSC Gleichmann să vă ofere un grad sporit de flexibilitate.

Vom începe prin a alege display-ul, folosind link-ul: www.msc-ge.com/en/produkte/dis/tft/44-www.html
Există mai multe criterii de alegere a display-ului, dar dintre acestea cele mai importante sunt: dimensiunea, intensitatea luminoasă, gama de temperaturi de lucru şi interfaţa de conexiuni de date. Foarte important este locul în care acesta va lucra, pentru medii externe aveţi nevoie de o intensitate lumi­noasă de cel puţin 600 cd/m2 pentru a beneficia de o bună lizibilitate a textului. De asemenea, pentru spaţii exterioare trebuie avut în vedere şi extremele de temperatură din mediul ambiant pentru a evita eventualele disfuncţionalităţi datorate acestora.
Spre exemplu, pentru un chioşc de dimensiuni mici, amplasat în exterior, de la Gleichmann Electronics recomandarea ar fi un ecran TFT de înaltă performanță, având 15-inch, TX38D18VM2BAA, din gama KOE (fostul Hitachi Displays), modul cu XGA (1024 × 768 pixeli).
Ecranul de 15 inch are un rating de mare luminozitate de 1200cd/m² şi o rată de contrast de 700:1 ce asigură clar reproducerea imaginii, concis, chiar și în medii cu lumină ambientală puternică.

TX38D18VM2BAA este potrivit atât pentru aplicații industriale solicitante cât și pentru aplicații tipice în aer liber, cum ar fi chioșcuri, digital signage și punct-de-vânzare (POS). Lumina de fundal cu LED-uri albe oferă 50.000 ore de funcţionare garantată.
TX38D18VM2BAA, care este specificat pentru un domeniu extins de temperaturi de funcționare de 30°C până la +80°C, are dimensiuni de gabarit mecanice de 326.5 mm × 253.5 mm × 11.5 mm și are un singur canal interfaţă 20-pin LVDS care suportă o paletă de culori de până la 16,7 milioane de culori.
Am spus mai devreme că sistemul îşi atinge maximul de performanţă dacă interacţionează cu ţinta sa, factorul uman. Pentru aceasta, o soluţie de interfaţă în vederea interacţionării, ar fi un ecran touch.
Gleichmann Electronics prezintă tehnologia inovatoare multi-touch, projected capacitive touch (PCT) de la Zytronic. Această tehnologie are capacitatea de a suporta până la 10 de puncte de contact simultan pe ecrane cu diagonala de până la 55 inch (139,7cm). Soluţia multi-touch care a fost dezvoltată de Zytronic pentru formate mari de afișare utilizate în terminale de informare și de self-service, precum și aplicații industriale, se bazează pe controlerul de touch ZXY200, destul de robust, dar şi scalabil în acelaşi timp. În plus față de formatele standard de 15 inch (38,1cm), 22-inch (55,9cm), 32-inch (81.3cm), 46-inch (116,8cm) și 55-inch (139,7cm) pentru senzori touch, sunt disponibile şi dimensiuni specifice clientului chiar şi pentru volume mai mici comandate.

La fel ca toate PCT-urile de la Zytronic, senzorul multi-touch utilizează o matrice de electrozi de cupru de 10 microni diametru încastraţi într-o sticlă durabilă laminată de 4 mm grosime, care este rezistentă atât la impact cât și la zgârieturi. Senzorul funcționează şi dacă folosim mâinile înmănușate, sporind astfel considerabil domeniile de aplicare pentru această soluție.
Această soluție multi-touch robustă este de tip plug and play, fiind compatibilă cu sistemele de operare gen Microsoft Windows® 7 și Windows® 8. Aceasta poate fi utilizată în combinație cu software multi-touch precum Snowflake Nuiteq și platformele Omnitapps OmniVision. În plus, firmware-ul controler poate fi accesat de către utilizator pentru a ajusta nivelul de sensibilitate, astfel încât să poată fi reglate pentru a se potrivi nevoilor precise ale sistemului în care acesta este integrat. Pentru alte variante de touch, vizitaţi următorul link: www.msc-ge.com/en/produkte/dis/tft/46-www.html
Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor pieţei, producătorii au recurs la realizarea de panouri touch care înglobează atât display-ul TFT cât şi senzorul touch, inclusiv controlerul pentru touch. Un exemplu în acest sens ar fi AA084SD11-DA-01 de la Mitsubishi lansat de curând pe piaţă, ale cărui carac­teristici le puteţi vedea mai jos:

• 8.4″(21,34cm) Color TFT SVGA (800 × 600); 1200 cd/m²;
• 6-/8-bit 1ch LVDS (262k/16.7M Colors);
• LED backlight; LED Lifetime: 100k hrs (tipic) cu PCAP + 1.1 mm cover glass; tape bonded; black mask printing; Antireflective Surface;
• Interfeţe disponibile: UART / USB.

Pentru dimensiuni mai mari, MSC Gleichmann vă recomandă Flat Pannel Display Solution de 21.5-inch (54,6cm) FPDS-215OF-WF3SLC1 Open Frame Monitor, echipat cu cea mai recentă tehnologie touchscreen projective / capacitive nanosilver (PCT).
Spre deosebire de PCT pe bază de oxid de indiu-staniu convențional (ITO), particule minuscule de argint sunt utilizate ca un material conductor în procesul folosit de Gleichmann Electronics. Acest lucru face posibilă fabricarea de filme extrem de subțiri tactile şi elastice. Rezistența capacitivă este atât de scăzută încât chiar dacă suprafața de contact este atinsă printr-un ecran de sticlă gros de 8mm, timpii de reacție minimi sunt garantaţi.

Cu o margine nu mai mare de 3,2 mm și o zonă de lipire mult mai mică între senzorul touch și ecranul plat faţă de clasicul ITO, PCT-urile sunt în prezent disponibile pentru diagonalele touch de la 17 inch (43,2cm) la 24 -inch (60,1cm), sunt ideale pentru utilizarea în Monitoare Open Frame, care în prezent, în majoritate sunt echipate cu ecrane tactile rezistive. Transmisia luminii de 90% sprijină o lizibilitate optimă a display-ului.
În spatele foliei touch a FPDS-215OF-WF3SLC1 Open Frame Monitor este un display de înaltă calitate 215WF3-SLC1 TFT de la LG Display, cu o rezoluţie full HD de 1920 × 1080 pixeli, contrast 1.000:1, 250 cd/m² luminozitate și un LED backlight de cel puțin 50.000 de ore de viață.
Mai multe modele cu diagonale ecran de 17-inch (43,2cm) și 24-inch (60,1cm), vor urma în următoarele luni. Diferite opțiuni de echipare, cum ar fi carcase cu răcire în mod activ și display care poate fi lizibil chiar și în lumina directă a soarelui permit un răspuns flexibil la cerințele individuale ale clienților.

Să vedem acum care ar fi nucleele care ar comanda aceste echipamente în vederea afişării informaţiilor. În prezent, gama noastră de produse include patru familii diferite de plăci:

Litchi AD board:
• VGA slimline interface
• LVDS interface
• OSD function
• 50-75Hz frequency
• 12VDC
• Standby < 3W

Melon AD board:
• DVI + VGA D-Sub15 interface
• LVDS interface
• OSD function
• 50-75Hz frequency
• 12VDC
• Standby < 3W • Sound (opţional)

Coconut AD board:
• DVI + VGA D-Sub15 Interface + Mini S-Video + CVBS + component interface
• LVDS interface
• OSD function
• 50-75Hz frequency
• 24VDC
• Standby < 3W

Pineapple AD board:
• VGA D-Sub15 interface
• LVDS interface
• OSD function
• 50-75Hz frequency
• 12VDC
• Standby < 3W Toate plăcile de la MSC Gleichmann sunt, desigur, RoHS-compliant. În plus față de plăcile noastre standard, putem produce noi plăci individualizate pentru clienții noștri. Pentru soluţii mai complexe, MSC Embedded Computer Technology oferă un portofoliu larg de produse off-the-shelf standard, permițând clienților noștri să înceapă imediat cu integrarea prototipurilor sau sistemelor cu ajutorul off-the-shelf. Portofoliul include module CPU, Starter Kit și Single Board Computer. Detalii şi soluţii interesante puteţi găsi şi aici: www.mscembedded.com/?L=0 Dintre acestea, mă voi rezuma în acest număr la MSC Q7-IMX6. Modulul se bazează pe noul procesor i.MX6 de la Freescale, oferind performanţă de calcul quad-core, dual-core și single-core Cortex-A9 ARM™ la un consum de energie foarte redus și performanțe grafice excelente, combinate cu un nivel ridicat de integrare funcțională. Modulul Q7-IMX6 CPU MSC

oferă o gamă de performanță de calcul, de la economic single-core la înaltă performanță de putere quad-core, în combinație cu o performanță grafică înaltă și consum redus de energie, disponibilă într-o gamă largă de temperaturi. Acesta include Freescale i.MX6 ARM Cortex-A9 CPU (single-core, dual sau quad), cu până la 1,2GHz, până la 4GB DDR3 DRAM și până la 8GB de memorie flash, precum şi un set extins de controlere de interfață. Modulul oferă o interfaţă standard de Qseven, permiţând integrarea simplă cu plăcile de bază Qseven. Pentru evaluare și design-in cu modulul Q7-IMX6, MSC oferă o platformă de dezvoltare, platformă țintă și un kit de pornire. Modulul MSC Q7-IMX6 suportă Linux, Windows Embedded Compact 7 și alte sisteme de operare.
Şi pentru că vorbeam de o soluţie completă, aceasta presupune şi folosirea unei plăci de bază Qseven™ MSC Q7-MB-EP4, care oferă o varietate de interfețe frecvent utilizate în aplicații embedded, cum ar fi Gigabit LAN, USB 2.0, RS232 și LVDS/DVI pentru a conecta display-ul. În plus, un mini-PCI Express™, un mSATA și o priză SD-Card sunt disponibile pentru a extinde funcțiile plăcii de bază. DVI este conectat direct la semnalul respectiv pe modu­lele Qseven prin Digital Display Interface folosite de obicei pe ARM sau AMD x86. Conectorul Qseven al platformei EP4 este plasat pe partea cu componentele lipite, făcându-l ușor să se conecteze cu un disipator termic de căldură Qseven prin carcasa de metal și să ofere disipare a căldurii fără ventilator.

În speranţa că v-am suscitat interesul, vă aşteptăm să ne vizitaţi la www.msc-ge.com sau să ne scrieţi la adresa mena@msc-ge.com.

Ing. Marian Enache – Inginer aplicaţii
mena@msc-ge.com

MSC-Mibatron s.r.l.
O firmă a grupului MSC Vertriebs GmbH
Tel.: 021 2302530
www.msc-ge.com

S-ar putea să vă placă și