Noul SoC Seria G de la AMD

by donpedro

AMD a anunţat lansarea noii platforme AMD embedded de sistem pe cip (SoC), o soluţie cu un singur cip bazată pe arhitectura de procesor AMD Jaguar şi grafică AMD Radeon™ seria 8000. Noua platformă SoC seria G semnifică un pas înainte în concentrarea către pieţele aflate în creştere puternică în afara industriei PC, cu accent pe sistemele embedded. Anunţul a fost făcut în acest an la expoziţia DESIGN West. Sistemele embedded conduc din ce în ce mai mult inteligenţa în noi zone din viaţa noastră, de la televizoare inteligente şi set-top boxes până la semnalizare digitală şi chioşcuri informative.
Aceasta suportă o mai mare productivitate şi conectivitate şi este aş­teptată să fie un driver puternic pentru Surround Computing, o zonă cu o creştere puternică în industria de calcul.
Printre forţele care permit această nouă eră sunt soluţiile cu un singur cip, soluţii SoC care oferă procesoare de dimensiuni mai mici, performanţe mai ridicate şi eficienţă energetică mai ridicată. Platforma AMD Embedded seria G stabileşte un nou nivel pentru design-ul SoC, oferind o îmbunătăţire cu până la 113 procente a performanţelor de procesor comparativ cu generaţia anterioară AMD Embedded G-Series APU, şi până la 125 % avantaj comparativ cu Intel Atom când rulează multiple teste industriale de calcul intensiv.
Pentru aplicaţii embedded, noua platformă include de asemenea suport pentru DirectX® 11.1, OpenGL 4.2x şi OpenCL™ 1.22 ce permit procesare paralelă şi grafică de înaltă performanţă, aducând o îmbunătăţire cu până la 20% faţă de soluţia precedentă AMD APU Embedded seria G APU şi mai mare de 5 ori faţă de Intel Atom când rulează teste grafic intensive.

AMD
www.amd.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu