Kontron se îndreaptă către CompactPCI Serial

by donpedro

La Embedded World 2013, Kontron şi-a reafirmat intenţiile sale de a fi parte din progresul CompactPCI Serial. Compania a prezentat cinci noi plăci şi câteva exemple de configuraţii pre-integrate pentru acest standard relativ nou. Serviciile pentru integrare sistem şi migrare completează această gamă de produse.

de Peter Ahne, Product Marketing Manager, Kontron A.G.

Specificaţiile CPCI-S.0, care au fost oficial adoptate acum aproximativ 2 ani, au ridicat un interes conside­rabil în industrie. Acest lucru se datorează faptului că standardul CompactPCI dispune de cea mai mare accepta­bili­tate a tuturor segmentelor de piaţă pentru compu­tere industriale. Totuşi, clienţii mari OEM au întârziat datorită riscului de a face schimbări. Suportul de la producătorii globali de tehnologii embedded a lipsit până de curând. Kontron a schimbat acum asta cu anunţul oficial că asigură suport pentru specificaţiile PICMG CPCI-S.0. Standardul CompactPCI Serial este o dezvoltare suplimentară a specifi­caţiilor existente PICMG 2.0, care sunt caracterizate de comu­ni­caţie serială prin backplane. Printre elementele suportate se află şi plăcile noastre de extensie care pot fi conectate prin Ethernet, PCI Express, SATA sau USB. Orice combi­naţie de asemenea plăci sunt utilizabile în sisteme conforme cu specificaţiile, în care 8 plăci pot fi suportate. Soluţiile cu un număr mai mare de plăci de extensie sunt realizabile prin utilizarea unor punţi de adaptare.

Concentrare pe sisteme de înaltă performanţă

Gradul înalt de flexibilitate al proiectelor permite reali­zarea de proiecte foarte diferite, precum:
• Sisteme scalabile multiprocesor şi clustere CPU prin PCIe sau Ethernet,
• Sisteme RAID cu până la 8 linii SATA pentru harddisk-uri SATA pentru înregistrările de date ale camerelor video de monitorizare,
• Sisteme NAS pentru acces de date din cloud, care sunt realizate printr-un mix de unităţi CPO conectare Ethernet şi harddisk-uri SATA,
• Sisteme multi-monitorizare pentru controlul a până la 32 de display-uri, de exemplu pentru dispozitive de informare, semnalizare digitală şi camere de control,
• Configuraţii flexibile wireless cu WLAN, UMTS, HDSPA, LTE şi GSM cu până la 8 plăci purtătoare, fiecare având două module radio.

Grafic de performanţă. De la apariţia specificaţiilor iniţiale în 1999 până la cele mai recente versiuni, lăţimea de bandă a CompactPCI a crescut considerabil cu CompactPCI Serial.

Sunt posibile chiar şi soluţii mixte cu mai mult suport PCI. Toate proiectele de sisteme sunt caracterizate de o capabilitate particu­lară de înaltă performanţă într-o construcţie modulară fără cabluri. Este de exemplu posibil cu CPCI-S.0 să fie transferaţi câţiva gigabyte de date pe secundă.
Prin comparaţie, cel mai mare transfer de date posibil printr-o interfaţă para­lelă PCI 32 biţi / 66 MHz în CompactPCI este 0,264GB/s. Această creştere enormă în lăţimea de bandă deschide noi posibilităţi ce pot fi exploa­tate imediat.

Module standardizate

OEM şi utilizatorii finali pot obţine avantaje din abordarea modulară: un sistem individual de înaltă perfor­manţă este compus dintr-un număr mare de module standardizate. Chiar şi în cazul unui sistem mai complex cu probleme de integrare, timpul de dezvoltare este comparativ mic, sistemul este sigur şi de o calitate extrem de ridicată. Suplimentar, suportul pentru Hot-Swap (schimbare în timpul funcţionării) şi redundanţa sunt avantajoase pentru disponibilitatea sistemului. Datorită unui sistem mecanic rezistent, CompactPCI Serial este de asemenea potrivit pentru aplicaţii industriale, precum şi pentru utilizare în aplicaţii în transport pe calea ferată, transport aerian şi aplicaţii militare. Sistemele centrale capabile de performanţele cele mai ridicate devin posibile şi pot, dacă este nevoie, să preia controlul complet asupra liniilor de producţie. Flexibilitatea ridicată în proiec­tarea sistemelor permite ca acestea, odată ce au fost pregătite pentru a fi actuali­zate mai târziu într-o direcţie convenabilă, fac ca investiţia să fie de viitor.

Mecanism cu o singură sursă

Migrarea de la CompactPCI către CompactPCI Serial nu este în niciun caz o magie din punct de vedere mecanic, deoarece în afară de noul conector de pe backplane şi plăci, se păstrează mecanica dovedită a CompactPCI. Instalaţiile sistemelor existente pot fi păstrate în acelaşi spaţiu şi pot primi o îmbunătăţire enormă a performanţelor.

Kontron promovează deschiderea

Dezvoltatorii de sisteme bazate pe CompactPCI Serial beneficiază suplimentar de optimizarea interoperabilităţii standardului: trebuie să existe un număr semnificativ mai mare de pini cu asignări fixe pentru conexiunea serială decât în cazul standardului existent cu numai 12 conectori utilizabili. Din acest motiv Kontron a decis să promoveze în continuare deschiderea, şi cu aceasta, capabilitatea de schimbare între diferiţi producători cu suportul specificaţiilor CPCI-S.0. Ceea ce este şi mai mult, Kontron va fi implicată activ în completarea viitoare a specificaţiilor grupului PICMG.

Design-ul sistemului CPCI Serial. Backplane-ul cu CompactPCI Serial este în mod clar mai flexibil. Funcţiile soclului CPU ca punct central pentru PCI Express, SATA şi USB. Ethernet-ul poate fi implementat ca single star sau reţea completă pe backplane.

Primii clienţi gata de migrare

Primii clienţi din domeniul maşinilor de producţie din industria prelucrătoare a metalului şi din sectorul procesării de imagini s-au anunţat deja să migreze cu sistemele lor către noile specificaţii. Alte domenii în care se pot imagina aplicaţii sunt sisteme de informare şi echipamente de siguranţă pentru trenuri.

Plăci sau sisteme?

În paralel cu anunţarea suportului CPCI-S.0, Kontron lansează de asemenea câteva plăci. Printre acestea sunt plăcile de procesor CPS3003-SA, placă purtă­toare harddisk CPS3101, placă purtătoare XMC CPS3105 şi plăcile de reţea CPS53402 cu două interfeţe GbE şi CPS3410 cu patru interfeţe de 1 GbE. Dar Kontron nu oferă aceste produse doar ca produse standard.
Poate fi furnizată de asemenea o integrare completă de sistem. Acest lucru permite ca activitătile dezvoltatorilor de aplicaţii să fie limitate la specificaţiile cerinţelor hardware. Sistemul modular va fi furnizat, dacă este necesar să fie complet integrat, cu toate driverele necesare. Dacă vorbim despre carcase, Kontron utilizează de exemplu sisteme furnizate de Schroff sau dezvoltă proiecte individualizate.

Cinci componente la o singură lansare. Cu placa de procesor, două controlere de reţea şi o placă purtătoare pentru HDD SATA, Kontron oferă deja cele mai importante componente pentru CompactPCI Serial. Acestea sunt de asemenea furnizate complet preintegrate în configuraţii de sisteme.

Noi produse CompactPCI Serial

Indiferent dacă performanţele pachetului constau în plăci sau sisteme, funcţiile şi interfeţele proiectelor CompactPCI Serial vor fi caracterizate de funcţiile plăcilor individuale. Suplimentar plăcilor purtătoare de HDD sau plăcilor de reţea, trebuie îndreptată atenţia peste toate la prima placă de procesor de la Kontron.
Placa de procesor CPS3003-SA este echipată cu procesoarele capabile de cele mai mari performanţe Intel core i7 a treia generaţie, precum şi Mobile Intel® QM77 Express PCH. Clienţii pot utiliza versiuni de la 1,7GHz Dual-Core optimizat din punct de vedere al pierderi­lor energetice, până la 2,1GHz Quad-Core pentru cele mai ridicate cerinţe de performanţă.

CPS3003-SA oferă suplimentar un avantaj şi mai mare, deoarece permite ca proiecte de sisteme hibri­de să fie implementate cu clasicul CompactPCI.
Utilizatorii pot transfera relativ uşor sistemele lor în lumea serială fără a trebui să scoată din uz plăcile peri­ferice CompactPCI existente.
La fel de atractivă este şi noua placă purtătoare CompactPCI Serial pentru module XMC, ce permite dezvoltatorilor să continue cu gama completă de plăci industriale XMC. Există un modul XMC pentru aplicaţii grafice şi de procesare imagini, versiuni cu I/O, magistrale de câmp şi Ethernet industrial specific sau chiar şi soluţii bazate pe FPGA.
Această diversitate şi flexibilitate face posibilă de asemenea dezvoltarea de sisteme de înaltă perfor­manţă specifice aplicaţiilor prin implementarea de componente standard ce se găsesc deja pe piaţă.

Kontron 6U CompactPCI® cu transfer de date de 10 GbE

Performanţe crescute pentru aplicaţii cu transferuri mari de date

Ca parte a iniţiativei sale “High-Speed CompactPCI® Initiative”, Kontron a lansat de asemenea prima placă de procesor 6U CompactPCI® Serial Mesh 10 Gigabit Ethernet, împreună cu o carcasă conformă. Pentru prima dată un sistem CompactPCI® suportă 10 Gigabit Ethernet şi PCIe pe backplane suplimentar interfeţelor uzuale precu PICMG® 2.16, SATA şi HDMI. Placa de procesor Kontron CompactPCI® CP6004X-SA se bazează pe cele mai noi generaţii de procesoare Quad-Core Intel® Core™ oferind o putere ridicată de calcul şi performanţe / watt, pe un suport propriu CP-RAPID3 cu configuraţie completă. Printre aplicaţiile noilor sisteme modulare CompactPCI® Serial Mesh (bazate pe PICMG® 2.20) sunt aplicaţii de telecomunicaţii şi comunicaţii de date, precum şi pentru aplicaţii de securitate. Pot fi trecute în revistă aplicaţii de sisteme wireless sigure, aplicaţii radar şi sonar, precum şi algoritmi complecși de calcul precum procesare de imagine. Acum, chiar şi cu cerinţe de spaţiu mai mici, instalaţiile de sisteme existente pot fi furnizate cu o creştere semnificativă a vitezei de transfer de date în dezvoltarea unor sisteme de lungă utilizare ce ar putea fi scalate în viitor până la 40GbE.

www.kontron.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu