XENSIV™ PAS CO2 de la Infineon îndeplinește criteriile de performanță ale standardelor pentru clădiri ecologice WELL și LEED recunoscute la nivel internațional.

by gabi

Ca parte a efortului global privind decarbonizarea, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor este o parte esențială a soluției. Pentru a contribui la îndeplinirea acestei cerințe, Infineon Technologies AG oferă senzorul XENSIV™ PAS CO2 pentru clădiri mai ecologice. Compania a anunțat că senzorul său XENSIV PAS CO2 a trecut cu succes cerințele de performanță definite de certificările pentru clădiri ecologice WELL și LEED, recunoscute la nivel internațional. Mai exact, senzorul răspunde la 5 caracteristici WELL (de exemplu, proiectarea ventilației, monitorizarea calității aerului și creșterea gradului de conștientizare) și la 6 credite LEED (printre altele, performanță energetică optimizată și strategii îmbunătățite pentru calitatea aerului interior). Aceste caracteristici permit clădirilor, care urmăresc o certificare, să obțină un maxim de 28 de puncte pentru LEED și până la șase puncte pentru WELL.

Aceste calificări au fost confirmate de o evaluare strategică realizată de GREENMAP, un program dezvoltat de Habitech, cel mai important centru de inovare în domeniul construcțiilor ecologice din Italia. Organizația este acreditată pentru testarea performanței WELL și este un furnizor LEED dovedit.

Până în prezent, NDIR a fost considerată tehnologia de ultimă generație pentru senzorii de CO2. XENSIV PAS CO2 a dovedit acum că principiul PAS (Photo-Acoustic Spectroscopy – Spectroscopie fotoacustică) îndeplinește oficial cerințele tehnologiei senzorilor aprobate de WELL. Senzorul de CO2 de la Infineon egalează performanțele soluțiilor NDIR de vârf, la dimensiuni de patru ori mai mici.

Clădirile ecologice au devenit o prioritate strategică pentru organizațiile care doresc să promoveze bunăstarea locatarilor, să crească productivitatea, să diminueze costurile energetice și să îndeplinească obiectivele ESG (Environmental, Social and Governance). Senzorul de CO2 XENSIV PAS de la Infineon își aduce contribuția la clădirile care necesită certificări WELL și LEED. Acest lucru poate însemna reglarea alimentării cu aer proaspăt în funcție de gradul de ocupare în timp real și oferirea unui mediu mai confortabil pentru locatari. Ieșirea de date exacte și în timp real poate fi utilizată pentru a elimina poluanții CO2 și pentru a îmbunătăți calitatea aerului interior prin ventilația controlată la cerere. Acest lucru duce la economii de energie de până la 30%, la niveluri mai ridicate de confort, bunăstare și productivitate. Senzorul de CO2 XENSIV PAS, în combinație cu sistemele HVAC (încălzire, ventilație, aer condiționat), este un exemplu perfect al modului în care Infineon stimulează decarbonizarea și digitalizarea.

XENSIV PAS CO2 este un senzor de CO2 bazat pe tehnologia PAS. Senzorul oferă măsurători în timp real pentru calitatea aerului din interior și permite strategii de implementare eficiente din punct de vedere energetic pentru a menține un mediu interior sănătos. Senzorul integrează într-un modul de dimensiuni reduse: un traductor PAS (detector acustic MEMS, sursă în infraroșu și filtru optic); un microcontroler pentru procesarea semnalelor și a algoritmilor, precum și un cip MOSFET pentru acționarea sursei în infraroșu. Microcontrolerul integrat efectuează calcule ppm, algoritmi avansați de compensare și autocalibrare.

Sensibilitatea excepțională a detectorului acustic permite cea mai bună acuratețe din clasa sa, în timp ce dimensiunea sa miniaturizată reduce cerințele de spațiu cu peste 75% în comparație cu alți senzori de CO2 disponibili pe piață.

Disponibilitate

Senzorul XENSIV PAS CO2 este disponibil și poate fi comandat acum. Mai multe informații sunt accesibile la www.infineon.com/co2 și în acest videoclip.

Despre LEED

LEED® elaborat de U.S. Green Building Council este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor ecologice din lume și a fost creat ca un standard de referință care definește cele mai bune practici pentru clădiri ecologice sănătoase și performante. Aflați mai multe la: usgbc.org/LEED.

Despre WELL

WELL Building Standard™ este un mijloc prin care clădirile și organizațiile pot oferi spații mai bine gândite pentru a spori sănătatea și bunăstarea oamenilor. WELL include un set de strategii – susținute de cele mai recente cercetări științifice – care au ca scop promovarea sănătății umane prin acțiuni în domeniul proiectării, protocoale operaționale și politici de promovare a unei culturi a sănătății și bunăstării. Aflați mai multe la: www.wellcertified.com

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și