Würth Elektronik eiSos semnează un contract de cumpărare a specialistului italian în conectică, Stelvio Kontek SpA

by donpedro

La 21 mai 2014, Würth Elektronik eiSos Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori europeni de componente electronice și electromecanice, a semnat un contract pentru achiziționarea producătorului italian Stelvio Kontek SpA, cu sediul în Oggiono.

Prin cumpărarea companiei, Würth Elektronik eiSos dorește să-și extindă activitățile sale globale în sectorul de conectică. Compania are activităţi în 50 de țări din întreaga lume, cu 13 fabrici de producție repartizate în toate piețele globale importante. “Odată cu achiziţionarea Stelvio Kontek SpA, suntem o companie complet specializată în componente electromecanice şi mufe, în același timp, aducem un plus substanțial capacităților de producție și portofoliului nostru de produse în sectorul de conectică” spun cei doi CEO Oliver Konz și Thomas Schrott.

De la stânga la dreapta: Oliver Konz (WE), Marco Crippa (SK), Thomas Schrott (WE), Luca Brigatti (SK).

“Stelvio Kontek este o companie de marcă, cu o reputaţie inter­naţională ca producător de componente standard și componente specifice clientului. Prin achizițio­narea companiei, combinăm R&D şi producţie de know- how Stelvio Kontek, cu vân­zările globale și pu­terea de servicii Würth Elektronik eiSos cu peste 400 de experți în vânzări tehnice, cea mai mare forţă de vânzări directe în piața de componente electronice”, adaugă cei doi CEO.
Portofoliul de produse al Stelvio Kontek include componente standard și specifice clienților din domeniile conectori bloc terminal, conectori cablu-placă, conectori I/O, cabluri flexibile-panglică, suporturi pentru siguranțe, și senzori Reed.
Stelvio Kontek este ea însăși o societate formată din: Stelvio, fondată în 1946 şi Kontek fondată în 1984. În 2009, cele două companii au fuzionat pentru a forma Stelvio Kontek SpA. Compania cu 380 de angajaţi, a realizat în 2013 o cifră de vânzări de 21 de milioane de euro. Sediul central al companiei este în Oggiono, în regiunea Lecco Lombardia. Compania are, de asemenea, facilități de producție și R&D în Tab (Ungaria), Blaj (România) și Santeny (Franța). Aceasta este certificată ISO 9001 și ISO 14001, și toate produsele sunt UL, VDE, și IMQ testate în conformitate cu cele mai recente directive europene (RoHS, WEEE, PFOS, REACH). “Pentru Stelvio Kontek, vânzarea către Würth Elektronik eiSos este o garanție sigură că societatea va continua să crească şi să se dezvolte dinamic”, spune Marco Crippa, Managing Director al Stelvio Kontek.
Würth Elektronik eiSos Group, o filială a grupului Würth, este un producător european important de componente electronice și electromecanice. “Nu contează dacă este vorba de un client mare sau de un client de scală mică, pe toţi îi servim – maximul nostru este întotdeauna de a oferi valoare adiţională” spun Oliver Konz și Thomas Schrott. “Depinde de profilul clientului, aceasta poate lua orice gamă largă de forme, de la suport în design pentru tehnologie complexă pentru aplicaţii extrem de solicitante, prin sisteme de logistică, totul gratuit şi fără taxa pe seminarii pentru dezvoltatori. Un domeniu în care ne-am făcut o reputație pentru noi înşine în trecut, independent de dimensiunea clienţilor, este disponibilitatea globală a tuturor produselor noastre direct din stocurile noastre. Prin această fuziune, ne vedem pe noi înșine excelent echipaţi pentru a lua parte la provocările viitorului. Mai mult, achiziționarea Stelvio Kontek va ajuta să ne întărim concentrarea asupra problemei de inovare.”

C O N T A C T

Florin Ivanciuc
Country Manager Romania
florin.ivanciuc@we-online.com
Tel: 0744 77 35 30

Würth Elektronik
www.we-online.com

Despre Würth Elektronik eiSos
Würth Elektronik eiSos GmbH & Co. KG este producător de componente pasive şi electromecanice pentru industria electronică. Würth Elektronik eiSos face parte din grupul Würth, are un număr de 5000 de angajaţi şi este reprezentată în 50 de ţări. Compania este reprezentată de o echipă proprie de distribuţie în aproape toate ţările din Europa, precum şi în Statele Unite, Asia şi America de Sud. Fabricile de producţie sunt situate în Europa, Asia şi America.
Gama de produse include componente EMC, ferite, bobine, varistoare, componente RF, componente pentru semnal şi comunicaţie, module de putere, LED-uri, transformatoare, conectori, elemente pentru surse de alimentare, switch-uri şi tehnici de asamblare.
Mai multe informaţii la adresa: www.we-online.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu