VITA 41: intrare în lumea de 10 Gbit/s

by donpedro

Sarcinile de comunicare rapidă sunt din ce în ce mai numeroase, forţând limitele structurilor de magistrale paralele. VITA 41 porneşte de la această abordare pentru a implementa conectivitate rapidă în mediul VME64x.
ELMA a fost implicată în implementarea practică a produselor VITA 41, încă de la început. VXS, după cum este numită uzual această tehnologie, creează conectivitate rapidă în sistemele VME64x. Ea apelează la legăturile point-to-point pentru a realiza viteze mari de transmisie. Obiectivul specificaţiilor VITA este de a implementa o arhitectură de comutare de-a lungul arhitecturii magistralei paralele existente, cu scopul creşterii considerabile a performanţelor şi siguranţei sistemelor ce utilizează tehnologie VITA. Această abordare oferă primul standard de implementare a unei arhitecturi de comutare de înaltă performanţă şi 10-Gbit/s pe un backplane VME64x fără necesitatea unor cabluri pentru legături point-to-point. Soluţia este implementată prin utilizarea alocării standardizate a pinilor pe backplane, combinat cu protocoale seriale rapide precum: InfiniBand şi Serial RapidIO.
VXS adaugă un conector pentru trafic serial de date (conector MultiGig RT) utilizând PO pe backplane-ul VME64x. Legăturile point-to-point sunt stabilite individual între plăcile de sarcină şi plăcile de comutaţie. Fiecare placă de sarcină poate fi conectată la două plăci de comutaţie, care pot fi utilizate redundant sau ca resurse suplimentare. Există trei variante diferite de utilizare. Prima variantă este configurarea sistemului cu carduri normale VME64x pentru operare pe magistrală paralelă. A doua variantă este reprezentată de integrarea suplimentară de noi carduri de sarcină şi de comutaţie, ce permit transfer de date mixt, pe magistrală paralelă cu mod de comutaţie. În fine, a treia variantă este reprezentată de o operaţie pură de comutaţie. Această abordare este exact ce doresc utilizatorii. Cu VITA 41 (VXS), dezvoltatorii de sisteme pot utiliza tehnologie de vârf pentru a reduce efectiv timpul de dezvoltare şi, deci timpul de lansare pe piaţă – ceea ce reprezintă de multe ori un factor decisiv de succes. Pentru integratorii de sisteme, schimbarea de la tehnologia convenţională VME la tehnologia VXS este o sarcină ce poate fi îndeplinită.

elma electronic românia
www.elma.ro

S-ar putea să vă placă și