Platformă completă ZigBee™ cu transceiver 2,4GHz IEEE 802.15.4

by donpedro

Microchip prezintă trei dispozitive pentru reţele wireless – transceiverul MRF24J40, pachetul de protocol MiWi™ şi analizorul de reţea wireless ZENA™.
MRF24J40 este primul transceiver RF de la Microchip. El este un transceiver 2,4GHz IEEE 802.15.4 pentru ZigBee™ şi alte protocoale wireless patentate pentru aplicaţii ce necesită consum energetic redus şi performanţe RF excelente, cu foarte puţine componente externe. Dispozitivul este conform specificaţiilor IEEE 802.15.4, oferă suport complet MAC (Media Access Controller) şi motor hardware de criptare AES (Advanced Encryption Standard).

Capsula QFN cu 40 de pini este conformă RoHS şi are dimensiunile 6mm x 6mm. Microchip oferă singurul pachet complet protocol ZigBee cu licenţă gratuită, care este de asemenea şi unul dintre cele mai mici din industrie şi oferă un format de cod sursă ce permite proiectanţilor să-şi particularizeze produsul prin utilizarea unui portofoliu larg de microcontrolere PIC®. Noul dispozitiv ZENA pentru analizarea reţelei wireless (număr producător DM183023) utilizează o interfaţă grafică simplă pentru a configura pachetele de protocoale Microchip ZigBee şi MiWi. Aceasta poate reduce dimensiunea codului prin înlăturarea parametrilor opţionali; poate reduce timpul de dezvoltare prin simplificarea interacţiunilor cu pachetele de protocoale; poate permite particularizarea pachetelor pentru a se adapta unei necesităţi anume. Constând atât din hardware, cât şi din software, analizorul ZENA este capabil de a decoda pachete de protocoale IEEE 802.15.4 ZigBee şi MiWi – de la nivelele joase, până la cele de vârf (inclusiv modulele de securitate). Fereastra de afişare a configuraţiei reţelei permite utilizatorilor să monitorizeze traficul în timp real, cum circulă de la un nod la altul. O anumită sesiune poate fi salvată într-un fişier, permiţând analize suplimentare ale întregului trafic în reţea. Indiferent de protocolul selectat de inginerul proiectant, soluţia completă de la Microchip permite evaluarea şi pornirea rapidă a dezvoltării de aplicaţii de reţele fără fir IEEE 802.15.4, inclusiv de securitate, iluminare, control acces, monitorizare industrială, automatizare şi periferice pentru calculatoare personale.

Microchip technology www.microchip.com/zigbee

S-ar putea să vă placă și