VAREP3000 oferă blocuri constructive “USB On-The-Go” fabricanţilor de produse mobile

by donpedro

TransDimension, fabricant american de semiconductoare reprezentat exclusiv în Europa Centrală şi de Est, Italia şi Turcia de VAREP3000, îşi declară suportul pentru prima USB On-The-Go-Specification, publicată recent de USB-IF.
Specificaţia a fost făcută publică pentru a putea fi analizată public şi poate fi găsită la:
www.usb.org/developers/onthego.
Deoarece USB, în forma actuală, necesită o gazdă şi un dispozitiv periferic la cele două capete, USB On-The-Go-Specification defineşte un protocol care permite dispozitivelor USB să funcţioneze ca gazdă sau ca dispozitive periferice, astfel încât pot fi stabilite conexiuni point-to-point.
Versiunea On-The-Go, concepută ca un suplimet la specificaţia USB 2.0, reprezintă un pas important pentru realizarea unui consens între producători. El va avea influenţă asupra dezvoltării şi producerii de sute de noi produse PC şi dispozitive mobile care vor prelua transferul de date prin cablul USB şi conexiunile plug-in într-un format mic. Domeniul de aplicaţii variază de la imprimantele convenţionale la telefoanele mobile, PDA, MP3 players şi camere digitale. Adăugirile la specificaţia USB actuală sunt minime pentru asigurarea interoperabilităţii între mai mult de 900 de milioane de produse compatibile USB folosite astăzi.
În sistemele tradiţionale USB, gazda este foarte complexă, iar partea periferică este realizată într-o manieră foarte simplă. Ţinând cont de faptul că produsele folosite în mod tradiţional ca dispozitive periferice sunt din ce în ce mai inteligente, integrarea de funcţionalitate host suplimentară devine din ce în ce mai indispensabilă. Ca principală companie pe piaţa de controlere host USB integrate, TransDimension este cea mai potrivită pentru realizarea soluţiilor USB On-The-Go. Compania intenţionează să introducă controlere şi software pentru soluţii complete USB On-The-Go.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu