UPS-ul și viitorul managementului energiei electrice

by donpedro

Interviu cu domnul Gabriel Tache, Director de vânzări, Eaton Electric SRL România

Care sunt principalele scopuri și obiective ale companiei Eaton?

Eaton oferă soluții eficiente din punct de vedere energetic, care ajută clienții companiei să gestioneze energia electrică, hidraulică și mecanică într-un mod eficient, sigur și sustenabil. Avem ca scop îmbunătățirea calitatății vieții și a mediului utilizând tehnologii și servicii de management a energiei.

Care sunt obiectivele de sustenabilitate ale companiei Eaton și cât de aproape este compania de atingerea acestora?

Începând cu 2016, am publicat un raport anual privind evoluția sustenabilității, care înregistrează progresele tuturor inițiativelor noastre de sustenabilitate. Performăm puternic și ne concentrăm cel mai mult pe inovații care ajută clienții să își atingă propriile obiective de sustenabilitate.

Ce diferențiază echipamentele Eaton de cele ale altor companii?

Clienții noștri au încredere în Eaton deoarece oferă cea mai înaltă fiabilitate, calitate și eficiență energetică pe o durată de 15 ani și chiar mai mult. De asemenea, au încredere în capacitatea noastră de servicii globale și combinate, aceasta traducându-se prin costuri de proprietate mai mici decât de la oricare dintre concurenții noștri de pe piață. Pe perioade atât de lungi, costul inițial al produselor și serviciilor reprezintă de fapt o mică parte din costul total al proprietății și, având în vedere schimbările recente din partea furnizorilor de energie, este inevitabil ca și clienților noștri să nu le placă agilitatea pe care noi o permitem acum pentru următorii 15 -20 de ani.

Este tehnologia Eaton adecvată doar centrelor de date sau este utilizată și în alte aplicații?

Concentrarea noastră în direcția inovațiilor tehnice a continuat să răspundă nevoilor clienților în continuă creștere prin dezvoltarea de tehnologii avansate brevetate, care nu se limitează doar la centrele de date. Tehnologia noastră UPS îmbunătățește eficiența energetică pentru orice aplicație critică, cum ar fi producția hi-tech, servicii medicale, feroviare și marine. Dar o aplicație nu trebuie să fie pe scară largă. Alimentăm sisteme IT virtualizate, cum ar fi sălile de calculatoare și capetele rețelelor purtătoare.

Eaton produce UPS-uri modulare, astfel încât să poată fi adăugate ulterior, pentru a crește capacitatea celor existente?

Modularitatea nu este nouă pentru Eaton, noi fiind pionierii UPS-urilor modulare. Inovațiile software, controlul și conectivitatea permit UPS-urilor noastre modulare să funcționeze ca și sisteme. În timp capacitatea de scalare poate ajuta într-un mod liniar, principalul beneficiul este îmbunătățirea eficienței.

În ce sectoare este compania Eaton activă?

Funcționăm într-o gamă largă de segmente și sectoare, inclusiv centre de date, cloud și IT, clădiri comerciale și rezidențiale, în industria maritimă, a petrolului și a gazelor. De asemenea, producția de segmente precum CPG, automobile, aerospațiale și hi-tech.

Care credeți că va fi următoarea mare tendință în managementul energiei electrice

O interconectare inteligentă între rețele și activități este esențială – și aici suntem focusați în momentul de față.

Ce schimbări credeți că vor fi în tehnologia bateriei?

Deocamdată pare a fi o luptă a chimicalelor și este greu de apelat la ele. Dar sunt sigur că noile nanotehnologii vor juca un rol în crearea unui viitor dincolo de bateriile actuale litiu-ion. Piața este super fragmentată dar extrem de inovatoare, suntem doar la începutul unei noi ere. Vehiculele sunt factorul numărul 1 de acționare al tehnologiei bateriilor, astfel încât progresele necesare pentru recondiționarea economică a bateriilor vehiculelor pentru o a doua sau a treia viață sunt de asemenea importante. Acesta este un aspect asupra căruia ne-am concentrat deja cu partenerul nostru de afaceri Nissan și bateriile lor „Leaf”.

Cum ne putem asigura că tehnologia ține pasul cu cererea consumatorilor?

Stilurile noastre de viață se bazează tot mai mult pe lumea digitală. Pe măsură ce trecem la vehiculele electrice și regenerabile, relația noastră cu energia electrică casnică va evolua în continuare. Locuințele noastre vor fi locuri în care energia electrică va fi esențială și mă aștept ca sisteme precum Eaton xStorage în următorii 20 de ani să fie la fel de obișnuite în locuințe, cum sunt astăzi boilerele pe gaz.

Cum vedeți viitorul UPS-urilor?

Tendințele de digitalizare și de sustenabilitate a energiei vor determina ca tehnologia ce stă la baza gestionării energiei electrice să dețină mult mai multe aplicații precum xStorage. Un UPS este cu adevărat o platformă de administrare a energiei, devenit deja obișnuit – care îndeplinește în principal aplicații de energie electrică pentru misiuni critice într-un mediu static de rețea stabilă, generatoare diesel și baterii cu plumb-acid. Tehnologia UPS este bine poziționată pentru aplicațiile viitoare, dar acum cererea pentru aplicațiile actuale este foarte mare și  accelerează în continuu.

Eaton

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu