Universal Robots lansează aplicațiile UR+ pentru simplificarea integrării coboților

by donpedro

Douăzeci de kituri software și hardware pentru cele mai populare aplicații pentru coboți sunt acum valabile și pe platforma UR+, cel mai mare și comprehensiv ecosistem din industrie de produse certificate perfect compatibile cu coboții UR. Prin reducerea numărului mare de decizii tehnice ce trebuiau luate pentru cele mai comune applicații, kiturile “Plug and Produce” scad riscurile și complexitatea unui proiect și sunt gata pentru instalarea rapidă și preluarea sarcinilor precum finalizarea, inspectarea, asamblarea, operarea mașinilor-unelte, îndepărtarea materialelor, distribuirea și manevrarea materialelor.

“În calitate de lider mondial în industria roboților colaborativi, Universal Robots e încântat să anunțe extinderea premiatului ecosistem UR+ prin includerea aplicațiilor certificate pentru coboți” declară Jim Lawton, Vicepreședinte Product and Applications Management, în cadrul Universal Robots(UR). “E un cadru nou în care clienții nu mai trebuie să selecteze și să specifice componentele periferice de care au nevoie pentru coboți, ci vor primi un kit cu majoritatea componentelor necesare pentru aplicațiile lor. Beneficiile sunt o instalare și o amortizare a investițiilor mai rapidă.”

Ecosistemul extins al UR+ prevede acum două mari categorii: componente și kituri pentru aplicații. Kiturile sunt concepute de parteneri UR+, lideri în domeniul în care activează și cu o cunoaștere aprofundată a aplicațiilor, care elimină dublarea eforturilor în implementarea aplicațiilor cu utilizare larg răspândită.

Noua categorie de kituri pentru aplicații lansată pe platforma UR+ pune la dipoziție un număr de 20 de kituri, iar multe altele urmează să apară. Unele kituri sunt disponibile oriunde în lume, în timp ce altele numai în anumite țări sau regiuni. Toate kiturile dispun de software-ul “URCap” care le permite utilizatorilor să controleze toate componentele externe direct din tableta destinată programării cobotului UR, beneficiind de o interfață complexă 3D.

Un exemplu în acest sens este kit-ul de șlefuire de la Robotiq care este acum compatibil cu peste 20 de tipuri de instrumente orbitale pneumatice și electrice de la branduri recunoscute din întreaga lume. Kitul permite producătorilor ce derulează procese de polizare sau șlefuire să utilizeze un path generator încorporat care să asigure forța de aplicare necesară fiecărui ciclu, crescând nivelul calității și al productivității în vreme ce timpul de programare se reduce de la câteva ore la câteva minute.

Multe dintre noile kituri pentru aplicații, precum kitul pentru înșurubare SPATZ- STÖGER Pick&Place, sunt compuse din mai multe componente UR+ certificate care pot fi controlate cu ajutorul software-ului URCap. Kitul SPATZ- STÖGER integrează șapte compente UR+ și oferă schimbarea automată a instrumentelor și alimentarea elementelor de fixare printr-un sistem Pick&Place.

În ultimii ani s-a înregistrat apariția unei nevoi în direcția aplicațiilor de sudură pentru coboți ce s-a reflectat în lansarea a numeroase kituri pentru sudură în noua categorie dedicată kiturilor pentru aplicații din platorfma UR+. Noul kit pentru aplicații Vectis Cobot Welder, de exemplu, disponibil acum în America de Nord cu hardware complet integrat într-un cărucior mobil pentru accesorii este de obicei cu 25-40% mai ieftin decât costul total al unui robot pentru sudură tradițional. Cobotul sudor permite producătorilor să seteze parametrii pentru sudură punându-le la dispoziție un meniu cu mai multe modele de sudură ce oferă diferite variante pre-setate pentru necesități specifice.

În Europa se lansează kitul de sudură ROBiPAK, ce reprezintă combinația perfectă dintre echipamentul de sudură de la ABICOR BINZEL și tehnologia coboților UR pentru sudură MIG/MAG. URCap “Gata-pentru-sudură” controlează întregul hardware, inclusiv sistemul cu flamă care beneficiează de răcire cu aer sau lichid, conceput pentru instalarea rapidă pe coboții UR.

“Pe măsură ce ecosistemul UR+ a evoluat, Universal Robots a ascultat opiniile clienților pentru a înțelege cum ar putea facilita instalarea coboților,” spune Jim Lawton. “Cu peste 200 de produse certificate și peste 400 de dezvoltatori înscriși în program, platforma UR+ s-a extins într-un ritm accelarat, oferind cea mai complexă platformă de componente pentru coboți din domeniu. Adăugarea kiturilor pentru aplicații va întări poziția noastră de lider în ce privește integrarea rapidă și simplă.”

Toate kiturile pentru aplicații sunt acum disponibile pe noul site UR+ care a fost lansat recent: urrobots.com/applications

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu