Transponderele satisfac cele mai pretenţioase cerinţe de calitate

by donpedro

Transponderele RFID de la HARTING sunt supuse la o inspecţie finală amănunţită.

de Stefan Wallenhorst, Quality Planning
HARTING Technology Group
Stefan.Wallenhorst@HARTING.com

şi René Wermke, Product Manager RFID Transponder
HARTING Technology Group
Rene.Wermke@ HARTING.com

Bancul de probă transponder al HARTING Technology Group

Dezvoltările privind noile produse în serie trebuie de asemenea să îndeplinească cele mai înalte cerinţe de calitate. Prin utilizarea bancului de probă se adaugă plus valoare producţiei. Din acest motiv HARTING Technology Group supune produsele ca de exemplu nou dezvoltatul transponder VT86 la rutine de control calitate intense. Este asigurată în principal următoarea performanţă:
1. Funcţionalitatea de bază a transponderului: transponderul răspunde la semnalele unui dispozitiv de citire.
2. Simularea domeniilor: transponderul poate fi recunoscut într-un anumit domeniu pentru performanţa de citire specificată.
3. Posibilitate de scriere: transponderul poate fi scris în zonele sale de stocare. Această funcţionalitate este apoi confirmată prin recitirea conţinuturilor.
Un aspect important al testului de la capăt de linie este conţinut în etapa a treia de testare. Această etapă furnizează transponderului o stare definită, care facilitează trasabilitatea.
Banda de caractere stocate este formată din prefix tip, data de producţie și un număr de serie care crește secvenţial. În plus există și posibilitatea de stoca date specifice client în zona de stocare a transponderului.
A doua etapă de testare determină specificaţiile transponderului.
Aceasta asigură că fiecare produs satisface valorile cerute pentru proprietăţile individuale. Datele sunt salvate într-o bază de date și pot fi accesate oricând pentru a genera statistici individuale.
O provocare specială pentru inginerii de la HARTING a fost să dezvolte cel mai flexibil banc de probă posibil. Pe de o parte acest lucru implică ajustabilitatea mecanică a diferitelor mărimi de transponder. Pe de altă parte acesta necesită flexibilitate maximă în performanţă a UHF. În esenţă, aceasta înseamnă că toate variantele de produs trebuie să poată fi testate, de ex. frecvenţele să fie ajustate regional sau capacitatea de stocare să fie sporită.

Contact:

HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și