Alegerea vă aparţine: Soluţii RFID pentru industria dvs.

by donpedro

RFID (Radio Frequency Identification) joacă un rol cheie în industria integrată. HARTING Technology Group se bazează pe tehnologia UHF.

de Andreas Huhmann, Strategy Consultant Connectivity & Networks.
HARTING Technology Group
Andreas.Huhmann@HARTING.com

Rolul cheie al tehnologiei RFID în industria integrată este ușor de înţeles: RFID permite comunicarea continuă cu obiectele care sunt produse, și prin aceasta permite optimizarea controlului de proces de-a lungul producţiei considerată ca un întreg.
Obiectele de produs sunt dotate cu un transponder RFID (Internetul Obiectelor) care cataloghează toate datele de producţie și etapele de proces. Prin urmare toate obiectele – inclusiv cele metalice – trebuie înregistrate deoarece accentul nu se mai pune numai pe detectabilitatea într-un mediu mic, închis cum ar unitatea de manipulare a materialului.
Pentru aplicaţii restrânse local, citirea și scrierea pot fi localizate atât de exact, similar la un senzor sau switch de limitare, încât se poate utiliza de asemenea tehnologia de înaltă frecvenţă (HF) în ciuda domeniului său limitat.

În procesul industrial
Dacă este utilizată tehnologia RFID de-a lungul întregului proces de producţie industrial, transponderul este citit și scris de multe ori în timpul fluxului de lucru

al procesului. De aici rezultă că porţile RFID pot fi tot atât de importante ca și cititorii individuali manuali. Se poate recomanda totuși citirea exactă localizată pe transportorul cu bandă.
Integrarea unui PLC pentru controlul procesului are loc foarte exact în termenii de spaţiu și timp, având în vedere că integrarea cu sisteme de control inventar în acest context este mult mai probabil pentru a impune cerinţe cum ar fi citirea en gros. De aici rezultă parametri tehnologici clari pentru tehnologia RFID adecvată:
• trebuie să fie disponibile metode de citire en gros
• trebuie să fie disponibil un domeniu de citire înalt (comparat faţă de HF și LF)
• Etichetele trebuie să fie atașate la diferite suprafeţe (incluzându-le pe cele metalice)
Numai tehnologia UHF poate satisface toate aceste cerinţe.

Contact:
HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și