Transceiver CAN High Speed cu toleranţa cea mai bună la tensiunea tranzitorie

by donpedro

Puncte forte:
Suportă scurt circuite de la -40 până la +40Volţi;
Suportă vârfuri de tensiune tranzitorie de la -250 până la +250Volţi;
Corespunde standardelor ISO11898 cu viteza de comunicaţie de până la 1Mbps.

Noul transceiver CAN High Speed de la Microchip suportă scurt circuite de la -40Volţi până la +40Volţi şi vârfuri de tensiune de la -250Volţi până la +250Volţi fără să afecteze dispozitivul. Compatibil cu sistemele de 12Volţi precum şi cu cele de 24Volţi, MCP2551 este ideal pentru aplicaţiile automotive şi industriale, servind ca interfaţă între controlerul cu protocolul CAN şi bus-ul sistemului. Dispozitivul asigură o capabilitate de transmisie – recepţie diferenţială, în conformitate cu standardul de comunicaţie ISO11898 suportând viteze de până la 1Mbps.
Dispozitivul are capabilitatea unei “externally controlled output slope” pentru reducerea emisiilor RFI. Utilizând pinii de intrare “slope control”, CANH şi CANL, modificările semnalului de ieşire diferenţial pot fi controlate astfel încât este posibilă implementarea reţelelor cu un cost redus, nefiind necesară ecranarea firelor asigurând un nivel sub cel acceptabil pentru radiaţiile de emisie.
CANH şi CANL sunt protejate împotriva scurt – circuitelor pe baterie şi împotriva impulsurilor tranzitorii prevenind distrugerea etajului de ieşire al transmiţătorului. Transceiverul este de asemenea protejat împotriva suprasarcinilor excesive de un circuit automat de shutdown termic care invalidează driverele de ieşire atunci când temperatura joncţiunii depăşeşte limita nominală de 165O Celsius. Toate celelalte etaje ale chip-ului rămân operaţionale, cât timp temperatura acestuia se reduce prin diminuarea puterii disipate în etajele de ieşire. Dispozitivele sunt disponibile în capsule de 8 pini PDIP şi SOIC.

www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și