R.F. REMOTE CONTROL EXTENDER IR-201

by donpedro

Sistemul R.F. REMOTE CONTROL EXTENDER permite transmisia radio a comenzilor IR de la telecomandă la aparatul care este comandat (video, televizor, combină muzicală, receptor satelit, DVD, sistem aer condiţionat, etc.)

Pentru comanda diverselor tipuri de aparate electronice (televizor, combină muzicală, etc.) sunt folosite telecomenzi cu infraroşu. Acestea funcţionează doar când telecomanda este direcţionată spre aparatul pe care îl comandă şi nu există un obstacol interpus.
Ce putem face în cazul în care dorim comanda unor aparate când ne găsim în camere diferite? În cazul RF Remote Control transmisia semnalului de telecomandă se face radio pe frecvenţa de 433Mhz permiţând comanda la distanţă a diferitelor tipuri de aparate.

Figura 1

Figura 2

Sistemul este format dintr-un transmiţător care recepţionează semnalul IR de la telecomanda aparatului ce trebuie comandat, converteşte acest semnal în semnal de radio frecvenţă care este transmis la distanţă. În camera în care se găseşte aparatul de comandat (video, DVD, receptor satelit) se află receptorul care converteşte semnalul radio în semnal IR. Transmiterea semnalului de telecomandă se face prin aşezarea cu faţa a receptorului spre aparatul de comandat. În acest fel se poate extinde raza de acţiune a telecomenzii de la câţiva metri în cadrul aceleiaşi camere la o distanţă de până la 100 metri, iar semnalul poate penetra pereţi de camere, tavane sau plafoane ale clădirii.

Instalarea sistemului este foarte simplă:
1. Se conectează adaptoarele de alimentare (incluse în kit) la emiţător respectiv receptor;
2. Se aşează receptorul în aşa fel încât ecranul semitransparent este îndreptat spre aparatul care trebuie comandat;
3. Se aşează emiţătorul într-o poziţie în care poate fi activat optic de telecomandă;
4. Dacă semnalul este transmis corect, LED-uri indicatoare existente atât pe emiţător cât şi pe receptor semnalizează comanda.
Cu un astfel de sistem pot fi comandate la distanţă diverse tipuri de aparate: videorecorder, DVD, CD player, receptor de satelit, instalaţii climatizare, etc.

În tabelul alăturat sunt date principalele caracteristici tehnice ale sistemului.

Pentru informaţii suplimentare:
Ing. Adrian Andrei
Antech 98 s.r.l.
Distribuitor exclusiv pentru România
Tel/fax : 01-331.34.04
Mobil: 0744-140.112
e-mail: aandrei@mailbox.ro
www.alcad.net

S-ar putea să vă placă și