Traco Power în oferta TME – convertoare pe care vă puteți baza

by donpedro

Lumea din jurul nostru se schimbă cât ai clipi din ochi. Nimeni nu mai este surprins de avioanele autonome controlate de dispozitive inteligente dotate cu sisteme electronice avansate. Este, de asemenea, destul de normal ca dispozitivele utilizate de chirurgi în timpul operațiilor să fie capabile să mențină un pacient în viață și, de multe ori, să îl însoțească pentru tot restul vieții ca parte a suportului sau a capacității sale de funcționare. Se poate spune cu siguranță că dispozitivele electronice ne înconjoară din toate părțile, iar tendința de automatizare și de înlocuire a soluțiilor mecanice cu cele electronice se accelerează tot mai mult.

Funcționarea corectă a echipamentelor din ce în ce mai complexe se bazează pe utilizarea unor componente de calitate superioară. În cazul circuitelor electronice, tensiunea de alimentare adecvată și calitatea acesteia sunt fundamentale. Convertoarele sunt utilizate pentru a alimenta echipamentul alimentat cu curent la parametrii corespunzători. Având în vedere că numeroase dispozitive folosesc curentul continuu pentru a funcționa, merită să menționăm oferta de convertoare DC/DC de top de la Traco Power.

Alegerea corectă a convertorului

Convertoare TEL10-1210

Convertoare TEL2-0511

Un convertor DC/DC este un dispozitiv compact și discret, a cărui sarcină principală este de a stabiliza tensiunea de intrare la nivelul cerut de dispozitivul alimentat. Datorită capacității sale de a suprima interferențele, acesta este o componentă esențială a sistemelor care necesită o tensiune de alimentare extrem de stabilă. Datorită funcțiilor sale, putem numi invertorul ca fiind un fel de convertor sau element de protecție. Una dintre cele mai importante funcții ale produsului este de a reduce sau de a crește valoarea tensiunii de alimentare. Distingem următoarele configurații de convertoare:

  • Step-up – tensiunea de ieșire transmisă către dispozitivul alimentat după conversie este mai mare decât tensiunea care ajunge la convertor;
  • Step-down – tensiunea de ieșire transmisă către dispozitivul alimentat după conversie este mai mică decât tensiunea care ajunge la convertor;
  • Step-up / step-down – convertorul este capabil să treacă curentul cu o valoare de tensiune atât mai mare, cât și mai mică decât tensiunea de intrare.

Convertoare TEL3-0511

Termenul „element de protecție” se referă la faptul că anumite modele de convertoare DC/DC oferă izolare galvanică (împiedicând circulația curentului între blocurile funcționale adiacente), reglând valoarea tensiunii de ieșire fără interferențe. Acesta funcționează prin comutarea alternată a tensiunii la o viteză extrem de rapidă. În plus, oferă protecție la supratensiune și la scurtcircuit, precum și protecție împotriva încălzirii excesive sau a suprasarcinii, datorită cărora dispozitivul alimentat, precum și convertorul în sine, sunt protejate împotriva efectelor nedorite ale fenomenelor menționate anterior.

După cum puteți ghici, datorită funcției extrem de importante și a gamei de posibilități oferite de utilizarea convertoarelor DC/DC, este foarte important să alegeți modelul potrivit pentru aplicația specifică.

Traco Power – gamă largă de convertoare, calitate asigurată

Traco Power s-a specializat de mulți ani în toate tipurile de modele de convertoare DC/DC, oferite clienților din întreaga lume. Datorită calității ridicate a produselor sale și a succesului său deosebit din anii 1970, compania s-a extins pe toate continentele, câștigând aprecierea clienților săi. Pentru a răspunde așteptărilor clienților, Traco Power continuă să își dezvolte gama de produse cu o serie de inovații, determinând evoluții în tehnologia de conversie a tensiunii și îmbunătățind siguranța utilizatorilor.

Cei mai importanți parametri ai convertoarelor DC/DC Traco Power din catalogul TME:

  • Frecvența de comutare – în intervalul 90 – 500kHz;
  • Puterea – de la 1 la 60W;
  • Tensiunea de intrare – de la 4,5 la 160V;
  • Tensiunea de ieșire – de la 3,3 la 48V DC;
  • Curentul de ieșire de la 35mA până la 12,2A.

Convertoare TDN1-1210WI

Un exemplu de convertor DC/DC step-down este TDN 1-1210WI TRACO POWER. Este un convertor compact, cu dimensiuni de 13,2×9,1×10,2 mm, potrivit pentru funcționarea în intervalul de temperatură: -40 ÷ 90°C. Produsele din seria TDN sunt convertoare de curent continuu de înaltă performanță, complet reglabile. Unitățile sunt concepute pentru a funcționa într-o gamă largă de tensiuni și nu necesită o sarcină minimă. Producătorul declară conformitatea execuției cu standardul IEC/EN 62368-1, confirmată prin teste de tensiune (60s) 1500V DC.

Dispozitivul convertește o tensiune de intrare de 4,5 …18V într-o tensiune stabilă de 3,3V DC cu o frecvență de comutare de 100kHz și o eficiență de 77%. Puterea convertorului este de 1W, în timp ce curentul la ieșirea dispozitivului ajunge la 300mA. Convertorul are protecție împotriva scurtcircuitelor.

Convertoare TEN60-2418WIR

Un alt exemplu este un convertor step-up, model: DC/DC TEN 60-2418WIR TRACO POWER. Cele două produse prezentate diferă nu numai prin tipul de carcasă și dimensiuni (50,8×40,7×25,4 mm), ci mai ales prin specificațiile tehnice. Convertorul este un dispozitiv de 60W cu o tensiune de intrare de 18 …36V și o tensiune de ieșire de 48V DC. Curentul de ieșire este de 1250mA, în timp ce frecvența de comutare este de 250Hz. Un punct important este, fără îndoială, eficiența operațională foarte ridicată de 92%. Dispozitivul are protecție împotriva căderilor de tensiune. Acest articol este utilizat în sistemele feroviare și de transport. Calitatea convertorului a fost confirmată de o serie de certificate, și anume: a efectuat teste în conformitate cu EN 50155 și EN 61373, a îndeplinit cerințele materiale pentru pericolul de incendiu conform EN 45545-2 și a primit aprobarea de siguranță conform IEC/EN 62368-1, UL62369-1.

Doar din cele două exemple de mai sus, este ușor de văzut că Traco Power are echipamente adecvate pentru echipamente solicitante, într-o gamă foarte largă de parametri. Dispozitivele oferite au certificate corespunzătoare, care le dovedesc calitatea și siguranța utilizării.

Traco Power – convertoare pe care vă puteți baza

Încrederea clienților este câștigată prin ani de experiență și o reputație de neclintit. Traco Power îndeplinește ambele condiții, rămânând de mulți ani unul dintre cei mai importanți producători de convertoare DC/DC. Prin urmare, atunci când alegeți un dispozitiv, merită să luați în considerare propunerile din cataloagele Traco Power și să vă bucurați de fiabilitate de ani de zile.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu