Farnell semnează un nou acord de distribuție cu KUNBUS

by donpedro

Dispozitivele, gateway-urile și modulele de expansiune de la KUNBUS pot economisi timp și bani pentru inginerii proiectanți atunci când dezvoltă noi aplicații de automatizare și control industrial.

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a semnat un nou acord de distribuție cu KUNBUS în vederea îmbunătățirii în continuare a portofoliului său de soluții pentru aplicații de automatizare și control industrial. Inginerii proiectanți pot economisi timp și bani atunci când utilizează dispozitivele, gateway-urile și modulele de expansiune din portofoliul KUNBUS pentru a implementa tehnologia Industrie 4.0 în activitatea lor.

KUNBUS este specializată în comunicații industriale pentru automatizare, proces, producție și tehnologie de acționare, furnizate de platforma sa hardware modulară open-source bazată pe Raspberry Pi – Revolution Pi. Acest dispozitiv flexibil și cost-eficient de nivel industrial oferă performanța și simplitatea Raspberry Pi pentru piața de control industrial. Clienții Farnell au acum la dispoziție o gamă mai largă de soluții atunci când elaborează proiecte de automatizare și de Internet industrial al obiectelor (IIoT). Funcționalitatea suplimentară oferită de modulele de expansiune și de gateway-urile digitale și analogice de la KUNBUS facilitează, de asemenea, modernizarea.

Portofoliul de produse de la KUNBUS este acum disponibil pentru livrare rapidă de la Farnell și include:

  • RevPi Connect+: Activat de Raspberry Pi Compute Module 3+, dispozitivul oferă utilizatorilor o libertate maximă atunci când creează și implementează proiecte IIoT datorită conceptului de platformă deschisă. Două prize Ethernet permit conectarea simultană a dispozitivului la rețeaua de automatizare și la rețeaua IT, permițându-i să transmită datele utilajelor de la atelier la cloud sau la un sistem IT de nivel superior. RevPi Connect dispune, de asemenea, de doi conectori USB, un conector micro-HDMI și un conector micro-USB.
  • RevPi Core 3+: Cu o memorie flash de până la 32 GB, RevPi Core 3+ este un modul de bază ideal pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare decât cel oferit de predecesorul său, RevPi Core 3. Echipat cu Raspberry Pi Compute Module 3+, RevPi Core 3+ dispune ca interfețe de doi conectori USB, un conector HDMI, un conector micro-USB și o conexiune Ethernet.
  • Module I/O digitale și analogice: Gama de module digitale și analogice poate transforma Revolution Pi într-o unitate de control industrial atunci când este conectată la modulul de bază RevPi Core. Sunt disponibile trei versiuni: o versiune standard cu 14 intrări digitale și 14 ieșiri digitale și două versiuni speciale care au fie 16 intrări digitale, fie 16 ieșiri digitale. Toate sunt echipate cu același conector I/O cu 28-pini în partea frontală. Modulul de expansiune RevPi Analog I/O (AIO) adaugă patru intrări analogice, două ieșiri analogice și două canale RTD la un sistem Revolution Pi. Intrările, ieșirile și canalele RTD sunt izolate galvanic între ele și față de circuitul logic. RevPi AIO este protejat împotriva interferențelor în conformitate cu cerințele EN 61131-2 și poate fi operat la temperaturi ambientale cuprinse între -30°C și +55°C.
  • Seria Modular Gateway Solution: Permițând o comunicare continuă și fiabilă între diferite rețele și sisteme, seria Modular Gateway Solution de la KUNBUS convertește în mod eficient toate datele pe care o rețea țintă le poate transfera. Aceasta omite datele netransferabile și adaugă datele necesare în noua rețea pentru a asigura comunicarea de la o rețea închisă la alta. Convertoarele de protocol compacte de tip ‘plug-and-play’ montate pe șine DIN-Rail pot fi adăugate pentru a conecta o rețea la alta și sunt ușor de înlocuit după cum este necesar.

Romain Soreau, șeful departamentului Single Board Computing la Farnell, a declarat: “Suntem încântați să adăugăm produsele KUNBUS în portofoliul Farnell. Acestea reprezintă o completare semnificativă a ofertei noastre în continuă creștere de soluții SBC pentru aplicații de automatizare și control industrial. KUNBUS oferă o platformă care extinde și mai mult performanța și simplitatea Raspberry Pi la mediile industriale, cu avantajul suplimentar de a permite clienților noștri să se adapteze la sistemele existente, ceea ce reprezintă o provocare în majoritatea sectoarelor.”

În calitate de distribuitor global, Farnell oferă clienților acces rapid la produse ușor de utilizat pentru uz profesional, cu o gamă largă de platforme SBC de bază și seturi de instrumente de la mărci de top, inclusiv Raspberry Pi, Intel (gama NUC), Industrial Shields și multe altele. Suportul tehnic este oferit 24/5 pentru a se asigura că inginerii pot profita de cele mai recente inovații tehnologice pentru experimente și proiectarea de noi produse.

Farnell poate sprijini clienții în procesul de transpunere a ideilor de la specificații la producție, cu soluții de dezvoltare a produselor de la un capăt la altul, oferite prin intermediul ecosistemului Avnet. Clienții beneficiază, de asemenea, de acces gratuit la resurse online valoroase pe site-ul Farnell și în cadrul comunității de ingineri și producători, element14.

O gamă de dispozitive, gateway-uri și module de expansiune de la KUNBUS sunt acum disponibile de la Farnell și element14 în APAC.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și