Tektronix îmbunătățește celebrul osciloscop cu semnal mixt din seria 5

by donpedro

Tektronix, Inc., a anunțat lansarea celei mai noi versiuni a premiatului osciloscop cu semnal mixt (MSO) – seria 5. Cu numeroase îmbunătățiri, seria 5 MSO oferă și mai multă versatilitate, continuând în același timp să asigure forme de undă de înaltă fidelitate, capabilități unice de analiză a spectrului și acces flexibil la semnal, apreciate de inginerii din întreaga lume.

Construită pe baza performanțelor și integrității cu care inginerii sunt obișnuiți la versiunea originală a Seriei 5 MSO, versiunea B include actualizări centrate pe client, printre care se remarcă o nouă intrare de declanșare auxiliară care permite utilizatorilor să sincronizeze osciloscopul cu un semnal extern fără a ocupa niciunul dintre cele 4, 6 sau 8 canale de intrare cu capabilități complete. Pentru generatorul de funcții arbitrare încorporat (disponibil opțional) ieșirea maximă de frecvență crește de la 50 MHz la cea mai bună frecvență din clasa sa, 100 MHz, permițând stimuli de frecvență mai mare pentru măsurători cum ar fi diagramele Bode și măsurătorile de impedanță. Aceste noi capabilități sunt de neprețuit pentru efectuarea de verificări rapide și amănunțite ale integrității alimentării în rețelele de distribuție a energiei electrice.

Pentru a răspunde nevoilor inginerilor care lucrează și în afara laboratorului, noul MSO Seria 5 B funcționează cu noi instrumente pentru analiză offline și stocare de date în cloud. Software-ul TekScope™ PC permite analiza datelor formelor de undă ale osciloscopului oriunde, fără conectarea acestuia. Comenzile sunt încorporate în osciloscop pentru a permite salvarea în spațiul de stocare TekDrive cloud printr-o simplă apăsare de buton. Utilizatorii pot salva cu ușurință în cloud datele privind formele de undă, permițând echipelor să lucreze și să colaboreze aproape de oriunde în lume.

Caracteristicile suplimentare includ:

  • Un display nou, mai luminos, oferă o mai mare claritate, punând în evidență detaliile formei de undă de la ADC-urile pe 12-biți ale instrumentului.
  • Modul “History” valorifică memoria extinsă a seriei 5 B, permițând utilizatorilor să capteze mii de evenimente declanșate și să le examineze cu ușurință pentru a găsi evenimentele de interes.
  • Sistemul Solid State Drive asigură stocarea tuturor datelor utilizatorului pe o unitate detașabilă – pentru laboratoarele securizate în care integritatea datelor de măsurare este esențială.

Versiunea B actualizează versiunea originală a seriei 5 MSO, care a fost lansată în 2017 și care a fost bine primită de ingineri datorită ecranului său mare și a integrării unei interfețe de utilizator cu ecran tactil de tip “pinch”, “drag” și “swipe”. Atât seria 5 originală, cât și noua serie 5 B sunt livrate cu sonde pasive cu încărcare redusă, cu o lățime de bandă de până la 1 GHz, oferind, totodată, suport pentru o gamă largă de sonde, cum ar fi sondele cu linie de alimentare și sondele izolate optic, cum ar fi sonda izolată IsoVu™, care elimină interferențele de mod comun utilizând izolarea optică.

De la lansarea seriei 5 originale, Tek a realizat 16 actualizări de firmware, fiecare dintre acestea adăugând noi capabilități care, în mod colectiv, consolidează aplicațiile de măsurare ale instrumentului pentru acoperirea unor soluții în domenii precum decodarea protocoalelor seriale, analiza acționării motoarelor și analiza spectrului RF.

Disponibilitate

Seria 5 B MSO este acum disponibilă la nivel global, prețurile variind în funcție de regiune. Lista de prețuri începe de la 14.800 € / 12.800 £ / 16.800 $. Pentru mai multe informații despre MSO Seria 5 B, vizitați https://www.tek.com/en/products/oscilloscopes/5-series-mso

Tektronix

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu