E-PEAS creează o soluție personalizată ultracompactă de gestionare a energiei pentru primul ceas Cartier cu captare de energie solară

by donpedro

Subliniind încă o dată interesul tot mai mare pentru circuitele integrate pentru managementul puterii (PMIC – power management IC) ale companiei destinate aplicațiilor de recoltare a energiei, precum și abilitatea acesteia de a lucra cu cele mai importante mărci din lume, e-peas anunță finalizarea unui proiect major pentru producătorul elvețian de ceasuri de lux Cartier®.

Noua completare a colecției de ceasuri Tank, de o eleganță unică permite autonomie energetică pe termen lung, astfel încât posesorii nu trebuie să se preocupe de înlocuirea bateriei. În medie, aceste ceasuri vor funcționa pentru o perioadă de 16 ani – folosind energia solară pentru a-și reface continuu rezervele din baterie. Lumina care cade pe anumite zone de pe suprafața cadranului ceasului este absorbită de un element fotovoltaic de înaltă eficiență. PMIC e-peas transferă apoi energia electrică generată de sistemul fotovoltaic către baterie, care poate fi apoi utilizată pentru a acționa mecanismul ceasului.

După ce a analizat dispozitivele PMIC de la numeroși furnizori, Cartier, parte a companiei Richemont, a recunoscut în scurt timp că tehnologia și expertiza e-peas în domeniul aplicațiilor de recoltare a energiei de joasă putere depășeau concurenții săi. Printre parametrii de performanță esențiali datorită cărora dispozitivele PMIC ale companiei s-au diferențiat se numără abilitatea de a porni și de a recolta eficient energia la niveluri scăzute de lumină – astfel încât lumina slabă din interior să fie suficientă pentru a alimenta ceasul. Gestionarea adecvată a micii baterii sensibile a fost, de asemenea, de o importanță capitală pentru a maximiza durata de viață a acesteia. De asemenea, curentul de standby al circuitului PMIC trebuie să fie minim, astfel încât să fie consumată puțină energie de la baterie atunci când ceasul nu este purtat și este depozitat într-un loc întunecat. Dispozitivul PMIC ultra-compact dezvoltat special pentru ceasul Tank are dimensiuni de doar 2 mm × 2 mm, fiind astfel mai mic decât orice altă soluție de recoltare a energiei disponibilă în prezent. Arhitectura utilizează doar câteva componente externe minuscule, ceea ce permite ca întreaga soluție să se încadreze în spațiul foarte restrâns disponibil al ceasului Tank.

e-peas

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu