SystemView de la SEGGER adaugă monitorizare de tip heap

by gabi

SystemView, instrumentul de înregistrare, vizualizare și analiză în timp real al companiei SEGGER pentru sisteme embedded, poate monitoriza cum utilizează aplicațiile stocarea dinamică. Informațiile de utilizare sunt prezentate intuitiv, evidențiind situațiile în care memoria a fost alocată, dar nu a fost eliberată.

În multe cazuri, memoria poate fi alocată pe toată durata de viață a aplicației fără probleme. Însă, problema apare atunci când sarcina maximă a heap-ului crește în timp. Într-un astfel de caz, aplicația are probabil scurgeri de memorie și, în cele din urmă, va avea probleme. Cu ajutorul monitorului heap al SystemView, este ușor de văzut astfel de modificări și unde se fac alocările, oferind indicii cu privire la locul unde ar putea fi scurgerea. În plus, SystemView poate monitoriza mai multe heap-uri simultan.

În cazul aplicațiilor care utilizează heap C sau C++, mai multe heap-uri personalizate, sau obiecte de stocare a memoriei oferite de un RTOS, SystemView poate urmări modul în care acestea sunt utilizate în timp. Fiecare bloc de memorie este etichetat, iar această etichetă este menținută în aplicația SystemView. Acest lucru se aliniază cu filozofia SEGGER de a minimiza cerințele de resurse ale țintei, în condițiile în care există o presiune adăugată asupra acesteia.

Pentru a testa SystemView, pur și simplu descărcați și începeți. În conformitate cu licența prietenoasă a SEGGER, SystemView poate fi descărcat fără înregistrare și poate fi utilizat gratuit în scopuri educaționale și necomerciale, precum și evaluat pe toate platformele fără limitări de dimensiune a codului, caracteristici sau timp.

Pentru mai multe informații despre SystemView, vizitați: www.segger.com/systemview

SEGGER

S-ar putea să vă placă și