Surse de alimentare în comutație și convertoare compacte de la Cincon

by donpedro

Una dintre cele mai extinse secțiuni ale catalogului TME este reprezentată de sursele de energie – în special convertoare DC/DC și AC/DC. Fiecare proiect necesită un sistem de alimentare proiectat/selectat cu precizie, deoarece soluția utilizată va determina în mare măsură nu doar funcționarea corectă a întregului echipament, ci și durata de viață și fiabilitatea acestuia. Convertoarele joacă, de asemenea, un rol cheie în electronica de precizie, cum ar fi circuitele care utilizează interfețe de comunicare de înaltă frecvență.

Vă prezentăm în continuare trei serii de produse de la un furnizor care se bucură de încrederea clienților noștri: firma Cincon. Este vorba de convertoare compacte care furnizează echipamentelor alimentate tensiuni standard în curent continuu (5V, 12V etc.). Acestea sunt adaptate pentru a fi utilizate într-o serie extinsă de aplicații (inclusiv în industrie, echipamente audio-video, echipamente informatice și de telecomunicații), în care se comportă excelent, ca o componentă cheie a sistemelor de alimentare. Principalele avantaje ale acestora sunt intervalul larg de tensiuni de intrare, parametrii termici buni și un raport putere-volum ridicat (așa-numita densitate de putere).

Carcasă de tip quarter brick cu terminale pentru montare prin inserție.

Seria CQB75-300S

Seria CQB75-300S include convertoare miniatură DC/DC pentru care tensiunile de intrare variază într-un interval cuprins între 180VDC și 450VDC (rectificare alimentare de la rețea). Aceste circuite sunt dedicate echipamentelor care necesită pentru funcționare 5V, 12V, 15V, 24V, 48V DC, comod de implementat (carcasă robustă, terminale THT și orificii de fixare filetate) și prevăzute cu elemente de protecție termică (OTP), la supracurent (OCP) și de protejare a circuitului țintă împotriva unei tensiuni prea mari (OVP) sau prea mici (OVLO). Convertoarele au o putere nominală de 75W, fiind astfel adaptate pentru conectarea în paralel (sunt necesare elemente externe, precum diode de blocare), ceea ce permite divizarea sarcinii (chiar dacă aceasta nu depășește valoarea prevăzută pentru o unitate care funcționează autonom) și obținerea unor curenți mai mari.

Convertoarele sunt proiectate pentru a funcționa în multe aplicații, de la telecomunicații și informatică, la sisteme alimentate cu acumulatori, până la echipamente industriale. Produsele demonstrează rezistență la șocuri în conformitate cu standardul MIL-STD-810F (echipament militar), iar caracteristicile acestora corespund standardelor de securitate la incendiu în conformitate cu EN-45545.

Seria CFM260S

Convertor AC/DC compact, cu dimensiunile bazei de 101,6mm × 50,8mm.

Sursele de alimentare deschise din seria CFM260S sunt convertoare AC/DC cu puterea de 260 W. Acestea sunt proiectate pentru a fi încorporate în echipamente alimentate cu tensiune de la 85V la 264VAC. Acestea oferă o sursă de curent stabilă (chiar și de 18,34A) pentru aplicații care necesită 12V, 24V, 36V sau 48V DC (acuratețe de ±1%). Conectarea se realizează cu ajutorul unor mufe cu mecanism de înclichetare. Circuitul convertorului are o ieșire separată pentru alimentarea unui ventilator de 12V (max. 3,6 W). Acesta va fi necesar la o sarcină constantă apropiată de capacitatea maximă a sursei de alimentare – cu toate acestea, produsele din seria CFM260S pot funcționa la temperaturi cuprinse între -40°C și 85°C. Mediul optim de funcționare nu trebuie să depășească 40°C sau 50°C cu un flux de aer asistat (parametrii nominali sunt indicați pentru 25°C). Articolele includ protecție termică și protecție împotriva deteriorării în cazul unui scurtcircuit al ieșirii. Randamentul convertoarelor se situează între 92% și 93,5%, în funcție de model și de condițiile de funcționare. Consumul de energie obișnuit fără sarcină este mai mic de 200mW.

Produsele respectă cerințele standardelor pentru sursele de alimentare ale echipamentelor din segmentele de consum, telecomunicații și calculatoare: EN55032 Clasa B (pentru emisii și toleranță la radiații electromagnetice) și IEC/EN/UL62368 și IEC/EN60335 (standarde de securitate). Sursele de alimentare pot funcționa la altitudini de până la 5000m.

Seria CFM500M

Seria CFM500M cu dimensiuni reduse și de putere înaltă 500W.

Sursele de alimentare în comutație CFM500M se disting printr-o putere mai mare (500W) și o eficiență mai mare (până la 95,5%) decât seria descrisă mai sus. Acestea sunt caracterizate de un design compact și cea mai mare densitate de putere dintre cele prezentate aici. Pe lângă o ieșire independentă pentru un ventilator care asistă răcirea (recomandat în cazul unei puteri mai mari de 470 W), sursele au o ieșire de 5VDC (până la 1A) pentru alimentarea echipamentelor în modul stand-by: sursa de alimentare furnizează curent pe această linie și atunci când convertorul a fost oprit dintr-un semnal extern (funcție de oprire la distanță). În plus, pe un pin dedicat este setat nivelul logic „1” sau „0” care informează cu privire la funcționarea corectă. Produsele CFM500M sunt caracterizate de un curent de pornire redus și, de asemenea, sunt echipate cu un circuit de corecție activă a factorului de putere (PFC), care respectă cerințele EN61000-3-2. Prin urmare, convertoarele CINCON sunt echipamente economice și care respectă standardele europene, inclusiv pe cele referitoare la produsele de uz casnic alimentate de la rețeaua electrică.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu