Special pentru aplicații LE Audio: Noul sistem pe cip (SoC) Bluetooth nRF5340 de la Nordic Semiconductor este disponibil la Rutronik

by donpedro

Mai puternic, mai eficient din punct de vedere energetic și cu mai multă memorie. Nordic Semiconductor prezintă a treia generație de sisteme pe cip (SoC) Bluetooth 5.2 dual-core: nRF5340, un SoC wireless cu două procesoare Arm® Cortex®-M33 pentru aplicații IoT complexe. Portofoliul de produse de la Nordic Semiconductor este disponibil la www.rutronik24.com.

Seria nRF53 combină caracteristicile cheie ale generațiilor anterioare (nRF51 și nRF52), precum SPI de mare viteză, Bluetooth 5.2 și operare la temperaturi de până la 105°C și oferă performanțe mai mari, mai multă memorie și consum redus de putere. Acest lucru face ca cipul să fie deosebit de potrivit pentru aplicații LE audio (n.red.: Bluetooth Low Energy (LE) Audio este un nou standard pentru transmisia audio de mică putere prin Bluetooth), industriale, medicale, dispozitive purtabile de ultimă generație, iluminat profesional, case inteligente, urmărirea mărfurilor și RTLS (Real-time locating systems).

Primul SoC wireless cu două procesoare Arm Cortex-M33

nRF5340 este în prezent primul SoC wireless construit pe o arhitectură hardware nouă și flexibilă, bazată pe două procesoare Arm Cortex-M33. Procesorul de aplicație dispune de 1 MB memorie Flash și de 512 KB memorie RAM. O unitate în virgulă mobilă (FPU – Floating-Point Unit), o memorie cache cu 2 căi de 8 KB, precum și funcții de instrucțiuni DSP, asigură performanțe ridicate pentru acest cip.

Procesorul de aplicație al nRF5340 poate fi tactat fie pe 64MHz, fie pe 128MHz, prin scalare dinamică tensiune/frecvență. Cu o setare de 128MHz, indicele de performanță al unității centrale poate ajunge până la 514 CoreMarks (n. red.: mai multe detalii despre CoreMark: https://www.eembc.org/coremark/). Operarea la 64 MHz, pe de altă parte, optimizează consumul de energie la 73 CoreMarks/mA.

Un nivel ridicat de securitate este livrat prin integrarea Arm TrustZone®, care diferențiază regiunile securizate de cele ne-securizate pe un singur nucleu de procesor.

Pentru mai multe informații despre dispozitivul Bluetooth SoC nRF5340 de la Nordic, precum și pentru comenzi, accesați: www.rutronik24.com
https://www.rutronik24.com/product/nordic/nrf5340-qkaa-r7/13429883.html

Rutronik

Mai multe informații găsiți aici

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu