Soluții wireless avansate pentru conectivitate M2M (Partea a II-a)

by donpedro

Progresele în tehnologia wireless au deschis un domeniu larg de comunicații M2M, cu oportunități fără precedent pentru soluții de aplicații inteligente. Funcții de măsurare, de sesizare de stări sau evenimente, pot fi acum raportate și controlate de la distanță sau dintr-o locație centrală, deși unitățile sunt distribuite spațial. Câștigurile potențiale în materie de eficiență sunt vaste, iar în aplicații pot fi limitate doar de imaginație.

Terminale, Modemuri și Testere

Siretta – firmă din Reading, Marea Britanie – este un lider de piață în furnizarea de produse wireless, fiind specializată în domeniile: terminale și modemuri GPRS/UMTS, antene, cabluri asamblate și conectoare / adaptoare.
Gamele de terminale ZETA, ZOOM, ZULU și ZEUS au funcționalități mult mai avansate decât ale produselor de la majoritatea altor producători de astăzi, oferind performanță tehnică excelentă și o mare eficiență raportată la costuri. Pentru început se pot dezvolta aplicații la cost redus, folosind terminalul ZEST, entry level. Testerele SNYPER se utilizează pentru analiza rețelei și a puterii semnalului în toate rețelele celulare importante, fiind o soluție ideală pentru ingineri și instalatori de dispozitive wireless care vor să aleagă, să evalueze și să identifice zone și locații optime pentru antene și instalații wireless.

Aplicațiile în diverse domenii sunt foarte variate.

Continuăm cu prezentarea terminalelor inteligente ZULU și ZEUS bazate pe procesorul ARM Cortex M4, utilizat pe scară largă și bine susținut cu instrumente de dezvoltare a aplicațiilor.

Seria ZULU

Seria ZULU este un proiect foarte avansat de terminale conectabile prin USB și RS232, având un puternic microcontroler STM32F4 ARM Cortex M4 pe 32 biți, independent de modulul

wireless. Acest lucru permite utilizatorului să dezvolte o funcționalitate specifică aplicației, direct în terminal. Toate conec­tările, cu excepția antenei, se pot face printr-un conector de interfață 36-way, simplificând integrarea terminalului în aplicație. ZULU poate fi montat pe șină DIN sau cu un șurub de montare și are opțiunea de baterie internă Li-Ion de 2000mAh și extinderea memoriei flash de la 16Mbiți până la 128Mbiți.
Terminalele ZULU sunt disponibile ca GPRS oferind acoperire în Global GSM sau ca UMTS cu suport în Global GSM / UMTS.

Seria ZULU cuprinde game de terminale ce sunt printre cele mai avansate și capabile, disponibile astăzi pe piață, conectabile prin USB și RS232.
ZULU-N-GPRS: terminal GPRS, bazat pe procesor ARM Cortex M4, conectare prin USB și RS232.
ZULU-N-UMTS: terminal 3G / UMTS, bazat pe procesor ARM Cortex M4 Procesor, conectare prin USB și RS232.
ZULU-G-GPRS: terminal GPRS & GPS, bazat pe procesor ARM Cortex M4, conectare prin USB și RS232.
ZULU-G-UMTS: terminal 3G / UMTS & GPS, bazat pe procesor ARM Cortex M4, conectare prin USB și RS232.
ZULU-EVK: placă de evaluare și dezvoltare ce este modalitatea perfectă de a lucra cu terminalele ZULU și a dezvolta aplicații folosind un procesor ARM Cortex M4.

Seria ZULU – Caracteristici principale
• Conectare RS232 și USB
• Procesor ARM Cortex M4 pe 32 biți
• Interfețe CAN, 1-wire, I2C
• 2 × ADC, 2 × DAC
• 10 linii GPIO standard
• Debug port
• Solid State Relay 600mA
• Alimentare 5V … 42V
• Montare cu șurub sau șină DIN
• Variantele ZULU-N, fără GPS: Quad Band GSM/GPRS sau 3G/UMTS
• Variantele ZULU-G, cu GPS: Quad Band GSM/GPRS & GPS sau 3G/UMTS & GPS
• Conectoare antene: 1 × SMA Female (GSM), 1 × SMA Female (GPS)
• Dimensiuni: 134 × 74 × 33mm
• Greutate: 125g

Seria ZEUS

Seria ZEUS oferă același caracteristici avansate, funcționalitate și carcasă ca seria ZULU, dar are conectare Ethernet în loc de USB. Acesta are pe placă un procesor STM32F4 ARM Cortex M4 pe 32 biți, oferind putere de programare, independent de modulul wireless. Acest lucru permite utilizatorului să dezvolte o funcționalitate specifică direct în terminal. Toate conectările, cu excepția antenei, se pot face printr-un conector de interfață 36-way. Terminalul ZEUS poate fi utilizat ca un webserver sau ca un gateway Ethernet prin rețeaua GPRS.
Seria ZEUS cuprinde game de terminale ce sunt printre cele mai avansate și capabile, disponibile astăzi pe piață, conectabile prin Ethernet.

ZEUS-N-GPRS: terminal GPRS, bazat pe procesor ARM Cortex M4, conectare la Ethernet.
ZEUS-N-UMTS: terminal 3G / UMTS, bazat pe procesor ARM Cortex M4, conectare la Ethernet.
ZEUS-G-GPRS: terminal GPRS & GPS, procesor ARM Cortex M4, conectare la Ethernet.
ZEUS-G-UMTS: terminal 3G / UMTS & GPS, procesor ARM Cortex M4, conectare la Ethernet.
ZEUS-EVK: placă de evaluare și dezvoltare ce este modalitatea perfectă de a lucra cu terminalele ZEUS și a dezvolta aplicații folosind un procesor ARM Cortex M4.

ZULU-EVK, respectiv ZEUS-EVK – placă de evaluare și dezvoltare, perfectă de a lucra cu terminalele ZULU, respectiv ZEUS pentru a dezvolta aplicații cu procesorul ARM Cortex M4. Se livrează complet: cu sursă de alimentare, cabluri: interfață 36-way, RS232/USB, JTAG, antene: Delta 2A GSM și Mike 3A GPS, documentații.

Vezi: www.siretta.co.uk

Detalii tehnice și comerciale:

Ing. Irina Marin
Director Comercial
irina.marin@ecas.ro
ECAS ELECTRO
www.ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu