Soluţii optice la “fibercomm 2003”

by donpedro

Infineon şi-a prezentat portofoliul de produse şi soluţii bazate pe fibră optică cu ocazia expoziţiei de la Munchen “fibercomm 2003” ce a avut loc în perioada 23 – 26 Iunie. Compania a expus şi a demonstrat în standul său cele mai noi realizări în ceea ce priveşte transmisia de date de mare viteză, telecomunicaţiile şi reţelele de comunicaţii în autoturisme.

Transceivere XFP – soluţii complete pentru 10 Gigabit Ethernet
Infineon prezintă primul membru din seria de transceivere XFP 10G, o familie de foarte mare performanţă, “low cost” destinată aplicaţiilor optice de comunicaţii de date seriale. Noile module permit producătorilor de echipamente de comunicaţii să construiască standarde bazate pe sisteme cu o lărgime de bandă foarte mare, pentru aplicaţii de 10GBE, 10GFC, SONET/SDH OC-192 precum comutatoare, adaptoare de bus, reţele de interfaţă pentru carduri, etc. Modulele 10G XFP sunt disponibile în versiunea cu acoperire mică (până la 300 m cu fibră multi-mod) folosind tehnologia 850nm VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) şi module de mare întindere (până la 10 km pe o singură fibră) utilizând tehnologia 1310 nm DFB laser.
Mai multe informaţii privind XFP MSA sunt disponibile la adresa: www.xfpmsa.org. În plus, informaţii despre modulele XFP pot fi găsite pe situl: www.infineon.com/xfp

Module compacte iSFP
Noua familie de module TRX integrate în capsule SFP oferă caracterisitici “inteligente” pentru monitorizarea link-urilor optice. Modulele iSFP respectă standardele MSA şi furnizează o interfaţă îmbunătăţită de diagnosticare digitală bazată pe specificaţiile SFF-8472 ce permit accesul în timp real precum controlul parametrilor de funcţionare: curentul de bias, puterea optică transmisă, puterea optică recepţionată, temperatura internă a transceiverului şi sursa de tensiune. Modulele iSFP prezintă de asemenea un mecanism sofisticat de decuplare pentru acces uşor. Capsula performantă şi capabilităţile electro-optice au dus la obţinerea unui domeniu extins de temperatură, performanţe EMI remarcabile şi cele mai bune rezultate din punct de vedere al stabilităţii. Modulele iSFP TRX sunt disponibile având viteze ale transmisiilor de date de până la 2.5Gbps (1310nm VCSEL).

Dispozitivele PAROLI 2
Componentele PAROLI 2, a doua generaţie de componente optice paralele produsă de Infineon este acum disponibilă. Link-urile PAROLI consistă dintr-un modul de transmisie şi recepţie conectat la 12 canale de fibră optică. Tensiunea mică de alimentare (3.3V) şi proiectarea SMT au dus la realizarea unui sistem nou performant ce oferă înaltă densitate şi consum mic. Viteza de transmisie pe un singur canal este de 3.125Gbps; operarea celor 12 canale în paralel impun o viteză de transmisie a datelor de 37.5 Gbps, adică o creştere a vitezei cu 25% faţă de dispozitivele anterioare. Această viteză cuplată cu un consum foarte mic de putere (1.4W), impun modulele PAROLI drept soluţii ideale pentru arhitecturi multi-procesor şi sisteme de comutare de foarte mare viteză (pentru internet).

Familia BIDI®
Componentele BIDI® şi transceiverele TRX produse de Infineon permit două canale de comunicaţie pe o singură fibră. Conceptul de “singură fibră optică” elimină costurile, permite dublarea capacităţii fără instalarea de noi fibre şi simplifică managementul fibrelor. Modulele BIDI®-TRX se bazează pe tehnologia Infineon de componente optice bi-direcţionale (BIDI®). Componentele BIDI® şi transceiverele fabricate de Infineon corespund standardelor industriale fiind ideale pentru utilizarea lor în variate aplicaţii de acces, comunicaţii în cadrul birourilor unei companii, interconectări, routere şi servere, televiziune pe circuit închis, trafic şi securitate.

Componente optice discrete de mare viteză

Infineon şi-a extins portofoliul de componente optice discrete de mare viteză de transmisie a datelor de până la 10Gbps pentru aplicaţii LAN, SAN şi SDH/SONET. Înalta performanţă a dispozitivelor bazate pe fibră optică includ un laser DFB la 1300 şi o diodă de recepţie ce are integrat un amplificator de transimpedanţă. Aceste componente sunt proiectate pentru utilizarea în module standard ce corespund normelor XENPAK, XPAK, şi XFP.
Componentele de 10 Gbps măresc gama de produse Infineon de laseri şi diode de recepţie de până la 2.5 Gbps, incluzând laserii FP şi DFB la 1300nm şi 1550nm precum şi receptoarele broadband pentru transmisii de date la diferite viteze ce ajung până la 2.5 Gbps.

Convertoare POF
Componentele POF – Plastic Optic Fiber – sunt excelente pentru aplicaţii “low cost” având avantajul transmiterii optice a datelor la viteze de câţiva Mbps. Infineon livrează transceivere pentru reţele de fibră optică multimedia MOST® (Media Oriented Systems Transport) optimizate pentru aplicaţii în industria automobilelor. Această reţea furnizează o interfaţă ieftină pentru microfoane şi boxe. Infineon mai oferă transmiţătoare şi receptoare SFH pentru transmisii de date optice simple cu POF în aplicaţii industriale.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu