SISTEM DE ACHIZIŢIE DE DATE DE MICĂ PUTERE PENTRU APLICAŢII PORTABILE

by donpedro

Texas Instruments (TI) Incorporated a anunţat realizarea unui sistem de achiziţie de date (SAD) de mică putere pe linia de fabricaţie Burr-Brown a firmei, ce oferă o completă conversie şi prelucrare a semnalului. Acest dispozitiv uşor de utilizat este ideal pentru sisteme portabile şi alimentate de la baterii, sisteme de control de mică putere, aplicaţii cu senzori inteligenţi şi instrumentaţie de uz general.

Dispozitivul ADS7871, ieftin, oferă beneficiarilor capacitatea de procesare a sistemului şi flexibilitate încorporată prin integrarea unui CAD de tip SAR (Samples/s successive approximation) de 14biţi, 48k, MUX (multiplexor) patru-canale diferenţiale / opt-canale single-ended, PGA (programmable gain amplifier), referinţă de tensiune de precizie, amplificator buffer de referinţă, generator ceas pe-placă şi interfaţă serială pentru control şi recuperare date.

Interiorul ADS7871
PGA-ul furnizează impedanţă de intrare mare, precizie excelentă a amplificării, bună rejecţie în mod comun şi zgomot redus. Pentru multe semnale de mic nivel, nu este necesară amplificare externă sau buffer de impedanţă între sursa semnalului şi intrarea CAD-ului. Tensiunea offset a PGA este automat redusă la zero, oferind stabilitate excelentă pe termen lung. Amplificări de 1, 2, 4, 5, 8, 10, 16 şi 20V/V permit semnalelor mici de 125mV să producă ieşiri digitale scală-completă. Consumul de putere este de 8,5mW în condiţii de funcţionare normale şi de numai 5 W în mod standby.
ADS7871 conţine o referinţă internă, care este ajustată pentru precizie iniţială înaltă şi stabilitate vs. temperatură. Abaterea tipică este de 10ppm/grad Celsius. Un amplificator buffer de referinţă intern este furnizat pentru utilizarea fie cu o referinţă internă, fie cu una externă. O referinţă externă poate fi folosită în anumite situaţii, cum ar fi utilizarea unei referinţe comune de către mai multe ADS7871.
Dispozitivul include o I/O digitală de 4biţi adresată prin interfaţa serială, oferind versatilitate suplimentară pentru controlul multiplexoarelor externe sau alte funcţii subordonate. Interfaţa serială oferă izolare ieftină şi permite utilizarea protocoalelor SPITM, QSPITM, MicrowireTM şi familia 8051, fără legătură logică.

www.power.ti.com/sc03079b

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu