Controler full-bridge PWM sincron

by donpedro

Linear Technology Corporation a anunţat circuitul LTC3722, un controler de alimentare, full-bridge, cu comutaţie prin zero (ZVS), prevăzut pentru sursele de alimentare offline izolate şi sursele distribuite de 200W până la câţiva kilowaţi. El oferă funcţionare la frecvenţă fixă cu control în mod curent şi control temporizat la tensiune zero, adaptabil la toate condiţiile de funcţionare, optimizând eficienţa şi reducând dimensiunile transformatorului şi EMI.

Acest controler oferă, de asemenea, programabilitate simplă pentru limita curentului, pornire uşoară şi protecţie la scurt circuit, simplificând circuitul şi reducând timpul de proiectare. Aplicaţiile tipice includ servere, staţii de telecomunicaţii şi surse de alimentare industriale.
LTC3722 este construit pe baza unei metode inovatoare de control de tip buclă închisă pentru optimizarea timpului de temporizare. Prin detectarea directă a punţii şi tensiunii de intrare, LTC3722 se adaptează inteligent la orice schimbare a curentului sarcinii, a temperaturii, a abaterii reziduale a componentei, a compensării temporizării circuitului de comandă sau la variaţiile tensiunii de intrare. Beneficiile rezultate sunt proiectarea mai uşoară, eficienţa mai mare, capabilitate crescută a ciclului de sarcină, interferenţe electromecanice mai mici şi performanţă crescută fără “tweaking” în circuit. LTC3722 permite utilizatorului să regleze temporizarea pentru a fixa temporizările de tranziţie sau chiar să implementeze scheme specifice de temporizare dinamică. Rectificarea sincronă a MOSFET-urilor puterea secundară a transformatorului sunt comandate la 180 de grade pe ieşirea fazei. Aceasta reduce riplul tensiunii şi condensatoarele de ieşire, îmbunătăţind totodată fiabilitatea condensatorului de ieşire.
LTC3722 se caracterizează prin curent mic de pornire, funcţionare şi repaus pentru a uşura încărcarea pe circuitul bias extern. Regulatorul LDO de 5V, de precizie, al circuitului oferă până la 5mA pentru alimentarea circuitelor auxiliare. LTC3722 este oferit în două versiuni: mod curent (LTC3722-1) şi mod tensiune (LTC3722-2). Fiecare se află în capsulă SSOP cu 24 de pini.

Sumarul caracteristicilor LTC3722:
Control manual sau adaptabil pentru comutaţie prin zero;
Temporizare de rectificare sincronă, ajustabilă;
Temporizare ZVS maximă, ajustabilă;
Control al rectificării sincrone integrat;
Nivele ale puterii de ieşire de la 200W la ordinul Kilowaţilor;
Histerezis şi blocare a sistemului la subtensiune, reglabile;
Compensare programabilă a pantei.

http://www.linear.com

Adaugă un comentariu