Simplificaţi dezvoltarea dispozitivelor USB prin fişierele standard FTDI

by donpedro

FTDI extinde Firmware-ul precompilat Vinculum-II & Codul sursă, permiţând o scurtare substanţială a timpului de dezvoltare.

Soluţiile USB de la Future Technology Devices International Limited (FTDI) introduc elemente suplimentare la seria de fişiere ROM precompilate care suportă controloare ICs pentru dispozitive/gazde Vinculum-II (VNC2) USB. Aceste fişiere pot fi încărcate direct într-un VNC2 IC şi utilizate pentru a efectua operaţiuni de bază de transfer de date între interfeţe comune. Opţiunile de interfeţe includ SPI, UART, gazda USB şi dispozitiv USB, cu operaţiuni de date cum ar fi stocarea de mare capacitate, dispozitive de interfaţă umană şi clase de dispozitive de comunicaţii. Aceasta le oferă inginerilor capacităţi standard de software ce pot fi implementate prompt – scurtând timpul de dezvoltare dar şi perioada de lansare pe piaţă.

Noile fişiere ROM de la FTDI sunt:
● O aplicaţie ROM de la master-ul SPI la UART – care demonstrează legătura între VNC2 UART la masterul VNC2 SPI pentru controlul dispozitivelor „slave” (secundare). Datele pot fi transferate în ambele sensuri.
● O aplicaţie ROM de la dispozitivul slave SPI la memoria USB – care demonstrează legătura între un dispozitiv de stocare USB (Flash drive) prezent în portul gazda VNC2 USB la interfaţa SPI.
● O aplicaţie ROM de la master-ul SPI la dispozitivul USB pentru interfaţa umana – care demonstrează legătura între un dispozitiv din clasa dispozitivelor USB pentru interfaţa umană (cum ar fi tastatura sau mouse-ul) prezent în portul gazda VNC2 USB la interfaţa SPI.
● O aplicaţie ROM de la UART la modemul din clasa dispozitivelor de comunicaţie (CDC) – care demonstrează legătura între un dispozitiv CDC prezent în portul gazdă VNC2 USB la o interfaţa UART, cu date transferabile în ambele sensuri.
● O aplicaţie ROM de la UART la gazda FT232 – care demonstrează legătura între un dispozitiv din clasa FT232/FTxxx prezent în portul gazdă VNC2 USB la o interfaţa UART.
● O aplicaţie ROM de la UART la gazda din clasa HID – care demonstrează legătura între un dispozitiv din clasa HID prezent în portul gazdă VNC2 USB la o interfaţa UART.
● O aplicaţie ROM de la UART la un dispozitiv de stocare USB – care demonstrează legătura între un dispozitiv de stocare USB prezent în portul gazdă VNC2 USB la o interfaţa UART.

Fişierele precompilate ROM sunt însoţite de un cod de sursă ce le permite utilizatorilor să modifice şi să extindă software-ul de referinţă. Sunt incluse şi documentaţia completă şi observaţiile asupra aplicaţiei care le furnizează inginerilor contextul de implementare.
Noile fişiere RON pot fi descărcate gratuit de la: http://www.ftdichip.com/Firmware/Precompiled.htm

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu