Renesas și Syntiant dezvoltă o soluție de inteligență artificială multimodală controlată prin voce, combinând tehnologii avansate de viziune și voce

by donpedro

Renesas Electronics Corporation (TSE:6723), furnizor de top de soluții avansate de semiconductoare și Syntiant Corp., o companie producătoare de cipuri bazate pe tehnologia de învățare profundă pentru dezvoltarea de aplicații de procesare inteligentă a vocii și de senzori cu consum redus de putere pentru dispozitivele de la marginea rețelei, au anunțat dezvoltarea în comun a unei soluții de inteligență artificială multimodală controlată prin voce, care permite operarea fără contact și cu consum redus de putere pentru procesarea imaginilor în sistemele IoT și în cele de la marginea rețelei bazate pe inteligență artificială, cum ar fi automate de plată, camere de securitate și sisteme de videoconferință, precum și electrocasnice inteligente, de exemplu, dispozitive robotizate pentru curățenie.

Noua soluție combină microprocesorul (MPU) Vision AI din seria RZ/V de la Renesas și unitatea multimodală de joasă putere, multi-funcțională Syntiant® NDP120 Neural Decision Processor™, pentru a livra capabilități avansate de procesare a vocii și a imaginilor. Soluția comună dispune de o funcționalitate permanentă cu activare rapidă declanșată de voce din modul standby pentru a efectua recunoașterea obiectelor, recunoașterea facială și alte sarcini bazate pe viziune, care sunt funcții critice în camerele de securitate și în alte sisteme. De exemplu, în timp ce indicațiile vocale definite de utilizator determină activarea și operarea sistemului, recunoașterea prin viziune AI urmărește comportamentul operatorului și controlează funcționarea sau emite un avertisment atunci când sunt detectate acțiuni suspecte.

Arhitectura multimodală facilitează crearea de experiențe de utilizare fără contact pentru sistemele de viziune bazate pe inteligență artificială. Utilizarea unui cip dedicat, eficient din punct de vedere energetic, pentru recunoașterea vocală reduce consumul de putere în regim de așteptare, accelerând în același timp dezvoltarea sistemului, deoarece este posibilă dezvoltarea de software independent de funcționalitatea de viziune AI.

Procesorul din seria RZ/V de la Renesas pentru viziune AI încorporează acceleratorul Renesas DRP-AI (Dynamically Reconfigurable Processor-AI) și combină inferența AI de înaltă precizie cu o eficiență energetică care este printre cele mai bune din industrie. Această performanță energetică superioară elimină necesitatea unor măsuri de dispersie a căldurii, cum ar fi radiatoare sau ventilatoare de răcire, ceea ce reduce costul listei de materiale (BOM) și face posibilă integrarea viziunii AI într-o gamă largă de aplicații embedded.

Cipul Syntiant NDP120 încorporează capabilități sofisticate de inteligență artificială, ce pot fi utilizate pentru a implementa multe funcții vocale de înaltă precizie, hands-free, inclusiv recunoașterea vorbitorului, detectarea cuvintelor cheie, cuvinte de activare (trezire) multiple și recunoașterea comenzilor locale. Prevăzut cu motorul de inferență al rețelei neuronale Syntiant Core 2™, NDP120 poate, de asemenea, să ruleze mai multe aplicații simultan, minimizând în același timp consumul de putere până la 1mW.

Noua soluție multimodală de control vocal bazată pe inteligență artificială utilizează dispozitive multiple, compatibile între ele, provenite din portofoliul mai larg al Renesas, pentru a oferi clienților o platformă de prototipare superioară, care permite o lansare mai rapidă pe piață și riscuri reduse.

Disponibilitate

Proiectul de referință pentru noua soluție AI multimodală este disponibil acum, inclusiv diagramele de circuit și listele de materiale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați soluția AI multimodală.

Despre Syntiant: accesați www.syntiant.com

Renesas Electronics Corporation

Pentru informații suplimentare, accesați acest link

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu